Foto van een Same Drago met voorlader, de foto is uit het historie archief van Same. Ik kan het niet helpen maar ik vind de voorlader wel heel erg lomp

Same Drago

+5
draaipiet
Foto van een Same Drago met voorlader, de foto is uit het historie archief van Same. Ik kan het niet helpen maar ik vind de voorlader wel heel erg lomp
+4
wim-same
@draaipiet Maar aan de andere kant is de voorlader gewoon uit plaat gesneden, en is het geen koker. ziet er wel lomp uit, maar is constructief misschien wel minder sterk dan je zo zou denken.
+5
Kramer U800
@wim-same Dit is een hele sterke constructie kan ik zo zien. Een plaat op deze manier kan een heel hoop opvangen, voeg er een paar zettingen aan toe en je bent veel sterker dan een koker. Kijk maar eens naar alle wielladers, niks van koker, alles van massief staal.
+3
langeslagdiesel
@Kramer U800 zwakste punt is dan de vooras in die tijd. Alhoewel,,, tegenwoordig zoekt men ook het punt op dat de vooras de pijp aan Maarten geeft.
+1
Kramer U800
@langeslagdiesel Inderdaad, de voorassen verslijten veel harder.
+2
langeslagdiesel
@Kramer U800 als je kijkt hoeveel gewicht ze soms op de neus hebben.🙈🙈. Dat hing bij uitzondering 30 jaar terug aan de achterkant. Men vergeet nog wel eens tegenwoordig dat een vooras voorloop heeft. Satelliet wieltjes worden dan aardig op de proef gesteld met twee koffie kopjes olie voor smering en koeling.
+1
Kramer U800
@langeslagdiesel Klopt helemaal wat je zegt
+3
R Bouwmeesters
@Kramer U800 De platen zijn niet overdreven dik, en wel heel erg lang zonder enige dwarsverbinding. Ik denk dat nog wel eens knap tegen kon vallen hoe sterk deze lader is.
+1
SJB533
@R Bouwmeesters
2 mogelijke verbindingen zie je niet: vlak achter de bak en tussen de punten waar het frame aan het subframe zit...
+1
R Bouwmeesters
@SJB533 Klopt, achter de bak zal er in ieder geval zitten. Maar ook als er boven iets zit valt het denk ik tegen, het zijn hele lange relatief dunne platen.
Misschien komen er nog meer foto's of info.

Reacties

+2
Kramer U800
Zegt wel wat over de bouwkwaliteit van SAME toen der tijd, als je zo'n zware voorlader durft aan te bouwen met grondbak.
+1
David Bakker
Het lijkt wel een soort industrie lader , de tractor heeft ook een subframe van voor tot achter .dus die lader kan wel wat hebben .
+2
Albert Peters
Stoere trekker en toch compact
+1
wim-same
@Albert Peters Nou, een Drago is een lange 6 cilinder, en echt niet compact te noemen. De draaicirkel was ook best wel ruim.
+1
roscho
Quote Reactie van @wim-same:
De draaicirkel was ook best wel ruim

Ik vermoed dat de draaicirkel bij deze wel heel ruim is, anders komt het wiel tegen de lader aan.
+1
wim-same
@roscho Dat denk ik ook ja.
+1
draaipiet
@Albert Peters Hij lijkt compact omdat de voorlader zo lomp is, dan blijft er weinig trekker meer over.
+1
Towaberg
Ik vind het wel een stoere verschijning 💪

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Drago ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!