29 oktober 2021 foto van een New Holland TM 135 bezig met ploegen.Ik in de achtervolging met de rumptstad 4-schaar op de T7.190 met Kverneland 4-schaar. Het was niet de bedoeling om met 2 ploegen op 1

New Holland TM 135

+3
PieterA
29 oktober 2021 foto van een New Holland TM 135 bezig met ploegen.

Ik in de achtervolging met de rumptstad 4-schaar op de T7.190 met Kverneland 4-schaar. Het was niet de bedoeling om met 2 ploegen op 1 perceel te rijden, maar een ploeg stil zetten was ook niet echt een optie met de toenmalige weerberichten. De ristertypes zijn hetzelfde, maar de inzetten en uithalen zijn bij 2 ploegen wat ongelijker.

Dit perceel was die morgen geklepeld. Er stond bladrammenas.

Reacties

rommert14
Hoeveel hectare bewerken jullie?
+2
PieterA
@rommert14 125 hectare. 20 hectare intensief en ruim 100 akkerbouw
rommert14
@PieterA dat is een beste lap grond
+2
PieterA
@rommert14 voor ons past het goed. We zijn zo bijna nooit ergens oneindig lang aan bezig en hebben nog zat tijd voor hobby's. Wel moet je er altijd zijn als de omstandigheden in het veld goed zijn. In rustige weken heb ik nauwelijks genoeg werk voor mezelf en in drukke weken zoals afgelopen week werk je met 13 verschillende trekkerchauffeurs of zoals in de zomer op sommige momenten met 50 scholieren tegelijkertijd. Dat geeft wel wat dynamiek en vraagt behoorlijk wat van mijn organisatietalent.
rommert14
@PieterA Kan je altijd voldoende mensen vinden? En hoe vind je die mensen?
+3
PieterA
@rommert14 scholieren lukt buiten vakanties matig. Afgelopen jaar hebben we best wat met buitenlanders gewerkt. Die heb ik van een uitzendbureau. Die mensen werken voor de rest van het voorjaar bij mijn buurman die zoete aardappelen heeft.

Trekkerchauffeurs is geen probleem. Ik durf best veel mensen te bellen en heb er de laatste 20 jaar wel een stuk of 30 opgeleid, waarvan de meesten het wel leuk vinden om nog weer eens een dagje te komen rijden.

Voor de rest heb ik een aardige familie die ook goed uit de voeten kunnen met een trekker en als ik dan alsnog in paniek raak dan zijn er gelukkig altijd wel mensen die willen helpen.

Sommige dingen lukken dan nog steeds niet en die moet je dan maar laten gaan. Het houd een keer op.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TM 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!