Foto van een Krone Easy-Cut, ook maar begonnen met de schoonmaakwerkzaamheden. Foto is geplaatst door rickboer blija op 18-11-2021 om 17:34:23, met 13 reacties.

Krone Easy-Cut

rickboer blija
Foto van een Krone Easy-Cut, ook maar begonnen met de schoonmaakwerkzaamheden

Reacties

arjanvw
Wat voor schoonmaak middel gebruik jij? Heb dit jaar voor het eerst wat gebruikt, maar had de borstel nog wel nodig om het écht schoon te krijgen.
rickboer blija
@arjanvw was hier eerst al met een borstel overheen geweest (voordat we het foamkanon hadden), dit is een carwash zeep met wax.

Voor het echte schoonmaken heb ik een 'ageresieve' truckwash zonder wax. Ook gebruik ik bij hele vette dingen afwasmiddel, maar dat is zeer zelden
arjanvw
@rickboer blija had spul van BTN de Haas, ook soort van truckcleaner. Eerst even met de hoge druk alles eraf sluiten en dan inschuimen. Maar dan heb je toch nog wel even een borstel nodig. Die gebruikte ik voorheen ook maar dan zonder zeep.... Had er meer van verwacht.
+1
EA_MF
@arjanvw zit veel verschil in die zeep/schuim soorten. Maar met echt zwaar vuil ontkom je er niet aan om de borstel aan te pakken.
Baltus_steyr
@arjanvw truckcleaner heb ik hier in het verleden ook wel gebruikt op de trekkers en machines. werkt super goed. reinigt na het inweken super goed en je spuit daarna de trekker en machines goed schoon. Het is alleen zo agressief spul dat je kappen vd trekker heel snel dof worden en zijn laklaag niet behoud. Gebruik nu biologisch spul wat goed werkt en ook goed inweekt. wel gebruik nu een borstel erbij!!
arjanvw
@Baltus_steyr Op langere termijn werkt dat idd niet goed lijkt me. Zit ook wel veel verschil in truckcleaners. Wat voor (merk) gebruik je nu?
Marcsteffens6265
Bevalt zo'n frontlader? Is dit met v snaar?
+1
rickboer blija
@Marcsteffens6265 deze heeft idd v snaren, hiervoor de voorganger gehad met v snaren. Bevalt ons altijd goed, eigenlijk geen problemen mee
Marcsteffens6265
@rickboer blija aha ja wij zijn langzaam beetje aan het zoeken naar ander setje maaiers, achtermaaier is versleten. Alleen zijn we bang dat de vsnaar gaat slippen vooral als we nog zo'n 1e snee krijgen.
+1
Ruben-Wind
@Marcsteffens6265 wij hebben een Kuhn maar moet eigenlijk elk jaar wel v snaren wisselen. Is niet veel werk, maar je kunt ze maar beter op voorraad hebben
rickboer blija
@Ruben-Wind ik moet deze nu na het eerste seizoen wel opspannen, maar ik heb die van de vorige maaier in 11 jaar nooit vervangen
+1
rickboer blija
@Marcsteffens6265 dit is een gen 2 fronmaaier, de krone gen 3 is volgens mij aftakas aangedreven

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Krone Easy-Cut ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!