De komende tijd deze omgevallen toverton op demo, werkt toch wel even heel anders als een verticale mengwagen. De koeien moesten er wel even aan wennen maar het begint nu steeds beter te lopen. Het di

New Holland T 6030 Delta

+3
Hobby boertje
De komende tijd deze omgevallen toverton op demo, werkt toch wel even heel anders als een verticale mengwagen. De koeien moesten er wel even aan wennen maar het begint nu steeds beter te lopen. Het dieselverbruik ligt tot nu toe ongeveer 2,5 liter per uur lager dan met onze verticale.

Reacties

+1
van-engelenhoven
Mooie kar
+2
mf 6150
Wereld machines die horizontale
van-engelenhoven
@mf 6150 verticaal vind ik persoonlijker sneller en homogener mengen ten opzichte van onze oude seko
Hobby boertje
@van-engelenhoven Dit is een met 1 veizel onderin, wij voeren nu een hele taaie 1ste snee aan de pinken die mengt hij ook wel slechter als onze trioliet.
mf 6150
@van-engelenhoven
Dan zullen waarschijnlijk al je tegenmessen eruit hebben gelegen. Zo'n seko mengt veel sneller dan een soepkom. Onderhoud valt mij ook mee, ik ga er elk jaar in om wat messen te vervangen /door te draaien. Onderhoud is behoud, bij zo'n verticale heb je dat onderhoud ook gewoon, sommigen doen het alleen niet....
+1
Hobby boertje
@mf 6150 Deze heeft geen tegenmessen er zitten wel strippen op de bodem. Zou een met 2 vijzels veel beter snijden?
+1
mf 6150
@Hobby boertje
Geen ervaring mee, dat zou je zelf moeten testen. Weet wel dat pa jaren terug uit nood een keer de storti van de loonwerker heeft gebruikt. Hij vond 't toen veel vermoezen met dat voorin mengen. Verder geen idee
john deere 7810
Ik vind dat er veel onderhoud aan deze wagen zit. met name de freesmessen alsook de messen van de mengvijzel.
Hobby boertje
@john deere 7810 Dat idee had ik ook al, ik heb wel eens gehoord dat messen vervangen al meer dan €1000 kost.
+1
john deere 7810
@Hobby boertje

Als je het laat doen zit je daar zeker aan. want messen vervangen is ook bouten vervangen. en daar heb je elk jaar onderhoud aan. vooral voorin waar al het voer langs gaat. En als je er een met frees hebt is het ook geregeld freesmessen slijpen. en dat zijn er heel wat.
+1
BEboer
@Hobby boertje vorig jaar 8 nieuwe messen id kuhn was ook 800euro volgens mij en nog een uur of 2 werk...
Hobby boertje
@BEboer Dat is wel behoorlijk idd, maar goed dat bespaar je ook wel weer in de brandstof.
Ik weet alleen nog niet zo goed of ik dat samen geperste voer zo geweldig vind en ik heb het idee dat die wagen het er behoorlijk voorlangs krijgt zoals het nu gaat.
zettelmeyer
@BEboer en hoellang had je met die messen gedaan? Hier ook zoiets en na 3 jaar eerste keer vervangen. Onze horizontale ervoor had elk jaar dik 1000 euro op zijn kop aan messen en met er in late zette kwam er nog over heen.
Laat jij ook 1x in de 2 jaar de olie van de potten vervesen van de mengwagen?
+1
BEboer
@zettelmeyer na 5j eerste keer. Olie is enkel na 1ejaar ververst was ah twijfelen om dit nog eens te doen maar olie ziet er nog best zuiver uit eig.
J asper
@BEboer Zijn wel hele dure messen hier 40 euro stuk volgensmij.
J asper
@J asper 44,60 voor de langen
BEboer
@J asper zou beter ook keer kijken om ze nt via de originele dealer te kopen
J asper
@BEboer Zijn zeker gegolfd? Wij gewoon platte
+1
BEboer
@J asper gegolfd

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 6030 Delta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!