Foto van een Boxer klepelnaaier afgelopen weekend moest het even snel gaan vandaag percelen langs geweest om te kijken of het in het donker goed gegaan was. Ik had ook met de fiets rond kunnen gaan ðŸ

Klepelmaaier

+3
wilbertkw
Foto van een Boxer klepelnaaier afgelopen weekend moest het even snel gaan vandaag percelen langs geweest om te kijken of het in het donker goed gegaan was. Ik had ook met de fiets rond kunnen gaan 😉

Reacties

joozt
Mooie maaier! Bevalt goed?
wilbertkw
@joozt maaier heeft nog niet zoveel gedaan . 😔Morgen eens proberen om het gras te bloten wat de melkkoeien niet meer vreten willen. Voor de bermen, onder de draad is er een Kuhn klepelmaaier met een arm.
Vandaag wel even geprobeerd om langs de sloot te maaien maar omdat de grond vochtig en zacht was en het gewicht op de looprol rust was sturen helaas niet mogelijk. Maar bevalt goed en als het bloten ook mooi gaat is het helemaal mooi😃 maar daar staat nog wel een beetje gras ben zelf ook benieuwd 😉
joozt
@wilbertkw Ah, hij zag er ook nog redelijk nieuw uit! Van de dealer uit Ruurlo? Wat voor klepels zitten hier in?
+1
wilbertkw
@joozt maaier is nog geen jaar oud😉 komt inderdaad van onze dealer uit Ruurlo ðŸ‘er zitten zware hamerklepels in
huub
Ik heb ook al eens met een klepelmaaier in de fronthef gewerkt, viel nog niet mee. Je moet een trekker hebben die de fronthef kan ontlasten of er veren aan hebben zoals bij een frontmaaier. Anders heb je steeds het gevoel op de klepelmaaier te drukken.
joozt
@huub kon je de fronthef niet drukloos/in zweefstand zetten?
PieterA
@joozt Dat is voor je gevoel te weinig
joozt
@PieterA oké, heb er geen ervaring mee. Maar de klepelmaaier in de achterhef laat ik eigenlijk altijd gewoon op de rol lopen.
+1
PieterA
@joozt Ja, maar daar zit de rol achter de maaier. Dan draagt de rol een gedeelte van het gewicht van de maaier.
Als je je klepelmaaier in de fronthef hebt loopt de rol na de maaier en draagt de rol het gewicht van de maaier + door gewichtsoverdracht een deel van het gewicht van de tractor.
joozt
@PieterA ah ik snap je. Maar veel gewicht van de trekker wordt er niet overgedragen als de hef drukloos staat toch? Kan me wel voorstellen dat het iets anders is dan wanneer je de maaier ‘trekt’ zoals achter.
PieterA
@joozt Ik schat zo ongeveer de helft van het gewicht van de maaier er bij. Ik denk dat de rol bij frontaanbouw 2x zo veel draagt als bij achteraanbouw. Ik ben wel benieuwd wat een werktuigbouwkundige hier over te melden heeft.
wilbertkw
@PieterA hopelijk leest er 1 mee want ben ook wel benieuwd 😉 morgen denk ik ook stukje proberen met de maaier in de ketting om het gras hoger af te maaien. Dan hangt het volle gewicht op de vooras tijdens het maaien. Ook eens kijken hoe dat gaat.
+1
huub
@PieterA @joozt met de klepelmaaier op de grond zitten de kogels (werktuigkant) lager dan de draaipunten van de hefarmen (trekkerkant). Dat zorgt er ervoor dat de klepelmaaier niet alleen naar voren maar ook naar onderen wordt gedrukt. Als de aanspanning anders is zou al een stuk schelen denk ik.
+1
joozt
@huub ja precies, eigenlijk zou er een soort slepende frontmaaierbok aan moeten zitten.
huub
@joozt als we dan toch bezig zijn, de rol waar de maaier op loopt is te klein en te glad waardoor ie niet altijd blijft draaien. Voor de rest prima machine 😉
wilbertkw
@joozt de maaier hangt drukloos en met de Frontmaaier werkt dat ook goed al hebben wij die altijd al wel in de ketting of veren hangen 😔
jehan
Heb paar jaar terug paar weken voor de gemeente gemaaid met frontklepelmaaier..schrok er van hoe vaak de lagers van de rol kapot waren..2 keer per seizoen moesten de lagers vernieuwd worden..monteur had ze zo vervangen ..achja zei hij heb er zo langzamerhand al veel ervaring mee ..en de trekker had wel zweefstand in de fronthef..maar zoals ook al gezegd er komt gewoon teveel gewicht op die rol
john deere 7810
Fronthefarmen in de sleufgaten zetten nog een idee? je duwt, dus druk je de maaier naar beneden. helemaal als de armen schuin naar onder staan. een deel van de kracht gaat vooruit maar ook een deel naar de grond.
+1
PieterA
@john deere 7810 grote voorwielen monteren, achterop een gewichtenblok van 600 kg. Niet te veel lucht in de voorbanden, stikstofbol in de hefkant van de fronthefcilinders. De klepelmaaier laten zakken en dan weer een klein beetje optillen. Zo ontlast je de loofrol en lijdt het maaiwerk er niet onder.

De lagers van de rol hebben we ook al een keer vervangen, maar voor de rest nog geen kosten aan gehad.
wilbertkw
Grotere voorwielen heb ik niet maar inderdaad 500kg achterin in de hef. (Andere gewichten liggen nog bij de buurman)Fronthef in de sleufgaten en de maaier in de bovenste gaten zodat de hefarmen zo min mogelijk naar beneden drukken en inderdaad stikstofbol en de hef iets heffen zodat die iets zweeft. Van de week niet meer gemaaid doordat er nog het nodige water gevallen is.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Boxer Klepelmaaier (weidebouwmachines) en hebben de trefwoorden maaien en boxer klepelmaaier geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!