Foto van een miedema Landbouwwagen. Foto is geplaatst door DeLegeWalden op 07-11-2021 om 19:13:01, met 13 reacties.

miedema Landbouwwagen

DeLegeWalden
Foto van een miedema Landbouwwagen

Reacties

+1
basia
Was dat destijds geen optie ; zitbank voorop ?

Mooie bestrating ook bij U !
+2
DeLegeWalden
@basia Dank u! Ik principe was het bankje er voor om de arbeiders mee het land in te nemen!
Lena9
Dat zitbankje was ook bedoeld voor het gebruik met paarden.
+2
basia
@Lena9

Voor paarden was deze wagen eigenlijk niet geschikt ; vanwege de schamel-besturing ; ook heeft de dissel alleen maar een trekoog voor een trekker aankoppeling
+1
DeLegeWalden
@basia Klopt!
WaterDeutzer
@DeLegeWalden Voor paarden had Miedema de kleinere wagen met fusee besturing.
+1
Deutz-oldie
@basia Ik ken niks van paarden, wat is het probleem met een schamelbesturing? Mijn vader heeft een houten beslagwagen uit 1905, dit heet ook gewoon schamelbesturing (aangezien geen fuseebesturing) denk ik?
+2
Pieter Buren
@Deutz-oldie bij schamelbesturing heb je dat de dissel naar links of rechts wil als één van de voorwielen in een kuiltje komt (vooral bij een zwaar beladen wagen). Dit is niet fijn voor de paarden.
SanderH
@basia Deze zal door de (ik denk een) oplooprem en daarmee niet afneembare dissel, niet geschikt zijn om achter een paard te doen. Wij thuis hebben wel een schamel wagen waarbij de dissel verwisseld kan worden met een IJ-span om een paard tussen te zetten.
WaterDeutzer
Wij hadden er vroeger 4 thuis met hooirekken. Bindtouw lag dan voorop bankje. Wat ik bij jou mis zijn de uittrekbuizen waarop de zijkleppen en achterklep konden rusten met balenladen.
DeLegeWalden
@WaterDeutzer Nee hoor, zitten er wel op de uitschuifpennen! Goed kijken!!
WaterDeutzer
@DeLegeWalden Inderdaad, ik zie het nu! Ik denk dat de platte wagens van m'n pa iets groter waren. Daar zaten ook ronde schuifpennen in maar onder een geleiding voor grotere druk.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de miedema Landbouwwagen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!