Foto van een Fendt 308/90, het resultaat na een weekje greppels frezen 🙈. Foto is geplaatst door Angelo368 op 25-11-2021 om 20:01:39, met 7 reacties.

Fendt 308/90

+2
Angelo368
Foto van een Fendt 308/90, het resultaat na een weekje greppels frezen 🙈

Reacties

Massey 2705
Mooie greppel frees combinatie ! Zomaar een vraag. Heb je de span ketting van de hef armen iets los staan , of vast ?
Ik had ze altijd iets los staan. Zodat als je een kleine stuur correctie maakte de vrees toch recht bleef.
+1
PieterA
@Massey 2705 Goede vraag! Ik doe dat ook altijd met GPS-werktuigen. Toch zijn er ook genoeg mensen die de stabilisatie vast zetten, zodat het werktuig geen kant op kan.
@PieterA en niet gps werktuigen? Bijvoorbeeld cultivator?
+2
PieterA
@ronald-deutz-fahr Je wil niet dat een machine steeds zijdelingse krachten op.je trekker uitoefent. Een cultivator hangt bij mij gewoon los.

Een kunstmeststrooier vast. Een klepelmaaier is een twijfelgeval.
+2
Koiter
@ronald-deutz-fahr Die horen naar mijn idee los, eigenlijk alle grondbewerkingsmachines dacht ik. Gedragen machines liever vast. @PieterA Klepelmaaier is twijfelgeval inderdaad, de front/achter klepelmaaier hangt in de fronthef ook gewoon vast, maar die zit dan wel weer recht voor de trekker. Verstek achterop toch liever los om zo minder zijdelings te bewegen in bochten en zo de zode eruit te draaien naar mijn idee
+2
Angelo368
@Massey 2705 @PieterA Heb de stabilisatie wel vast staan maar dat komt omdat de greppelfrees vrij smal is in de hef, ik vermoed categorie 2 small ofzo. Maar daardoor heeft die genoeg speling om vrij te bewegen, precies zoals je zegt, als je een stuurcorrectie maakt dan blijft die er wel recht achter daardoor

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 308/90 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!