Vandaag de voor ons nieuwe ploeg in gebruik gesteld, en gelijk er achter aan de wintertarwe zaaien!. Foto is geplaatst door Rokus op 16-11-2021 om 20:35:07, met 23 reacties.

John Deere 6155R

+4
Rokus
Vandaag de voor ons nieuwe ploeg in gebruik gesteld, en gelijk er achter aan de wintertarwe zaaien!

Reacties

a3vandiejen
Mooie foto Rokus.
+1
Rokus
valmet6400power
Voor- en achterbanden zitten aardig vol, kwamen jullie een beetje vooruit?
Rokus
@valmet6400power nou viel niet mee, maar ook niet tegen! Achterbanden zijn eigenlijk niet ideaal maar het gaat er mee.
valmet6400power
@Rokus
Wat voor banden heb je erom? En hoeveel schaar erachter? En wat voor land is het wat je aan het ploegen bent met voorbewerking eventueel? En natuurlijk aardig nat zo te zien..
Rokus
@valmet6400power oeh precieze maat durf ik niet zo te zeggen, maar normaal gebruiken we ze met mais zaaien en dan zit er een dubbellucht wiel naast! Alleen profiel is niet heel veel meer! Zit wel water in de banden. Het is lichte/zware kleigrond waar na het mais hakselen een woelpoot door gegaan is! Ploeg is een 4 schaar!
MaxxuM4ever
@Rokus een 3+1? Dan zou ik de 4e eraf halen met zoveel slip of heb je een open voor woeler eraan om de slip onder in de voor weer wat los te trekken?
Rokus
@MaxxuM4ever neeh een vaste 4-schaar zit wel een woelpoot in de voor! Jah het is heel verschillend, je heb zo paar banen dat de banden weer schoon zijn en zo gaande van die vette banen er tussen!
valmet6400power
@Rokus
Okee! Wij zijn zelf niet zo’n fan van woelen van land als je er daarna nog water op krijgt en je er nog op moet om te ploegen. Wordt een grote spons haha. Maar je moet het doen met de spullen (banden) die je hebt uiteraard!
Rokus
@valmet6400power wij komen van het veen koeien boer met loonbedrijf met alleen maar grasland! En dit is land waar ze de mais optellen dus het is voor ons allemaal nog beetje zoeken! Na het hakselen hadden we nog geen tijd op te ploegen maar ze gaven wel behoorlijk regen op. Vandaar de keus dat we hem wel even gewoeld hebben!
valmet6400power
@Rokus
Geeft toch niet, bedoel als je mij een stal met koeien geeft heb ik ook geen idee wat ik doen moet haha
Rokus
@valmet6400power neeh daarom ben ik blij met alle reacties daar kunnen we weer mee verder, en zo leren weer wat bij!
valmet6400power
@Rokus
Zo is dat! Meestal geef ik niet te serieuze reacties maar wat opsteken van elkaar is nooit verkeerd natuurlijk 😄
+1
Ritchie
@valmet6400power

Vergeet niet dat slip onder in de voor ook verdichting geeft, dat zie je zo recht niet maar kan wel een aardig storende laag geven.
valmet6400power
@Ritchie
Dat vergeet ik zeker niet, daarom was mijn primaire reactie ook dat die voorbanden helemaal vol zitten hoe dat kan.
MaxxuM4ever
@Ritchie zeker, dan is met 2 trekkers ploegen zonder slip zeker het overwegen waard ondanks de extra kosten en mindere capaciteit. Dit is ook een van de redenen dat wij nog met een 3 schaar ploegen, die trek je er altijd redelijk makkelijk doorheen zonder al te veel slip.
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Wij staan er van te kijken hoe makkelijk de 142 hem meeneemt de 4 schaar meeneemt met 900 kg voorin en op z’n 20.8 Michelin. M’n vader reed 6 km/u maar kon ook 6,5 km/u rijden als dat nodig was geweest. Zelfs op bietenland kwam ie nog zo vooruit. Alleen op de kopakker waar de meststrooier gereden had en wij met de kiepwagens de 8550 er voor zodat de ploeg gewoon op diepte kan blijven aangezien er aardappels moeten volgend jaar.
joozt
Mooi werk zo! Altijd een extra scherm in de trekker voor je rechtrijsysteem?
Rokus
@joozt jah eigenlijk wel, deze trekker is een ex demo. Schijnbaar is het een optie bij John Deere om je gps op je werkscherm te laten werken samen met het automatisch rijden! Van de zomer navraag gedaan bij de dealer, maar je kan het nu nog wel activeren maar dat kosten behoorlijk geld. Dit extra scherm hangt normaal in de hakselaar dus als die niet rijdt kunnen we hem overhangen!
joozt
@Rokus Ah vandaar. Wel mooi zo'n extra scherm maar normaal zou het in een 155R inderdaad niet perse nodig zijn nee. Denk dat het merendeel van de gebruikers de GPS aansturing gewoon via het trekkerscherm doet. Ik neem tenminste aan dat jullie ook het grote scherm aan het verlengde van de commandarm hebben? Of zit hier een klein scherm in?
JD 6430 The Best
@joozt met kunstmeststrooien en spuiten vind ik een extra scherm wel handig, anders blijf je aan het swipen als je een machine met isobus gebruikt
joozt
@JD 6430 The Best ja helemaal mee eens! Naast instellingen van de trekker en gps ook nog je Isobus machine bedienen op één scherm is wel veel!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6155R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!