Foto van een Same Minitauro 55. Met deze trekker ben ik ongeveer 50 jaar geleden  besmet geraakt van het same virus.

Same Minitauro 55

+6
Wimariete
Foto van een Same Minitauro 55. Met deze trekker ben ik ongeveer 50 jaar geleden besmet geraakt van het same virus.
+5
draaipiet
Quote Reactie van @Wimariete:
Met deze trekker ben ik ongeveer 50 jaar geleden besmet geraakt van het same virus.

En de dokter zij: niks aan doen je moet er mee leren leven
+3
Wimariete
@draaipiet 🥰🥰🥰 niks ergs aan. Ben er blij mee
+2
draaipiet
+4
a3vandiejen
@Wimariete Prachtig, Ooit van je vader, of opa geweest Wim...mooi exemplaar.
+5
Wimariete
@a3vandiejen Ja Adrie. Mijn vader begon ooit zijn machinale carrière met een gereviseerde mf 35x. Daarna kwam er een Minitauro 50. Die werd de fluitketel van de buurt genoemd. Dat ding jankte als een fluitketel. Door een onbelans in de motor trilde die ook zo hard dat je na een half uurtje werken met de trekker, de handen doof waren. Ook liepen alle wielmoeren constant los. Plaatwerk begon te scheuren en te roesten als een gek. Binnen 1 jaar werd die net binnen garantie ingeruild voor de minitauro 55. Dat was een geweldige trekker. Jaren met veel plezier mee gewerkt. In die periode begon ook mijn trekker rij ervaringen 🤠
+2
a3vandiejen
@Wimariete hahaha, prachtig stukje geschiedenis, maar niet het vertrouwen in Same kwijtgeraakt gelukkig. En van een MF 35 naar een Minitauro 50 was al heel wat in die tijd.
Leuk verhaal, net als het bijzondere verhaal dat je ooit vertelde aan Wim en mij over de Ariete.
+4
wim-same
@Wimariete Mooi stukje geschiedenis Wim. Zo ben ik aan het Same virus gekomen omdat mijn vader toen een MF 130 had, die voor de 3e keer in elkaar gelopen was. Toen huurde mijn vader een Same Italia 35. Een half jaar later kocht mijn pa een nieuwe Same Aurora. Twee fusee assen gebroken, en op het laatst een scheur in de achterbrug getrokken. Mijn vader was helemaal klaar met SAME. Toen ging mijn pa, samen met mij weer naar de Coöperatie in Stolwijk, die de dealer was, en daar stond toen een jong gebruikte Fendt en een nieuwe Same Minitauro 60 ( laatste type met de zware vooras, hef en achterbrug ) Pa wilde de Fendt, en ik de Same. Toen is het toch de Same geworden. Dat bleek toen de meest fijne trekker die pa ooit gehad heeft. Toen ik net van de landbouw school af kwam kocht ik een gebruikte Same Leone 70 DT, en ging er loonwerk mee doen.
+5
Wimariete
@wim-same Mooi stukje geschiedenis Wim. Na de minitauro 55 kocht mijn vader een fendt 104 s. Een hele fijne,degelijke en sterke trekker. Daarna kwam er nog een fendt 108 lsa bij met fronthef. Ook een hele fijne en degelijke trekker. Toen ik het boerenbedrijf van mijn vader had overgenomen was de 104 aan inruil toe. Ik heb toen de Explorer 70 gekocht die ik eerder heb laten zien. Ondanks dat de fendt een fijne trekker was, vond ik de 35000 gulden verschil teveel. Het werd dus de Explorer 70 die nu nog heb, en nooit geen spijt van heb gehad dat ik die keuze heb gemaakt. 4 jaar later was de 108 aan de beurt. Gezien mijn goede ervaringen met de Explorer 70, was de keuze snel gemaakt. Het werd een Explorer 80 4wd met syngropower. Het verschil met een fendt 307 was bijna 40000 gulden.
Met de Explorer 80 had ik 5 pk meer, grotere wielen, stikkere draaicirkel en een 4 cilinder ipv 3 bij de fendt. Al met al weer een goede keuze gebleken achteraf. Als er een Same dicht in de buurt zou zitten, reed ik voor mijn werk waarschijnlijk nog steeds Same.
+1
wim-same
@Wimariete volgens mij was de Fendt waar mijn vader naar keek ook een 104. Was deze ook ongeveer 55 pk?
+2
Wimariete
@wim-same Klopt idd Wim. 3 cilinder 55 pk.

Reacties

+3
Martinsame
Mooi dat je die trekker nog heb moet die nog een keer opgeknapt worden?
+3
Towaberg
Wilde net hetzelfde zeggen!@Martinsame
+2
Wimariete
@Martinsame Technisch moet zo ongeveer alles nagezien worden. De motor rookt een beetje blauw, misschien alleen zuigerveren maar kan ook zomaar een hele revisie inhouden. Koppeling ligt er uit en de hef werkt ook niet, maar dat kan ook door de kapotte Koppeling komen.
Lakwerk is ooit mee geknutseld en laat op veel plekken los. Als hij ooit klaar gemaakt wordt, dan misschien toch ook het lakwerk maar.
+1
Martinsame
@Wimariete zit nog wel werk aan dus maar wel een trekker met een leuke geschiedenis
+2
yoohan
Mooie trekker Wim, ziet er eigenlijk nog heel erg netjes uit qua plaatwerk zo te zien. Denk dat ik er vanaf zou blijven met verf. Maargoed dat moet iedereen zelf weten natuurlijk 😀
+1
arnold-arentze
Onderblok met de ribbels valt me op, had ik nog niet gezien bij een 55. Deze heeft toch nog de losse brandstofpomp ipv. de insteekpomp?
+3
joop-same
Vanaf M/N 4801 heeft deze een Tauch pomp in het blok zitten.
+3
Wimariete
@joop-same deze heeft motor nr 9303 met een lijnpomp van Bosch
+3
Wimariete

(klik om te vergroten)

Motorkruisers minitauro 55

(klik om te vergroten)

Bosch brandstofpomp minitauro 55

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Minitauro 55 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!