Foto van een Same Ariete poseert tijdens een  toertocht in Overijssel.. Foto is geplaatst door Wimariete op 25-11-2021 om 18:08:02, met 22 reacties.

Same Ariete

+4
Wimariete
Foto van een Same Ariete poseert tijdens een toertocht in Overijssel.

Reacties

+2
a3vandiejen
Prachtig mooie Ariete, en wat een uitzicht als je erop zit..geweldig.
+2
Wimariete
@a3vandiejen ik heb pas geleden andere achterbanden gemonteerd. Op de foto zie je 13.6 ×38 van vredestijn. Deze waren een beetje ongelijk afgesleten en hobbelden tijdens het rijden. Ik kon erg geschikt gebruikte taurus banden kopen, maat 14.9×38. Deze zijn iets breder en hoger. Nu loopt de motorkap weer vlak. Voorheen stond de trekker iets achterover.
+1
a3vandiejen
@Wimariete Dat komt hem alleen maar ten goede , mooi. Ben benieuwd.😃
+2
Martinsame
Wat zijn die ariete machtige mooi
+2
jan-kees same
Prachtig ja,echt een hoge trekker zo👌
+2
wim-same
Mooie foto Trekker, en ook een mooie foto Wim
+3
Wimariete
@wim-same Dankje Wim. Blijft een bijzondere trekker om mee te rijden en te werken. 🤠🤠
+1
a3vandiejen
@Wimariete Het lijkt of de spatborden hetzelfde zijn als van de Panther, drago en Buffalo. Zouden ze in grote verschillen?
+2
wim-same
@a3vandiejen dit zijn ook spatborden van een Panther.
+1
Wimariete
@wim-same Deze spatborden heb ik ooit bij Henk Kamping gekocht, en kwamen van een Drago af waar een cabine opgebouwd was. Deze spatborden lagen toen nog nieuw bij Henk op zolder. Ik heb ze toen ingekort. Bij de Ariete zaten eerst gietijzeren steunen op de as, en daarop stonden de spatborden. Ik heb de steunen weg gelaten, en de spatborden nog iets ingekort. Ze staan nog steeds aan de hoge kant tenopzichte van originele, maar omdat je er zo hoog opzit is dat niet zo erg.
+1
wim-same
@Wimariete Ja weet ik. Die gietijzeren steunen ken ik ook van de Leone's.
wim-same
@Wimariete Ja weet ik. Die gietijzeren steunen ken ik ook van de Leone's.
a3vandiejen
@Wimariete Dacht het al te zien aan de vorm. Mooi.
+1
R Bouwmeesters
Mooie trekker, deze neus lijkt nog hoger dan een 4wd.
Zijn er hier meer van in Nederland geweest?
Het gietwerk lijkt er wel iets op, maar aan de positie van de poken te zien is dit een andere bak dan de ronde Ariete's?
+3
wim-same
@R Bouwmeesters Niet alleen de bak. Ook de motor is anders. Ik heb wel eens geprobeerd om een motor van een vierkant Ariete in een ronde te zetten, maar zelfs de boutgaten passen niet. Echt alles is anders, behalve de hef misschien.
+2
wim-same
@R Bouwmeesters er zijn er wel meer geweest met 2 wd. en Oliver ook.
+5
Wimariete
@R Bouwmeesters je kon de Ariete met een hoge of een lagere neus kopen. Die van mij heeft lange fusee,s. Dus een hoge neus. Daar is een speciale naam voor, waar ik nu even niet opkom. Volgens mij had het iets met rijst te maken. Op archief foto's van de fabriek staan hoge en lage bij elkaar. Waarschijnlijk is die van mij nieuw in Duitsland geleverd. Deze heeft een gescheiden rem systeem. Voet en handrem werken afzonderlijke van elkaar. Bij de Nederlandse uitvoering was dat 1 systeem.
R Bouwmeesters
@Wimariete Ok, weer wat geleerd.
Dat gescheiden remsysteem heb ik al vaker gezien bij andere merken, inderdaad wel een typisch iets voor in duitsland geleverde trekkers.
+2
joop-same
@Wimariete Dat rem systeem is de Duitse uitvoering, hier mocht de parkeer rem niet op dezelfde trommels of schijven werken, het hoge model was de RISAIA uitvoering ( RIJST )
Wimariete
@joop-same Dankje Joop voor de bevestiging. Ik had er wel eens wat over gelezen, maar helemaal helder had ik het niet meer.
aertspa
@joop-same klopt helemaal joop 😃

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Ariete ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!