Hier zie je Maatschap Beulink (Velswijk) × met een John Deere 6830 Premium. Begin gemaakt het het ploegen op wintervoor.

John Deere 6830 Premium

+1
joozt
Hier zie je Maatschap Beulink (Velswijk) × met een John Deere 6830 Premium. Begin gemaakt het het ploegen op wintervoor.

Reacties

T60401
Wil dat nogal ploegen dat maisstro. Overal waar het aan kan hakken haakt het aan. Kreeg het dit jaar ook niet onder gefreesd laag was zo dik dat de frees als het ware bovenover liep.
joozt
@T60401 we zijn er eerst met de schijveneg overheen geweest, toen ging het prima. Geen stroperij gehad! Loonwerker goed kort laten maaien en de messen van de kolvenplukker goed scherp scheelt een hoop!
+3
valmet6400power
Is deze grond niet geschikt om in het voorjaar te ploegen? Ziet eruit als een zandbak haha
newholland6640
@valmet6400power jij kent geen echt zand😊
rommert14
@newholland6640 inderdaad als dit al zandbak is 🙈
+1
valmet6400power
@newholland6640
Jawel, we hebben 3 bunder zand. De rest is Wieringermeer klei dus wat ik hier op de foto zie kwalificeer ik als zand ja. Bij ons blijven de vollen staan, ze brokkelen wel wat maar hier op de foto verkruimelt het achter de ploeg.
rommert14
@valmet6400power hier ploegen ze normaal ook bijna allemaal in het voorjaar en daarna gelijk zaaien.
joozt
@valmet6400power dit is het zanderigste deel van dit perceel maar het is zeker wel klei en in het voorjaar ploegen valt niet mee hier.
valmet6400power
@joozt
Okee dan is dat inderdaad een goede uitleg. Zelfde geldt voor onze kleigrond, zit her en der wel een zandplek in inderdaad.
joozt
@valmet6400power redelijk bonte grond hier. Van mooie zavel tot echt zware stugge klei. Nu ploegen bevalt het beste, mits het kan natuurlijk.
JD 6110
Mooi werk !

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6830 Premium ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!