Foto van een Fendt 822
 De stuurcilinder lek dicht gemaakt, nieuw cilinderbuis gemonteerd en harde re stang afdichting.

Fendt 822

+1
josje
Foto van een Fendt 822
De stuurcilinder lek dicht gemaakt, nieuw cilinderbuis gemonteerd en harde re stang afdichting.

Reacties

+1
josje
Na 2 cilinders met originele afdichtset te hebben gereviseerd wat niks hielp. Nu gewoon andere stang afdichting bij gezocht en nu zijn ze kurk droog.
gkgerbengk
@josje Hier voor 2 jaar terug ook 2 keer een origineel setje erin gezet en nog lekt die. Wat voor een stangafdichting heb jij er nu in? Gewoon een van Kramp?
josje
@gkgerbengk nee van kramp dat durfde ik niet aan. Maar toevallig lag er bij een mechanisatie bedrijf, kastas k33 stang afd daarbij blijft hij droog.
Later zag ik dat er origineel ook kastas in zit maar de k22 versie.
Hun bestelde dat uit belgie.
john deere 7810
Was de clinderbuis kapot neem ik aan? wat mankeerde er aan? Meestal als je er tijd voor hebt loont het zich nog wel om er zelf afdichtingen bij te zoeken. setjes zijn vaak aan de prijs.
josje
Als je goed kijkt zie op de buiteste randen van de buis een groef in zitten, die buis die schuift de heledag 1mm om bij elke stuur beweging.
Dat is gewoon weg gesleten dus dicht hij daar ook niet op af.
Nu heb ik er een eigen gemaakte shim van 1mm tussen gelegd.
john deere 7810
@josje

oh zo. wist niet dat de buitenkant ook moest afdichten. inderdaad zijn de pitjes en de randen goed te zien. Mooi dat je het nu zelf zo oplost. goede monteur kan altijd uit.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 822 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!