Voederbietenoogst in vrasene polder .geladen vertrekken ging nog net op het laatste.. Foto is geplaatst door stijn-de-bock op 31-10-2021 om 05:55:05, met 31 reacties.

Vervaet Beet Eater 925

+4
stijn-de-bock
Voederbietenoogst in vrasene polder .geladen vertrekken ging nog net op het laatste.

Reacties

+3
Massey 2705
Natte boel ! Maar je moet wat om het klaar te krijgen !👍
+2
a3vandiejen
Mooi Stijn lekker aan het werk zo.
BEboer
Mooi hoor, hier vrijdag de bieten voor de regen geoogst want heb geen machine op ze te kuisen 🙉
+2
stijn-de-bock
@BEboer je zou het misschien niet verwachten maar deze bieten zijn proper uit de grond gekomen.
+1
Zoete
Ziet er inderdaad wel uit alsof het eens moeilijk kan worden om weg te raken op een gegeven moment. Foto van de afvoercombi?
+8
stijn-de-bock
@Zoete deze foto was nog op zandgrond, het laatste perseel in de polder ging op het laatste nog net goed om weg te raken zonder hulp.

(klik om te vergroten)

+4
a3vandiejen
@stijn-de-bock Jij zal enorm genoten hebben denk ik Stijn...prachtig.
+2
Zoete
@stijn-de-bock mooie combinatie, heeft de case wel zijn werk mee veronderstel ik
+4
stijn-de-bock
@Zoete de schoorsteen is weer zuiver, dit vind ik mooier dan voor een sleepwagen.
+4
Zoete
@stijn-de-bock ik ook, geef mij maar actiefoto's in het land, daar zijn ze voor gemaakt 👍
+2
Towaberg
@stijn-de-bock als je hem voor de sleepwagen hangt, kom ik er persoonlijk voorstaan !!!
stijn-de-bock
@Towaberg hij heeft er al voor gehangen ward.😎
Towaberg
+3
stijn-de-bock
@Towaberg gewoon standaard met nieuwe banden op 1,5 kilo, je mot toch weten of hij trekt. Ik schrok toen dat er nog 10 achter me waren. Ik was toen 21 ste van 32 ofzo.
+1
Towaberg
Geen probleem 😉 @stijn-de-bock
+1
Fendt926Driver
@stijn-de-bock prachtig dit zo stijn.
Rond toeren is mooi maar dit ook.
Is dit voor guy??
+1
stijn-de-bock
@Fendt926Driver nee,dit is voor een boer hier in het dorp waar ik al van mijn 12 jaar kom,de kar stond nog niet aangepikt dus het was de moment de 845 er es voor te hangen. ,de rooier is weer een andere loonwerker hier uit de buurt.
+6
MF 2725
@Towaberg Ik snap dat niet. Ik zie het probleem van trekkertrek niet in. Zolang je normaal doet en je boerenverstand gebruikt, is er niks aan de hand. Ze zijn notabene gemaakt om te trekken!!!
+3
Towaberg
@MF 2725 iedereen mag doen wat hij leuk/goed vindt, maar ik ben er geen fan van, ondanks dat daar wel specialisten tussen zitten die een bijzondere kennis van techniek hebben en er echt wel alles uithalen wat er in zit.
+3
Fendt926Driver
@MF 2725 ik zie het probleem van trekkertrek ook niet echt.
Een trekker die een ander lostrekt doet bijna nog zwaarder werk.
MAARRRRR.
Voor trekkertrek wordt er soms tot 5 ton gewicht bijgeladen
Wordt er fors lucht uit de banden gelaten
Worden er banden bijnaast geknoopt waar je met lostrekken nooit aan zou denken
Wordt sleuteltje 13 met schroevendraaier nogal eens gebruikt voor een iets enthousiastere trekker.
En dat maakt in mijn ogen mijn landbouwtrekkers zeer ongeschikt voor trekkertrek.
+1
MF 2725
@Fendt926Driver Dat klopt inderdaad. Maar gewoon standaard trekken kan 0,0 kwaad. De belasting neemt mooi geleidelijk toe, dus mooier kan niet. Je moet alleen niet te gek gaan doen.
+3
Fendt926Driver
@MF 2725 klopt. Maar standaard trekker s morgens voor de mengwagen weg en aanpikken voor de sleepwagen wordt geen top 10 eindiging.
+2
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
En dat maakt in mijn ogen mijn landbouwtrekkers zeer ongeschikt voor trekkertrek.

