26 oktober 2021 Foto van een Vervaet Beet Eater 625 van loonbedrijf Hage. Deze rooier rooit op zavelgrond al jaren jaar op jaar de meeste wortels en de minste tarra volgens mij. Een betrouwbare machin

Vervaet Beet Eater 625

+2
PieterA
26 oktober 2021 Foto van een Vervaet Beet Eater 625 van loonbedrijf Hage. Deze rooier rooit op zavelgrond al jaren jaar op jaar de meeste wortels en de minste tarra volgens mij. Een betrouwbare machine die door loonbedrijf Hage helemaal omgebouwd is van bieten op cichorei.

Het rooien ging hier uit de kunst. De rijsnelheid was 3,4 km per uur.

Reacties

Ritchie
Wat is er dan aan omgebouwd? Bartels rooit er zowel bieten als chicorei mee maar ik weet niet of er zoveel aan omgebouwd wordt.
PieterA
@Ritchie Ik weet het niet precies, maar de aanpassingen waren dusdanig dat je er wel een paar dagen voor nodig hebt om om te bouwen. Dat doen ze dus nooit.
+1
MaxxuM4ever
@Ritchie volgens mij moeten er voor cichorei fijnere zonnen in en platen tegen de staande pennen boven de zonnen, wellicht een poetser as in plaats van klapper en scalpeerde. Cichorei wortels zijn een stuk kleiner dan suiker bieten dus alle gaatjes moeten kleiner gemaakt worden. Ik ben vast nog wat vergeten @stannetje96. Die van je buurman Loonbedrijf heeft toch ongeveer deze aanpassingen?
+1
stannetje96
@MaxxuM4ever ja de scalpeurs gaan er tussen uit en er gaan andere zonnen onder. Ook zullen de rekken inderdaad wel wat beter dicht moeten.
Dacht dat er met die oppelwielen ook andere in zaten maar dat weet ik niet zeker. Hoe dat met rooischaren zit weet ik niet. Ging altijd wel weer wat tijd in zitten als de rooier weer omgebouwd moest worden. Werd de laatste jaren ook niet vaak meer gedaan dus ben er niet heel bekend mee

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vervaet Beet Eater 625 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!