Foto van een ceres greppelfrees, de 1e greppels er weer uit. Foto is geplaatst door Angelo368 op 14-11-2021 om 16:15:27, met 12 reacties.

ceres greppelfrees

+5
Angelo368
Foto van een ceres greppelfrees, de 1e greppels er weer uit

Reacties

+1
Massey 2705
Het eerste stuk is een keurig greppeltje ! Lukt het zo op de lange afstand ook ?
Ik had 30 jaar geleden een ridder greppel vrees. Maar kaars recht is een vak apart ! 😊
+3
Angelo368
@Massey 2705 recht greppelen is een vak apart inderdaad 😅 ik heb altijd een stok voorin en de blik op oneindig en rijden, heb zelf ook een hekel aan kromme greppels 😅😜
Hier nog wat foto’s

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
Massey 2705
@Angelo368 jij hebt een vaste hand aan het stuur hoor ! Ziet er netjes uit ! 👍
+2
WaterDeutzer
@Massey 2705 Mijn pa, inmiddels 89, was vroeger dé man in de regio voor greppelen met de Ridders. Daar begon hij mee in 1954 met een MF35 tot aan een DX4.70 in jaren '90 met een door mij verlengde Ridder (tussen parallel om met bredere banden toch laag genoeg te zakken). Altijd kaarsrecht met piketpalen. Maar ook met juiste afschot frezen. in 1 stuk of naar midden omhoog en weer afschot. Er waren ook boeren die het zelf deden, met bochten. Excuus was dan dat er meer water in een kronkel afgevoerd kan....🤣

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Massey 2705
@WaterDeutzer die foto met een beetje vorst , probeerde wij ook altijd te doen. Dat geeft net wat meer vastigheid voor de trekker als het nat is.
Dat verhaal van kromme greppen , deden sommige bij ons ook vertellen. Maar me vader was er trots op alles kaars recht te hebben . Greppen en slootkanten !!
Als ik nu nog wel eens in Nederland ben. En het oude wei land is om getoverd door de overheid in plas en dras , schieten de tranen in je ogen !! Wat een pest bende is er van gemaakt . Daar hebben mijn opa,s opa met trots geboerd . Maar der is niets van over. Ik ben blij dat niet meer dagelijks te hoeven zien . Voor jullie wens ik je succes in de strijd , want jullie overheid laat niemand meer met rust geloof ik. Oh oh een beetje of topic geloof ik . Haha
+3
Fendt926Driver
Dat is zeker mooi recht gereden.
Ik heb altijd veel ontzag voor mensen die zo recht kunnen rijden.
Vroeger bij de akkerbouwers (toen er nog geen gps was) waren er ook chauffeurs die alles er kaars recht in zaaiden of in pootten.
+2
rommert14
@Fendt926Driver zo'n stagiair hadden wij ook eens, 16 jaar en kaarsrecht kunnen rijden.
valmet6400power
Als ik even advocaat van de duivel mag spelen;

Mest(stoffen) en niet zo zeer gewasbeschermingsmiddelen voer je nu af naar het oppervlaktewater. Dat is niet toegestaan. Stel je krijgt controle dan ben je toch dik de Sjaak?
casejxu
@valmet6400power dat spoelt tussen 16feb en 1 september niet uit. En dat is precies het moment dat je het uit mag rijden dus is er niks aan de hand🤣
+1
valmet6400power
@casejxu
Aaah zit dat zo ja? 😂😂
casejxu
@valmet6400power na 1 september spoelt t meteen uit dus mogen we dan ook niet uit rijden

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de ceres greppelfrees ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!