Foto van een New Holland 2305 doordat onze hakselaar een olie lekkage had.Even een collega boer gevraagd om te hakselen.Komt hij met een dikke 2305 aan zetten.Wat enorm veel gras kan zo n machine van

New Holland 2305

+6
Fendt926Driver
Foto van een New Holland 2305 doordat onze hakselaar een olie lekkage had.
Even een collega boer gevraagd om te hakselen.
Komt hij met een dikke 2305 aan zetten.
Wat enorm veel gras kan zo n machine van 35?? Jaar oud verzetten.
Daar legt menig nieuwe hakselaar met dubbele pk s het tegen af

Reacties

Corne S
Mooie pijp constructie. Die kreeg de nieuwe siwa mooi vol aan de voorkant. Doet deze meer als de 860?

Zo te zien is de bovenlaag van de grond ook niet echt hard meer.
Fendt926Driver
De pijp staat in lijn met de blower die er strak onder ligt.
Kreeg de siwas mooi vol.
Maar kon amper boven de rapide komen.
Denk dat ze evenveel vreten.
Maar de 550pk 8400i van de loonwerker kon toen die nieuw was niets meer gras door dan door de new holland
mathijn
@Fendt926Driver old hoes?
Fendt926Driver
@mathijn yup.
Visschediek op de bok
Corne S
Hoeveel pk heeft deze dan? Hier gisteren ook nog een snede gehakseld. Grond was niet droog maar ging uitstekend. Alles ingewiersd met zijafleg / middenafleg.
+1
Welten
Passen mooi bij elkaar die hakselaar en tractor. Beetje zelfde tijd?
Fendt926Driver
@Welten denk het wel beide begin jaren 80.
Baltus_steyr
Hoe kan zon oudere new holland hakselaar nog zoveel gras als bijna een nieuwe hakselaar verzetten dan? En hoe gaat deze boer het af met deze oudere new holland hakselaar?? en zit hier nog een metaal detector op?
Fendt926Driver
@Baltus_steyr het zal super simpel en snel gebouwd zijn.
De kooi zit strak voor een staande blower/ werprad die het binnen 15cm de pijp in gooit.
Onze heeft een kooi met een 80cm daarboven een liggende blower met 40cm daarboven een pijp die ook nog eens ruim een meter langer is.
+2
redeagle14
@Fendt926Driver de NH heeft een kooi met heel veel ruimte waardoor een grof product zoals gras er makkelijk door gaat. Bij Claas is de ruimte tussen de kooi messen nauwer, zeker bij een V12 kooi. En de trommel is dicht bij de 800 en dat remt ook. Jouw oude 690 had ook een V10 half bezette gras kooi. En dat werkt ook best goed. Daarom hebben wij daar ook voor gekozen bij de 690.
Fendt926Driver
@redeagle14 dat zal het zijn. Heb zeer weinig gesleuteld aan de 2305 serie van new holland.
Wel veel naast gereden met gras hakselen
Fendt926Driver
@Baltus_steyr boer is er zeer tevreden mee.
Simpel te maken als er wat is moeten er alleen steeds onderdelen voorradig blijven.
Zit zeker al een metaal detector op.
+1
houthandel1056
Wij hebben nog een poosje een 2200 gehad voor noodgevallen, die kon inderdaad ontzettend veel gras verwerken voor zo’n oude machine. Toch maar een pompunit van gemaakt voor het sleepslangen. Staat nu nog een fx450 voor de pieken en die ramt er ook goed over in t gras. In de mais is het drama
+1
van-engelenhoven
Geen mais foto's dit jaar?😜
Fendt926Driver
@van-engelenhoven niet gemaakt.
Vooral veel gemopperd en gesleuteld.
Als het dan weer aan het hakselen was was ik blij en vergat fotos te maken
+1
van-engelenhoven
@Fendt926Driver ja precies, scheelt dat mijn broertje nog al van foto's maken houd
+2
Baltus_steyr
@Fendt926Driver hehe of dat je zo druk en lekker bezig bent dat je dan ook geen tijd hebt om ff een foto te maken. Gebeurd hier ook wel regelmatig haha
Schluterfan
Enkele jaren terug was de eerste snede gras zo suikerrijk dat menig hakselaar hier er problemen mee had, behalve loonwerkers met een New Holland schenen er weinig last van te hebben.

Onze loonwerker reed (nog steeds overigens) met Claas. Eerst met de 860, maar omdat de pijp toesloeg kwamen ze later, ik denk toen met de nieuwe 870. Zelfde probleem. Dan werd de 695 maar ingeschakeld, die kreeg het gras er wel doorheen maar vloog na een tijdje in brand 😳. Gelukkig had de chauffeur het heel snel in de gaten zodat de schade minimaal was.

Van elende het gras in balen gestoken.
+5
Valtra man
De constructie van de blazer bepaalt het succes in gras. Door het geringe gewicht van gras heb je weinig inertie met een klassieke blazer. De diameter van de blazer van een ‘klassieke’ New holland is gewoon groter waardoor de slagkracht veel groter is. NH heeft tot aan de bouw van de FR omwille van die reden vastgehouden aan hun concept v staande blower. En zelfs tijdens de uitrol van de FR bleven in Zedelgem veel mensen op veldtest grote fan van het oude concept.
De toenemende drang naar capaciteit in mais was echter limiterend voor het klassieke concept. Men heeft ooit nog geexperimenteerd in Florida met 10 rijen op een opgevoerde FX60 maar dat is het niet geworden.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland 2305 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!