Foto van een Zetor Folder. Groot agrarisch nieuws!35 jaar gelden. Als je dit dan weer leest dan is het bijna hilarisch. Achterruit te openen!

Zetor Folder

+7
16045HSX
Foto van een Zetor Folder.
Groot agrarisch nieuws!
35 jaar gelden. Als je dit dan weer leest dan is het bijna hilarisch. Achterruit te openen!

Reacties

+3
Towaberg
Prachtige reclame 👌
+3
valtraaa
Prachtig! Wat mij betreft gaan we weer terug naar die tijd.
+4
Kramer U800
We hadden hier in de buurt een klant met een 7745, dat ding was zo gruwelijk sterk dat hij als maar door trok op bekende punten hier in de buurt waar het stijl naar boven loopt, dat met een grote volle kieper erachter. Uiteindelijk had de beste man de Zetor ingerolen bij de voormalige Zetor dealer hier, na een jaar te hebben gestaan mocht mijn vader hem klaar maken voor de verkoop, dus mijn vader reed hem naar de werkplaats, op dat moment en klap, en kwam er een drijfstang uit het blok zetten.

Ze waren eigenlijk te sterk deze motoren voor wat ze konden, je kon maar door blijven trekken. Bij de ligtere serie 6211 bleef alles wel heel.
+2
walker1
@Kramer U800 De 7745 was ook de sterkste uit de serie als ik goed heb, als je destijds meer pk's wou kwam je bij de Crystal serie uit, bij een 8045 bv.
+3
Kramer U800
@walker1 Klopt inderdaad, maar de 7745 was gewoon de zwaar opgevoerde variant van de 6211. Bij de Crystal 8011 gebruikte men een heel ander motorblok wat special voor de Crystal serie was ontworpen.
+4
langeslagdiesel
@Kramer U800 bij ons in de buurt liepen er ook twee 7745 en een 7711. Die ene 7745 stond voor een takken hakselaar. Menig vermogen genoot en zwaarder was hij de baas. Ook nog balen mee gereden in het begin met een rode malieux lader. Trok als een tierelier aan 80 balen. Alleen remmen ging niet. Vond het in die tijd wel leuk op de landbouw rai toen met de eerste tier motoren bij iedereen. Overal problemen en klachten en noem maar op. Zetor zette een interkoeler voor het meer dan 30 jaar oude blok, en voor mekaar. Einde probleem.
+4
Kramer U800
@langeslagdiesel Leuk om die verhalen te horen! Leuk dat iedereen hetzelfde over die 7745 praat, hij was sterker dan iedere andere tractor in die vermogens klasse in die jaren, en dat met een 4 cilinder turbo motor. Maar die droge schijfremmen waren inderdaad niet het beste idee van Zetor, hierdoor trok je tractor snel scheef doordat ze ongelijk slijtte. En inderdaad mooi dat ze met een motorblok dat ontworpen was in de jaren '50 nog steeds mee konden doen zonder al te veel veranderingen haha. Iets wat goed is moet je niet veranderen.
+2
16045HSX
@Kramer U800 Het was idd een sterke trekker. Hier draaide er één met voorlader maar had op den duur toch wat problemen met de vooras, wat wel logisch is. Verder was er niks mis mee. Heeft hier tot 2015 gelopen en is toen naar het oostblok gegaan, waar deze serie nog steeds gewild is.
+2
Kramer U800
@16045HSX Maar dat hebben nagenoeg alle tractoren met een voorlader, voorlader staat gelijk aan slijtage.

We hadden vroeger een 6211 op Marktplaats gezet, was ook zo weg, kwam een Pool met een auto transporter en 2 houten planken als oprijplanken. En zo gaan al die Zetors (helaas) die kant op.
+2
Albert Peters
Toen was Praneda nog in Papendrecht
+2
a3vandiejen
Schitterend deze folder.👌👌
+2
Rietman
Dit was een strooifolder door Praneda Papendrecht ontworpen bij de introductie van de 7711/7745 op de achterzijde stonden alle NL dealers. Helaas stonden er nog weleens fouten in de folders, dat was tevens een aanleiding om deze (onhandige) foutjes te voorkomen. De importeur was blij met de inbreng van de Z D C. (Zetor dealer club) Later kwam de Proxima serie mede door de inbreng van de ZDC kregen we een eenvoudige Farmer serie en een aangeklede Special model, Dus alleen leverbaar in Nederland.
+1
Albert Peters
@Rietman mooie informatie dank u

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor Folder ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!