Foto van een JCB Verreiker. Afgelopen winter een speciale bok voor de mixer gemaakt om zo met verreiker de mixer in de put te kunnen zetten. Zo hoeven we de mixer niet meer aan en af te koppelen van d

JCB Verreiker

+2
Willemih
Foto van een JCB Verreiker. Afgelopen winter een speciale bok voor de mixer gemaakt om zo met verreiker de mixer in de put te kunnen zetten. Zo hoeven we de mixer niet meer aan en af te koppelen van de trekker.

Reacties

Fendt926Driver
Mooie foto. Maar waat het hem nu net om gaat. Staat net niet op de foto.
Hoe koppel jij het topstangpunt?
Heb je glijbanen in de put of moet je mikken naar het mixergat?
+1
Willemih
@Fendt926Driver In de putten zitten glijbanen. Aan de bok zit een kettinghaak die je zo onder de pen vd topstang haakt. Als je hem in de put laat zakken hangt ie alleen in de haak en steunt ie op de glijbanen. Tot ie tot de aanslag vd glijbaan komt en dan laten zakken. Eruit precies zo. Haak onder de topstangpen dan achteruit en omhoog tot het schoepenwiel bijna eruit is en dan de bok iets achterover kantelen zodat de mixer steun heeft onderaan.
Fendt926Driver
@Willemih ok. Volledige uitleg erbij.
Vindt ik mooi.
Zelf redelijk hetzelfde.
Met de minishovel trek ik ze de put uit.
Leg hem aan het eind aan de grond met de schoep nog net in de put opening.
Dan van de zijkant met de palletvork een put verleggen
Willemih
@Fendt926Driver Zo kan het ook idd, scheelt een paar aan en afkoppelen.
Fendt926Driver
@Willemih klopt. Het staat en valt met hoe makkelijk jij het extra bokje kunt aankoppelen.
Als die voor het grijpen staat en je kunt in de verreiker blijven zitten dan is het ideaal.
Ik moet 2 keer van de minischovel af om een bandje aan en af te koppelen
+1
Willemih
@Fendt926Driver Hier ook wel de verreiker af, zit geen automatische vergrendeling op. Maar doelde meer op dat je niet meer de mixer in de hef van de trekker hebt.
Corne S
Gebruik je de mixer dan alleen trekkend? Als hij duwt, werkt hij zich er NL uit.
Willemih
@Corne S Klopt gebruiken hem alleen trekkend. Er zit ook geen omkeerkast op.
Corne S
Hier op 1 put na overal een mixer in liggen die er normaal niet uitgaan. Totaal 6 vaste mixers en 1 'mobiele'
arjanvw
Mooi bedacht. Vraag me alleen een beetje af wat hier makkelijker aan is om hem op deze manier te verzetten dan dat hij aan de trekker zit.. Als je hem nu wilt verzetten moet je eerst de verreiker pakken en daarna de trekker, is de put klaar en je wilt de volgende pakken, moet eerst de trekker ervoor weg en dan moet je de verreiker weer pakken.
Fendt926Driver
@arjanvw mijn mixer kan niet knikken.
En uit de 3 putten met grote (lange) mixergaten kun je hem met de hef net uit halen.
Maar bij de putten met kleine mixergaten kan ik hem met de hef niet uithalen.
Daarom moet ik het wel met de shovel
arjanvw
@Fendt926Driver op die manier, dan is het wel een mooie oplossing. Onze kan wel knikken maar gebruik het niet. Kan bij de 306 vanuit de stoel de topstang losmaken en hem er dan zo insturen.
Willemih
@arjanvw Bij deze mixer moet je eerst topstang eraf halen en dan een pen eruit halen om de mixer in de glijbaan te laten vallen. Daarna moet de pen er weer in. Deze manier scheelt veel aan en af koppelen. Wij laten ook sleepslangen dus dan moet je de mixer 6x in en uit de put halen.
+2
oanejorrit12
Wat een werk allemaal om een mixer in de put te krijgen. Hydro cilinder op de mixer en rij hem zo overal in hier. Hoef de trekker er niet voor uit
Fendt926Driver
@oanejorrit12 jij moet hem toch ook aankopelen?
3 punt plus hydro slangen koppelen. Dan heb ik hem met de minishovel al in de put liggen
oanejorrit12
@Fendt926Driver klopt, hef eraan aftakas en 1 slang. Maar is kwestie van hefomboog en hij zit erin, dan aftakas en topstang staat ook op goede lengte want trekker heeft geen ander hefwerk, dan bezem mixen en hark

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de JCB Verreiker ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!