Foto van internet. 1974 was het zo nat dat de mais gekapt werd, en achter de Same ( Panther of Drago } naar de hakselaar gereden werd. Heel mooi nostalgisch plaatje.

Same Panther 90

+8
wim-same
Foto van internet. 1974 was het zo nat dat de mais gekapt werd, en achter de Same ( Panther of Drago } naar de hakselaar gereden werd. Heel mooi nostalgisch plaatje.
+3
wim-same
@wim-same dit was trouwens in het oosten van Nederland.
+1
jehan
@wim-same ja dat weet ik nog heel goed ..het leger is toen nog ingeschakeld om te helpen ..wij hebben toen veel gehakseld met de kempermaiswolf en 1 dubbelucht aan de trekker

Reacties

+2
Chrisje
1974 kan ik me niet herineren maar in de jaren tachtig toen ik op de landbouw school zat gingen we ook met de hele klas mais kappen zoals hier. Was erg gezellige tijd jammer dat we toen geen fotos namen. Voor de boeren was het een drama zo nat.
+2
wim-same
@Chrisje In 1974 zat ik op de landbouwschool, en gingen wij met de gehele klas witlof wortels rooien. deze weren ook met een trekker met pellet vorken uit het land gereden.
+2
schluterman
Dat heeft mijn vader ooit eens verteld ja. Dan deed hij voor de loonwerker met de cormick d-324 met de busatis maaibalk alles afknippen en met een international 844 met rondom dubbel lucht en een transport bakje alles naar voren rijden en dan in de hakselaar duwen.
+1
W-JD
Mooie foto @wim-same
+3
Loeideutz
In ‘83 of ‘84 hebben we dat ook nog gedaan. ‘74 is te vroeg voor mij om dat te weten. Mijn vader met de zeis voorop, en alle kinderen erachteraan om er bundeltjes van te maken. Het was herfstvakantie. De week erop stond ie alleen toen wij weer ops school zaten.
+1
draaipiet
Is toen ook het leger ingezet? Ik kan me herinneren dat het leger ook bezig is geweest maar ik weet niet meer welk jaar.
Prachtige foto met mooie herinnering maar voor de boeren was het een drama met nachtmerries
+2
BEboer
@draaipiet mijn vader verteld ook soms dat vroeger het leger opgevorderd werd voor mais af te dragen in 1 bepaald nat jaar.
+2
jan4072
Het was herfst 1974. Op de bromfiets naar Terwolde om daar bij een boer te helpen aardappels te rapen. En bij mijn oom in Borculo had de loonwerker een trekker met lier op de kopakker staan om de de trekker met wagen met daarop de maisstengels af te slepen. In Friesland was er ook een loonwerker die een hovercraft uit Engeland gehaald heeft. Maar dat was geloof ik niet zo'n succes. De maisstoppels scheurden de kleden kapot mee ik mij te herinneren. Maar ik heb dit zelf niet met eigen ogen gezien
+3
jehan
@jan4072 dat van die hovercraft kan ik me nog iets van herinneren..stond volgens mij iets van in de bladen ..later op een beurs in liempde hadden ze een mest tank op een hovercraft gebouwd..kan me die demonstratie nog beter herinneren ..toen ze het ding aan gingen zetten spoot de modder alle kanten uit ..veel toeschouwers kregen spetters modder mee
draaipiet
Quote Reactie van @jehan:
beurs in liempde hadden ze een mest tank op een hovercraft gebouwd..kan me die demonstratie nog beter herinneren ..toen ze het ding aan gingen zetten spoot de modder alle kanten uit ..veel toeschouwers kregen spetters modder mee

Ik kan me die hovercraft mesttank in Liempde ook nog goed herinneren ik stond er ook bij maar geen spetter gevoeld 🤣
+1
jehan
@draaipiet dan stond jij op een goede afstand ..de mensen die te dicht bij stonden kregen wel wat mee
+1
Loeideutz
Ik kan me de hovercraft in de landbouw niet echt herinneren. Ben in ieder geval niet bij demonstraties aanwezig geweest. Weet wel dat er na de natte jaren van ‘83 en ‘84 wel experimenten mee zijn gedaan. Grootste probleem was volgens mij ook dat achtergebleven stoppelresten het kleed of de luchtzak of wat dan ook beschadigde.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Panther 90 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!