Iemand die dit onderdeel herkend? Ik heb eens een partij onderdelen gekocht en daar zat dit bij, een teleurstelling dat het niet op m'n maaikorf past. De bouw is ook heel anders, maar het lijkt mij we

Herder Maaikorf

+1
GerbertXL
Iemand die dit onderdeel herkend?
Ik heb eens een partij onderdelen gekocht en daar zat dit bij, een teleurstelling dat het niet op m'n maaikorf past. De bouw is ook heel anders, maar het lijkt mij wel dat het bedoeld is als tegenmes.

Reacties

+1
GerbertXL
.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
valmet6400power
Er staat wel Herder op dus dat maakt het zoeken wel een stuk makkelijker haha
draaipiet
Het lijkt mij ook niet van een maaikorf misschien van een maaiboot?
+2
T60401
Is wel van een maaikorf. Dat niemand ze herkent geeft aan hoe antiek mijn maaikorf is. 😂 is van een mu 250 en 300. kramp.com/shop-nl/nl/…
+3
valmet6400power
@T60401
Heeft napoleon die nog gebruikt? 😂
+1
GerbertXL
@T60401 danku!
+1
T60401
Bij horen van zeggen ja 😂 . Dan weet je wel dat zon stuk historie veel geld waard is. Bieden mag van af 5000 euro. gaat om een 3 meterse.
draaipiet
Quote Reactie van @T60401:
Bieden mag van af 5000 euro. gaat om een 3 meterse.

Dan heb je er wel een paar nodig om aan de 3 meter te komen x 5k kan je misschien wel een hele nieuwe maaiarm van kopen
+1
T60401
@draaipiet Antiek is veel geld waard 😉 heb wel zin in een nieuwe 4 meterse maaikorf. dat gaat eerder richting de 10K dan 5K
+1
draaipiet
@T60401 Wat is het probleem van die 10k? je laat al 5k op een mes bieden 🤣🤣🤣
+1
T60401
@draaipiet hoho voor 5k krijg je de rest van de maaikorf er bij.
+1
langeslagdiesel
Heeft @Fendt926Driver hier geen baat bij? Of paste deze tanden niet?
+1
GerbertXL
@langeslagdiesel Ik had deze dingen liggen en ging er van uit dat het zou passen, nooit gekeken of dat ook echt het geval was. Dus toen ik de maaikorf al verkocht heb ben ik gaan kijken en kwam ik erachter dat ik heel andere vingers nodig heb voor mijn maaikorf.
Overigens zijn de tegenvingers van mijn korf niet best, maar ze knippen prima. Ik had het er met iemand over die regelmatig aan maaikorven sleutelt en die zei dat je niet zomaar een vinger kunt vervangen met een nieuwe, de overgang tussen vingers moet geleidelijk zijn anders krijg je gaten tussen mes en vinger.
+1
langeslagdiesel
@GerbertXL dat verhaal klopt inderdaad. Maar als ervaren maai korvert weet jij dus ook dat de onder tanden in het midden onder de piemel als snelste slijten. En de buitenkanten van de korf slijten het minste. Ik wissel dan ook wel eens van binnen naar buiten met de tanden. Dan kan je het leven van de tanden nog een paar maanden oprekken. Een paar uurtjes met de luchtsleutel hobbyen is dan al snel rendabel ten opzichte van een komplete revisie van het snijwerk. Als een tand er uit breekt is het wel altijd de buitenste. Als je beroerd blijf haken achter bv een uitstoombak of onderwater beschoeiing dan kan je met zo’n reserve tand en de flex toch weer uit de brand zijn en weer meters maken.
+1
GerbertXL
@langeslagdiesel haha ik ben geen ervaren maai korvert, heb minder dan een kilometer op m'n naam staan. De tanden lijken aardig gelijk te zijn gesleten dus er zal ook wel een beetje gehusseld zijn links en rechts. Maar 40 tanden á krap 10 euro is de wereld ook niet dus als het niet meer lekker knipt gaat er gewoon een compleet nieuw gebit in.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Herder Maaikorf ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!