Foto van een Massey Ferguson 6170.. Foto is geplaatst door Emmink op 14-11-2021 om 21:43:41, met 13 reacties.

Massey Ferguson 6170

+2
Emmink
Foto van een Massey Ferguson 6170.

Reacties

+1
Massey 2705
Een mooi bij gehouden MF , heb je daar ! 👍
+2
Emmink
@Massey 2705 bedankt! Toen we m kochten zat de onderhoudshistorie er grotendeels bij. Is echt zuinig op geweest dus probeer ik dat ook zoveel mogelijk. Komende winter staan dr nog wel een paar klusjes aan onderhoud/reparatie op t programma..
+1
Massey 2705
Ik heb jaren een 6150 gehad. Een fijne trekker was dat . Maar begon op het laast veel , en iedere keer electronic problemen te geven. En daar ik er zelf geen kaas van gegeten heb . Liepen de reperatie kosten uit de hand en heb ik hem weg gedaan.
Mooie vee wagen trouwens op de achtergrond ! Rijden jullie ook varkens ?
+1
Emmink
@Massey 2705 deze hebben we nu 3 jaar maar had ook wel vaak gedoe met elektrisch gebeuren. Afgelopen voorjaar hebben ze nieuwe massakabels etc naar de computer rechts onder cabine getrokken. Sindsdien(afkloppen) nooit weer storing gehad. Een oom van me heeft een 6150, ook erg fijne trekker maar moet zeggen dat een 6 cilinder toch nét even lekkerder is
Massey 2705
@Emmink inderdaad een 6 cil houd even langer vast als het zwaar werken word. De mijne had een voorlader, en ik wilde een korte draaicirkel. Wat ze bij mij electrical allemaal vernieuwd hebben weet ik niet meer. Maar op een keer stond de bedrading in de brand van de werklampen .
Nog net op tijd kunnen voor komen dat hij afbranden !
Toen was ik er wel klaar mee.
Maar het was een fijne trekker om mee te werken.
+2
Emmink
@Massey 2705 nee deze vrachtwagen rijd mn broertje mee. Eigenlijk alleen maar nuchtere kalveren, veelal Duitsland, en starters en rosé's.
Wijzelf hebben naast onze boerderij(en) een veehandel in koeien en (nuchtere) kalveren. Zitten veel in Friesland en hier in onze regio.
Varkens vroeger wel gedaan maar uiteindelijk mee gestopt omdat we niet met de 'grote jongens' mee konden en wilden komen en meer brood in het rundvee zagen
+1
Massey 2705
Mijn veerijder hier in Alberta Canada. Kan een totaal van 220 vlees varkens laden. Of brengt 625 vlees biggen van 25 kilo.
Laat deze maar aan je broertje zien 😊😊

(klik om te vergroten)

Emmink
@Massey 2705 pfoeh dat noem je nog eens een truck👌 kunnen wel meer biggen in denk ik?
Laadde vorig jaar voor Italië 1000 stuks van gemiddeld 30kg op een combi
Massey 2705
@Emmink nee , op deze veewagens , gaan niet meer biggen. Jullie hebben wel beter ontworpen vee bakken. Met beweegbare vloer en ventilation options. Maar hier wil je zo min mogelijk beweegbare delen hebben. Dus alleen 2 vaste vloeren boven de wielen , en 3 in het midden. We hebben hier ook geen laad klep. Alleen een rol deur die omhoog gaat.
De winters hier zijn zo streng, dat alles wat beweegt vast vriest. Zelfs met min 40 laden wij varkens , ( niet idiaal hoor )
Maar het slachthuis draait door , dus wij moeten leveren.
Emmink
@Massey 2705 ah zo. Ja das wel anders dan hier met die vorst😂
Kun je dan wel beetje fatsoenlijk staan met laden/lossen/schoonmaken dan? Ivm hoogte?
En hoe doen jullie dat dan met bewegende delen zoals de deurtjes/schotten in de oplegger
Massey 2705
@Emmink elke varkens stal heeft een laad dok. Daarvoor alvast geen laad klep om me te stories in de koude winters.
De trailers , gaan nadat ze gelost zijn door een was straat , waarbij de truck los gekoppeld word . De trailer word opgewarmd , gewassen, ontsmet , gedroogd , en dat alles binnen een uur. Dan Koppel de truck weer aan voor een nieuwe vracht de volgende dag. De chauffeur wacht buiten in zijn auto tot dit alles gedaan is ..
Emmink
@Massey 2705 ah zo, ja als je t maar weer droog hebt wil t allemaal wel lijkt me.
Goh, dat ze dat daar allemaal voor je doen🙈 t is dat je hier de varkens niet zelf in de hokken van t slachthuis hoeft te drijven, anders moest je werkelijk alles zelf doen hiero

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6170 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!