1 oktober 2021 Foto van een John Deere 6250R met Imants roterende spitter met daarachter een kuhn rotoreg met  zaaimachine.Het vaste weer was bijna voorbij. We durfden het niet aan om zelf te ploegen

John Deere 6250R

+3
PieterA
1 oktober 2021 Foto van een John Deere 6250R met Imants roterende spitter met daarachter een kuhn rotoreg met zaaimachine.

Het vaste weer was bijna voorbij. We durfden het niet aan om zelf te ploegen en te zaaien. Wachten is op die grond in oktober helemaal geen optie meer. Dus de loonwerker maar gebeld. Het was de eerste klus dit najaar voor deze combinatie.

Een bult pk's zijn nodig voor een dergelijke combinatie. Die heeft deze trekker voldoende.

Reacties

+3
Siete
Ik zie geen stappenwiel bij de fronttank?
Gaat de dosering dan via de rijsnelheid vd trekker?
Mooi Combinatie verder!!
En zoals altijd ook weer leuk die extra info!!
+1
mdoornekamp
@Siete met die simpele De Limbre zaai machines doen ze de snelheid ook al via de trekker.

Mooie dikke combi
PieterA
@Siete De dosering gaat via GPS. Ik denk gewoon via de John Deere GPS, maar dat weet ik niet zeker.
Siete
@PieterA
Ok. Via GPS kende ik nog niet. 🙂
Dan aan en uit via bijvoorbeeld de hef op en neer?
Hier met alle bomen zou me dat link genoeg zijn. Even geen signaal en je krijgt afwijking gok ik?
Via trekker/ radar kende ik wel.
Vind zulke dingen altijd wel interessant 🙂
+2
PieterA
@Siete volgens mij gaat aan/uit ook met GPS. Volgens mij is het wel makkelijk te overrulen als je langs een bomenrij zaait.
wart
@PieterA Weet jij waarvoor dat kettinkje dient aan de frontank net voor de hefarm?
Ja mooie spullen zo!
+2
PieterA
@wart Ja, dat is de markeurvolger. Dat laat je over de kant of de vorige werkgang lopen als je niet op GPS rijdt. Bij deze combinatie wellicht wat overbodig,maar zulke kettinkjes hebben ze ook bij bijvoorbeeld de 6m cichoreizaaier.
bartjuh
@PieterA is zo'n kettinkje niet om statische elektriciteit de grond in te glijden? Net als auto's vroeger vaak zo'n staartje aan de grond hadden?
PieterA
@bartjuh 🤣🤣🤣
+1
houthandel1056
@bartjuh nee om markeurstreep te volgen, over de bak kijken is niet te doen. Op onze gaspardo zaadtank hangt dat ook.
Aarde wordt er zat gemaakt met een grondbewerkingsmachine
valmet6400power
Was ploegen en meteen kort daarop kopeggen/zaaien geen optie? Dat hebben wij vorige week ook gedaan, maar dan moet je uiteraard wel met z’n tweeën zijn anders gaat het niet lukken met wisselvallig weer.
+1
JD3010
@valmet6400power Komende week de hele week droog weer. Ik moet ook nog tarwe zaaien, maar ik heb nog geen haast.
Ik kijk wel of ik het nog met de rotoreg en zaaimachine kan zaaien, of dat ik de spitmachine pak.
+1
valmet6400power
@JD3010
Wij hebben er 12,5 ha in zitten op aardappelland. Vanwege het loof even ploegen en dan daarna kopeg-zaaien aangezien je met woelen-kopeg-zaaien met deze nattigheid niet vooruit komt en wij geen schijvenzaaier hebben. Zijn met de vooruitzichten van een bak water gestopt met zaaien omdat we nu op 7 ha zandbak terecht zouden komen. Als je daar meteen 20 mm (of in dit geval van de week 32 mm in een nacht) op krijgt kun je het nog een keer zaaien. Dus kunnen nog 7 ha zaaien straks en daarna nog 4 ha maar dan moeten de bieten er eerst uit zijn 😄
PieterA
@valmet6400power Wij hebben ook nog een perceel bieten. Ik hoop daar ook nog te kunnen ploegen en zaaien.

