Op deze foto is J. Vanvinckenroye BVBA (Piringen (Tongeren)) × actief met een John Deere 9900 (hakselaar).

Geen

Theuny
Op deze foto is J. Vanvinckenroye BVBA (Piringen (Tongeren)) × actief met een John Deere 9900 (hakselaar).

Reacties

+1
XC 70
De eerste in België ?
Theuny
@XC 70 daar heb ik geen idee van. Wel de eerste John Deere hakselaar bij Vanvinckenroye
+2
Valtra man
Pff 12 rijen is toch echt énorm in België!
Theuny
@Valtra man Zeker voor zo'n kleine landbouwers zoals wij 😂
Valtra man
@Theuny 😄 net als in de tarweoogst… Vroeger duurde het een eeuwigheid tussen 2 karren en kon je gerust naar de graanhandelaar en terug met 10 ton aan 30km/h zonder 2de kar. Tegenwoordig moet ik me haasten zelfs met 2 karren van 18ton aan 50km/h. Het gekke is: er is nog steeds evenveel (of zelfs minder) landbouwgrond en ook het aantal dagen in de zomermaznden zijn hetzelfde gebleven. Vanwaar die drang naar steeds groter-sneller..
Theuny
@Valtra man Klopt wat je daar zegt. Wij kunnen ook nauwelijks volgen met 2 karren. Behalve dit jaar dan. Dit jaar hebben we met 2 loonwerkers gelijk tarwe gedorsen en we konden perfect volgen met 2 kiepers. Mijn pa was met de grootste kieper bij de loonwerker met de grootste maaidorser en ik reed bij die met de kleinere maaidorser. Ging perfect 😂
hoest
@Valtra man het areaal is dan wel gelijk gebleven het aantal poppetjes dat het bewerkt is wel veel minder geworden
Valtra man
@hoest klopt klopt, het aantal boerderijen slinkt hier vooral waardoor de gemiddelde kuil meer ha’s bevat dan vroeger. En die kunnen gewoon geen week openliggen, snap ik wel 🙂
+1
kerstrunner
Heel knap! Maar dat gewicht zal wel dicht bij de 20 ton zitten denk ik? Is dat niet wat veel voor 4 wielen ondanks banden van 900 breed?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Geen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!