Niet helemaal mee eens. Ken genoeg mensen die s'morgens hun mengwagen, mesttank of wat anders afkoppelen en dan wat gewicht eropgooien en dan met de bekers naar huis gaan s'avonds.
Maar als banden aflaten en wat gewicht eropgooien er teveel aan is...
In het voorjaar op nat grasland laat ik de banden evenplat als ik ze voor de sleepwagen zet. En gewichten hang ik er met ploegen evenveel aan als voor trekkertrek... Dus ja het zal best een eeuwige discussie zijn. Maar als je een tractor met afgelaten banden en wat gewicht erop geen landbouwtractor meer noemt...

@Towaberg Ik respecteer je mening, maar vergeet ook niet hoeveel wrakken, hoeveel tractoren er van export, van sloop, van zelfs "oud ijzer" gespaard zijn gebleven door de tractorpulling/trekkertrek. Ik denk dat je dan je mening wel lichtjes zou herzien.

Verder laat ik een tractor liever 100m werken voor een sleepwagen dan er een tourtocht mee te rijden. Ik wil niemand tegen de schenen stampen, maar in mijn ogen zijn landbouwtractoren werkmachines. Mijn vader (nota bene helemaal geen trekkertrekliefhebber) zei destijds altijd dat een tractor geen vervoersmiddel is, maar dient om op het land te werken. Dus je had zonder werktuig met een tractor ook helemaal niks op de weg te zoeken vond hij. En die mening is bij mij ook wel een beetje blijven hangen eerlijkgezegd...

Begrijp me niet verkeerd, ik respecteer iedereen, ongeacht wat ze met hun tractor willen doen. Of het nu touren, werken, trekkertrek of... is. Maar ik heb het idee dat dat respect niet altijd gelijk opgaat tussen de verschillende categorieen van hobbytrekkergebruikers.
+1
Fendt926Driver
@tractorquintentje er staat in mijn reaktie dat ik MIJN trekkers ongeschikt acht om mee te doen.
Hoe kun jij dan zeggen dat jij het er niet mee eens bent dat MIJN trekkers niet geschikt zijn.
Je hebt mijn trekkers nog nooit in het echt gezien...
+2
@Fendt926Driver Ok, mijn welgemeende excuses. 😉 Daar heb ik idd overgelezen.
+3
Fendt926Driver
@tractorquintentje prima hoor.
Jij mag ook jou eigen mening hebben net als ik.
En iedereen doet het toch zoals het hem of haar goed lijkt
+3
@Fendt926Driver Ja klopt. Ik wil ook niet te kwaad klinken, maar ik vind het een beetje jammer dat er soms neergekeken wordt naar de trekkertrek, alsof het alleen maar dient om je tractor zoveel mogelijk te slopen. Uiteindelijk zijn we allemaal liefhebbers van tractoren 😃
+1
Fendt926Driver
@tractorquintentje ik heb 1 trekker die voor trekkertrek opgebouwd is en ook op het bedrijf mee rijdt.
Dat is mij genoeg.
Heb al kapotte banden genoeg gezien in mijn loopbaan van trekkers die zaterdags mooi op de banden stonden en s maandags op 1 kant plat door canvas breuk in een voor of achterband.
Zal ook veel vaker goed gaan dan verkeerd maar een beetje achterband set ben je 3000 euro verder
+1
@Fendt926Driver Ja klopt, dat snap ik inderdaad. Je zal niet de eerste en de laatste zijn die zoiets voor heeft denk ik. 🙂 Op dat gebied zie je hier in de regio steeds meer bandenaflaatsystemen verschijnen. Dat helpt al een heel stuk op weg om met de juiste spanning te rijden. Je moet ook 2x nadenken als je met zachte banden rijdt. Je hebt er die dan het gas ook nog plat durven trappen als de banden zacht staan, maar daar wordt het allemaal ook niet veel beter van.
+5
Towaberg
@tractorquintentje ik begrijp je niet verkeerd, ik vind het ook best dat er aan trekker trek wordt gedaan, ik ben er gewoon niet wild van. Ik weet ook wel dat ze gemaakt zijn om te werken, maar ik koop toch liever een occasie van iemand die zuinig geweest is op zijn trekker en er niet steeds het onderste uit gehaald heeft. Even goede tractorfans !

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vervaet Beet Eater 925 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!