30 oktober 2021 foto van een New Holland TM 135 met Vaia 16-tonner. Ploeg er weer af. De andere Ploeg op GPS moest nog wat kantjes afwerken. Dat gaat met een ploeg zonder GPS toch wat minder makkelijk

New Holland TM 135

+6
PieterA
30 oktober 2021 foto van een New Holland TM 135 met Vaia 16-tonner.

Ploeg er weer af. De andere Ploeg op GPS moest nog wat kantjes afwerken. Dat gaat met een ploeg zonder GPS toch wat minder makkelijk en snel.

Kar er weer aan en bieten rijden. 2 chauffeurs in opleiding vandaag: 2,5 uur bezig geweest met instructies geven. Gelukkig pikten ze het beiden goed op. De ene chauffeur moest ik wat opjagen en de andere wat afremmen.

Het frontgewicht van 600 kg maar laten zitten. De voorbanden zijn pas nieuw en de achterbanden een eind versleten.

De bieten schat ik op 90 ton. De rooier reed 6,5 km per uur en had er elke 49 minuten een hectare uit. De bieten stonden op de huiskavel, ze werden gestort op het erf. Zodoende was het goed aan te rijden met 2 kippers.

Reacties

+2
ZetorTwente
Leuk stukje info erbij 👍🏼
+1
Massey 2705
Mooi verhaal erbij . Jullie houden de Ronde tijden wel erg strak bij ! Maar meten is weten ! 👍
PieterA
@Massey 2705 vrijdag zijn ze gerooid en vandaag de rekening. Daar stond de totale tijd op (×75 euro). De rijsnelheid moet je in de gaten houden als je naast gaat rijden om te lossen
Massey 2705
@PieterA de rekening is vrijdag avond al in de bus gegaan !!
Maar ik begrijp je wel . Kost prijs beheersing op een dagelijkse of wekelijkse basis is erg belangrijk. Wij doen het zelfde in ons varkens bedrijf. Zo kan je continue bij sturen waar nodig.
+4
PieterA
@Massey 2705 De rekening is vandaag gemaild. Komen bij jullie de rekeningen nog veel per post? Ik vind het een goede zaak dat rekeningen een beetje vlot komen. Vandaag regende het. De loonwerker kon niet naar het land. Hij had tijd om rekeningen te sturen.
+2
Massey 2705
@PieterA ongeveer half om half wat post en email invoices betreft. Betalen gaat 75% via autobanking. Dat geld ook voor ontvangsten. Op dinsdag bij voorbeeld een vracht varkens weg. Op vrijdag , de afrekening automatically binnen , met bij behorend papier werk. Met toestemming geven voor automatic withdrawal , heb ik slechte ervaring. En heb ik stop gezet. Puur om een vinger aan de pols te houden.
deufi
@PieterA betalen jullie een hectare tarief plus een uur tarief van €75 per hectare?
PieterA
@deufi Ja, dat klopt. Bij elkaar nog een heel kostenpostje.
deufi
@PieterA wat betaal je voor het vaste hectare deel?
PieterA
@deufi 298 euro. Het rooiwerk is altijd prima, maar de prijs is best hoog vind ik.
deufi
@PieterA betaal je voor bieten rooien hetzelfde? Daar betalen we nu €365 per ha. Geen uurtarief,. Maar we zorgen wel voor zeer vlotte afvoer zodat hij nooit hoeft te wachten en rooien voor de eerste levering in september, dus vaak met redelijk goed weer.
PieterA
@deufi Dit was bieten rooien. 298 euro per hectare + 75 euro per uur. Kwam dus uit op 359 euro per hectare.
deufi
@PieterA Dat is een redelijk vergelijkbaar tarief dan!
valmet6400power
@PieterA
Hier zit een loonwerker die aanbied om voor €300/ha te rooien. Weet uiteraard niet hoe dat zit als je met 1 kiepwagen gaat afvoeren en hij de helft van de tijd staat te wachten. Daar zitten wij niet bij iig.
Wij rijden zelf nooit met de kiepwagens door het land en zaten nu op 1 uur 20 minuten per hectare, inclusief de kopakkers rooien. Zal is kijken hoeveel dat gecombineerd wordt per hectare als de rekening (per mail) binnen is.
PieterA
@valmet6400power Dit was ook inclusief 5 kopakkers en een geer. Wij rijden wel steeds naast de rooier. Het lossen van de Vervaet Q16 gaat niet echt snel. Volgens mij is de afvoerband te smal. 1 uur en 20 minuten dat hebben we sinds 1998 niet meer gehad. Dan kost het rooien bij ons 398 euro per hectare.

300 euro per hectare zou mij ook beter passen.
mdoornekamp
@PieterA
Quote:
300 zou mij ook beter passen

En dan maar hopen dat deze loonwerker de kwaliteit kan leveren die je verwacht. Meestal zijn het tijdelijke acties. Hij verziekt wel mooi de markt voor de gevestigde orde
+1
zettelmeyer
@mdoornekamp en als de rooier (of andere machines) vervangen moeten worden stoppen ze er mee is mijn ervaring met zulke prijsvechters
valmet6400power
@mdoornekamp
Die heeft ook maar 1 bietenrooier, waar wij zitten heeft 2 keer een 6-rijer en een 12-rijer dus die is wel flexibeler met het bedienen van z’n klanten.
+1
PieterA
@mdoornekamp Klopt. Ik loop ook nog niet weg hoor.
stannetje96
@PieterA vind 6,5 ook pittig hard evengoed. Zo hard rijden ze hier niet
PieterA
@stannetje96 lichte grond, relatief lage opbrengst en bieten zitten niet diep. Bij langzamer rijden heb je meer verlies.
valmet6400power
@PieterA
Dacht dat het bij ons rond de 325 zit maar nogmaals, als ik wat weet zal ik het melden. Bij ons rijdt de rooier ook maar 4,5 km/u en met 2x 18 meter kopakker heb je ook maar een dikke 200 meter op een gang. Kiepwagens zijn ook niet echt geschikt om naast te rijden qua banden daarom blijven we op de kopakker wachten in de lengte richting van de bietenrooier zodat die gewoon uit z’n gang meteen kan lossen na een rondje.
+1
DANOONTJE POWERR
@valmet6400power ik ken ook een loonwerker die zegt dat hij het afvoeren zo goedkoop maakt dat die prutsers van akkerbouwers niet gaan rijden met hun kruiwagens! 🤣😜

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TM 135 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!