Foto van een Same Explorer 70 met een Taarup 1015. (Vouwwagen). Deze week natuur stroken gemaaid en uitgereden met deze combi. Super wendbaar in kleine ruimtes en wandel paden.

Same Explorer 70

+4
Wimariete
Foto van een Same Explorer 70 met een Taarup 1015. (Vouwwagen). Deze week natuur stroken gemaaid en uitgereden met deze combi. Super wendbaar in kleine ruimtes en wandel paden.

Reacties

+2
Martinsame
Die Explorer kunnen lekker scherp sturen
+2
langeslagdiesel
@Martinsame oké. Maar de taurus draait een fractie scherper.
Martinsame
@langeslagdiesel ja die zijn van zich zelf al wat korter denk ik
+3
a3vandiejen
Prachtige combinatie, en foto.
+2
Towaberg
@a3vandiejen idd, ze passen mooi bij elkaar!
Deutz fahr 5206
Ben je een eeuwig bezig met inkuilen
+6
Fendt926Driver
@Deutz fahr 5206 hard werken wordt ook niet betaald.
Uren maken wel...
+2
remco rooks
@Deutz fahr 5206 nou hier thuis ook zon wagen juist ideaal voor de kleine boer snijdt goed en kan nog veel in ook!!
David Bakker
Als je niet beter wist zou je denken dat het een rondebalen pers is . Wat was de gedachte van Taarup om zo,n kleine wagen te maken ?
+6
Wimariete
@David Bakker er zitten boven op de wagen beugels(hekwerk) met sterk doek. Als de wagen vol raakt,gaan de hekken met doek mee omhoog. Je kunt behoorlijk doorlaten als hij vol raakt. Hij is ook erg breed en de bodem komt tot op de as. Als je hem leeg kiest komt er bijna even veel uit als een 30 m3 ladewagen. Lossen gaat ook erg snel. Als de achterklep omhoog gaat is de halve wagen al leeg. Als je dan met een klein rukje aanrijd, ligt de rest er ook uit. Wij gebruiken hem in de groenaanneming alleen om natuur weiden en particuliere bloemenweiden leeg te halen. Klein en wendbaar is dan erg handig. Een sterke invoer is dan ook noodzakelijk. Als je 1 snede per jaar er afhaalt zijn de wiersen vaak erg groot. Deze invoer kan 150 pk hebben. Dus die draaien we met deze trekker niet kapot, wat eerder met gangbare kleine ladewagens regelmatig wel lukte.
+2
David Bakker
@Wimariete oke duidelijk verhaal
radium45
@Wimariete Deze is netto 15 m3. Vandaar de aanduiding 1015. De grotere broer, de 1030 was dan ook werkelijk 30 m3 waterinhoud. Alleen Taarup kreeg meer gras in 1 m3 dan een andere wagen in die tijd.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Explorer 70 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!