Tarwe zaaien op 16 november 2021. Aardappelland wat ik een aantal weken daarvoor had losgetrokken maar na een paar flinke buien van meer dan 30 mm toch nog een poosje heeft moeten liggen.  Nu was het

Massey Ferguson 6615

+1
Tarwe zaaien op 16 november 2021. Aardappelland wat ik een aantal weken daarvoor had losgetrokken maar na een paar flinke buien van meer dan 30 mm toch nog een poosje heeft moeten liggen. Nu was het loof wel mooi bros geworden, zodat het mooi kapot gesneden werd door de schijveneg en de zaaimachine.

Reacties

+1
fordson
Mooi span👌🏻👌🏻 Daar is het droger dan bij ons 😅😅
+1
@fordson Dank je. Dit is aan de kanaaldijk, dat gaat vrij lang goed. Het word nu wel weer natter zo zachtjes aan
+1
fordson
@MaartenMandemaker ja dat zal wel ja bij ons kun je wel met de boot over zo nat het is
+1
@fordson Het droogt ook niet veel meer nu, alles moet de grond in zakken
DANOONTJE POWERR
Is dat nog een beetje te besturen met een schijveneg voorop?
+1
@DANOONTJE POWERR Ja dat gaat prima. Ik was er eerst ook een beetje bang voor, maar als je hem mooi vlak afsteld gaat sturen prima. Topstang net zo'n beetje vrij houden, van achter in de hef en de voorkant op de rol laten lopen.
mdoornekamp
Mooie omstandigheden voor de tijd van het jaar. Gewoon met de 4 cil?
DANOONTJE POWERR
@mdoornekamp dit is een 4 cilinder ja.
76 is pas 6 cilinder.
mdoornekamp
@DANOONTJE POWERR ik vind die types van MF maar ingewikkeld. Of ik verdiep me er niet genoeg in. haha
DANOONTJE POWERR
@mdoornekamp eerst had de 6 serie ook 6 cilinders, dat was lastig inderdaad.
@mdoornekamp Klopt dit ging mooi. Paar kleine plekjes waren nog wat aan de natte kant maar het liep er mooi over. Ja aan de 6 cilinder hebben we geen dubbellucht. En qua vermogen doet het elkaar ook niet enorm veel. Achterbrug is ook hetzelfde.
mdoornekamp
@MaartenMandemaker
Quote:
achterbrug is ook het zelfde

Ok. Ook zelfde hefvermogen? zaai combi weegt ook nog wel wat.
@mdoornekamp op deze zit een zwaardere hefinrichting, tilt een ton meer. Is een optie, wat mij wel handig leek. De 6 cilinder is een jaar ouder, en toen was het volgens de oude garde niet nodig 😅. Jaar later toch weten te overtuigen.
mdoornekamp
@MaartenMandemaker ok. Dus 4 cil tilt meer. Dan kan d'r ook wel een 5 schaar Lemken aan😀
@mdoornekamp Ja die tilt hij wel, was er 1 die een 5 schaar met cappon vorenpacker eraan achter zo'n 4 cilinder had hangen. Dat is wel gek zat achter een 4 cilinder.
mdoornekamp
@MaartenMandemaker als de achterbrug zelfde is als 6 cil moet het kunnen. Alleen mis je de lengte en pk's. Ik heb nu ook al 1700 kg in de front hef met de 5 schaar
+1
@mdoornekamp Klopt de trekker kan het wel hebben. Maar je mist toch de 20 cm extra lengte van de 6 cilinder. Dat scheelt een hele hoop voor de balans. Al heeft de 4 cilinder een wielbasis van bijna 2.70 cm. Voor bepaalde dingen is een 6 cilinder net wat fijner.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6615 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!