Foto van een Deutz-Fahr Agrotron K 90Ook hier een happer te proberen. Nog niet meteen heeeel enthousiast.

Deutz-Fahr Agrotron K 90

+3
JoranK
Foto van een Deutz-Fahr Agrotron K 90

Ook hier een happer te proberen. Nog niet meteen heeeel enthousiast.

Reacties

casejxu
Mooi voor mekaar zo! Wat valt je tegen? Hoe doe je anders?
+1
JoranK
@casejxu Eerst deed ik blok snijden met kuilsnijder en dan met grondbak er in 3x in kiepen. Het leek mij wat sneller/makkelijker om dan met een happer te werken. Nu in de praktijk merk ik dat het niet echt veel tijd scheelt. En vooral de bovenste hap trekt ie wel wat veel kuil mee. en dan moet je ook nog wat meer opletten dat je niet teveel knoeit opweg naar de mengwagen.

Mais ook geprobeerd met de happer. Gaat opzich wel maar om nauwkeurig te voeren moet je dan halve happen nemen en dat wordt dan weer veel knoeien. Losse spul moet sowieso met grondbak dan. En momenteel voeren we wat meel bij dus moet je sowieso x wisselen tussen happer en grondbak.
@JoranK als ik dit zo lees ben je veel gelukkiger met een pelikaanbak icm kuilsnijder denk ik. Werk je iets schoner als met dichte bak, en pak je iets meer mee. (Blok in 2x ipv 3)
JoranK
@ronald-deutz-fahr Dat scheelt iets inderdaad.
casejxu
@JoranK ja dan snap ik het wel. Zou zelf niet zo snel meer terug gaan. Happer moet er toch altijd af na het voeren
+1
JoranK
@casejxu Naja, uiteindelijk zou ik me met een happer wel kunnen redden en als je bak wisselen beetje makkelijker maakt scheelt ook al.

Maar de kuilsnijder doet het nog prima en het eindresultaat vind ik wat netter dus voorlopig ga ik daar mee door.
+1
deJong
@JoranK wat ook scheelt is dat je de happer niet maximaal vol probeert te happen maar 15/20 cm onder het mes vrij houd van de bult. dan trekt hij ook minder op wanneer de kuil tegen de balk op de bovenkant van het mes komt.

Ook raken je cilinder uiteinden dan niet vol.
casejxu
@deJong vooral dat laatste is bij onze redrock irritant.... maja voor de prijs van dat ding ga ik niet klagen 😅😅
+1
Loeideutz
Grondbak met bovenklem? Veel minder knoeien. Meel en losse producten gemakkelijk laden. Nadeel, in drogere vaste kuil wil het wel eens tegen vallen om genoeg inde bak te krijgen.
+1
stegboer
Dichte happer nemen niet met tanden scheel heel erg en kunt laatste restjes ook op scheppen. En smeert niet met na de wagen rijden
JD-4450
@stegboer ben ik het mee eens!
Klopt wel wat @JoranK zegt, de bovenste hap wil hij dan wel ooit wat kuil mee trekken. Beetje spelen met vooruit/achteruit rijden en goed aanvoelen wat de happer 'wil' kan wel werken, maar dat is met een loadertje mischien handigger dan met een trekker.
+2
deJong
Wanneer ik de happer in de bukt heb gestoken kiep ik hem wat voorover. Zodat de tanden goed naar beneden drukken. Blijft het snijdvlak veel mooier.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron K 90 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!