Mn 4050 een keer ervoor gezet om te kijken of die beter weg komt bergop dan de 6600. Maar ook gewoon omdat het kan😁 Je merkt goed dat de 4050 wat zwaarder is dat scheelt al wat en voor het mooie zi

John Deere 4050

+3
Mn 4050 een keer ervoor gezet om te kijken of die beter weg komt bergop dan de 6600. Maar ook gewoon omdat het kan😁 Je merkt goed dat de 4050 wat zwaarder is dat scheelt al wat en voor het mooie zijn de banden net te ver weg. Voor derest loopt die wel iets makkelijker de berg omhoog.

Gras voeren loopt wel langzaam op zijn einde nog een paar percelen, proberen op de droge dagen de heuvels eruit te rijden.

Reacties

Baltus_steyr
Hier staat ook al niets te veel meer op ofniet? Ik kan hier nog wel minstens 2 weken vooruit. Met beetje geluk ook nog wel 4 weken!
+1
J asper
@Baltus_steyr Liever wat meer voeren toch hoe eerder weg hoe mooier, maar kan hier ook nog wel 3 weken staat nog wel mooi hoekje😅

Jongvee ook volledig aan het gras. Nog een klein beetje aan bult zetten ook nog niet zoveel belang bij liever zo opvoeren.
@Baltus_steyr

Nee staat indd niet veel meer, sommige percelen nog wel wat meer maar maaien nu gewoon hoe de dag is droog of nat. En dit kwam vandaag net zo uit, had wat geregend en dit perceel is nog enigzins vlak.
+1
arjanvw
@TerraJohnDeerefan Wel grappig detail: dit perceel is nog enigszins vlak... 😂
+1
@arjanvw

Haha ja welkom in Zuid-Limburg
+1
dx11
@Baltus_steyr gaat hier ook mooi door. Wel nat in het land, verder gaat het super. Vreten het nog steeds gaag

(klik om te vergroten)

Fendt926Driver
@Baltus_steyr hier het gras gelukkig op na het weekend.
Koeien lopen lastiger op de robot met vers gras in het rantsoen. Maar de 3.72 eiwit in de melk maakt wel wat goed.
Laatst even 3 dagen geen vers gras gevoerd omdat het veel te nat was in de weide en gelijk 150 liter per dag meer uit de robot.
J asper
@Fendt926Driver Hier wordt het altijd minder zonder gras ipv meer, vet gaat wel omhoog vaak.
Fendt926Driver
@J asper ik zal wel bijzondere koeien hebben.
Ze vreten het ook graag maar gaan na het vreten ook bijna direct liggen.
S winters zit ik gemiddeld op 3.2 bezoeken op de robot.
In het voorjaar met weidegang gaat dat terug naar 2.4.
Nu in het najaar met vers gras zitten we weer op 2.8.
Maar zal straks toch wel weer naar de 3.2 moeten gaan op winter rantsoen
J asper
@Fendt926Driver Wij zitten met gras ook wel 0,2 melkingen minder. Maar zodra we stoppen met gras voeren zakken we wel altijd in liters. En als we beginnen stijgen we voorjaars. Schommelt natuurlijk ook wel wat, ook naargelang graskwaliteit. Maar gemiddeld genomen.
Baltus_steyr
@Fendt926Driver o , daar heb ik met vers gras voeren niet zo heel veel last van. wel iets maar niet zo veel. Heb je dan nog messen in de raapwagen of heb je ze er allemaal uit?
Fendt926Driver
@Baltus_steyr alle messen eruit.
Gras met stalmaaien wordt niet te hoog of ik ben er al weer om te maaien.
Baltus_steyr
@Fendt926Driver het was een vraag omdat er nog wel is een enkele messen wordt gebruikt om te stalvoeren. Ik heb van een andere boer begrepen dat als je nog wat enkele messen in de opraapwagen hebt zitten je het gras kneust waardoor de koe niet goed vol raakt van het gras en minder melk zou kunnen geven..!
J asper
@Baltus_steyr Daar geloof ik ook niks van, pa vroeger standaart paar messen erin voor verdelen en ze gaven genoeg.
Fendt926Driver
@Baltus_steyr het gaat niet direct om de minder liters (al mag het zeker wel wat hoger) het gaat om het mimder lopen op de robot bij vers gras voeren.
En frontmaaier met kneuzer en een schuitemaker rotor om te laden.
Dat wil op zich best totdat je de wagen te hoog vol wilt laden
Fendt612e
@Baltus_steyr hier 30 messen erin en komt nog steeds melk uit.
+1
JD 6110
Mooie achtergrond zo 🤙👌
+1
@JD 6110

Ja het bos kleurt mooi in herfst stijl.
+1
a3vandiejen
Mooie foto.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 4050 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!