Hier op Tholen moet je het dit najaar gewoon weer een beetje stelen. Ik doe graag de dingen op tijd, want als je achter gaat lopen kost dat altijd veel energie.
valmet6400power
@PieterA
Klopt je moet het pakken als het te pakken is! Hebben vorige week zondag daarom ook een halve dag nog geploegd en gezaaid omdat ze maandag nog vaste mest kwamen strooien op het andere aardappelland en we dan daar meteen achteraan kon rijden. Het is geen gewoonte om op zondag te werken maar soms krijg je daar in de rest van de week zoveel rust/tijd voor terug dat je beter op een mooie zondag kunt werken en dan een slechte dinsdag.
JD3010
@valmet6400power Ik heb wel schijven aan m'n zaaimachine, dus is het loof geen probleem meer. Wellicht eerst woelen en een paar dagen laten drogen, maar ik verwacht eigenlijk dat het spitten zal worden.
valmet6400power
@JD3010
Ik weet niet hoeveel water jullie gehad hebben maar je hebt inderdaad wel grip nodig als je wil woelen. En dan nog vast weer om het te laten drogen. Grootste voordeel van spitten is dat het in 1x klaar is (neem aan dat je er een zaaimachine achter hebt?).
Wij hebben onze krukas spitmachine onlangs verkocht, kopakkers afspitten staat heel leuk maar het is zo zacht in het voorjaar en om die laatste reden legden we er ook niks winter klaar mee. En wij hebben eigenlijk een frees nog nodig achter de spitmachine om in 1x te kunnen zaaien en dat hebben we niet. En als er geploegd is heb je meteen droge grond en kun je zaaien.
JD3010
@valmet6400power Regen genoeg, maar er staat weinig water op m'n aardappelland. Ik heb een Farmax met een freesas erachter met een opgebouwd zaaimachine, geen fronttank oid. Aardappelland is vaak plakkerig bovenop en met ploegen krijg je inderdaad drogere grond boven. Nadeel is dat de aardappels dan naar beneden verdwijnen en net snel meer bevriezen.
valmet6400power
@JD3010
Bij ons staat er ook nauwelijks water op, paar plekken met klei wat lijkt op katteklei staat wat water op maar dat is in de marge. Op het gezaaide staat in ieder geval geen water dat is belangrijker!
Wij hebben consumptie aardappelen en spuiten met MH dus dat voorkomt wel redelijk de aardappel opslag. Nadeel van niet ploegen en aardappels die bovenop blijven liggen en het gaat niet vriezen is je ook bekend natuurlijk 😄
JD3010
Quote Reactie van @valmet6400power:
je ook bekend natuurlijk

Gelukkig niet. 😄

Met MH blijven ook niet alle aardappels weg, maar scheelt wel een hoop.
PieterA
@JD3010 Ik hoop ook op een hele week droog weer. Wij proberen in de eerste weken van oktober zo veel mogelijk op winterveur te leggen en tarwe te zaaien. Niet elke grond is hetzelfde.
JD3010
Quote Reactie van @PieterA:
Niet elke grond is hetzelfde

Weet ik, het is hier ook geen zandgrond. De kans op droog herfst weer is er zeker nog wel, dan ga ik niet met nat weer het land op. Maar echt veel goed ik ook niet te doen.
PieterA
@JD3010 Dit perceel is ook geen zware grond, maar als het in het najaar nat wordt kom je er niet meer op voordat het april of mei is. De draagkracht is gewoon enorm slecht. Eigenlijk is de grond meer geschikt voor weiland. We zetten er ook nooit bollen op.
JD3010
Quote Reactie van @PieterA:
De draagkracht is gewoon enorm slecht.

Hoe komt dat dan? Ik dacht dat ze daar juist mooie grond hebben.
Zomertarwe is tegenwoordig ook een goede optie, goede opbrengst en lagere kosten.
PieterA
@JD3010 Veen in de ondergrond in combinatie met zoute kwel. Zomertarwe valt ook vaak tegen. Als je half mei pas op het land kunt wordt dat geen topopbrengst meer.
JD3010
@PieterA Ja, zomertarwe moet er inderdaad vroeg in. Ik heb het al een aantal jaren februari/maart kunnen zaaien.
PieterA
@JD3010 Ja, dan kun je gewoon een normale opbrengst halen
+1
JD3010
@PieterA De zomertarwe was dit jaar beter dan de wintertarwe. Wintertarwe was niet best
+1
PieterA
@valmet6400power Nee, dat zat er niet in. Daar was de grond al te nat voor en het weer te wisselvallig. Dat had in september nog wel gekund, maar toen zaten de aardappelen er nog in.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6250R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

MEER FOTO’S