Foto van een Fendt 411. Met de leentrekker  gras halen. De waterpomp vd steyr is kapot.. Foto is geplaatst door Baltus_steyr op 30-11-2021 om 11:17:43, met 50 reacties.

Fendt 411

+1
Baltus_steyr
Foto van een Fendt 411. Met de leentrekker gras halen. De waterpomp vd steyr is kapot.

Reacties

+3
casejxu
Blijvertje?🤣
+2
J asper
Steyer mooi laten staan denk 😅😜🤣😃
+1
Baltus_steyr
@J asper nee die komt wel weer hehe. Tlup wel fijn zon trekker. Deze heeft 9000 uur gelopen met de 1 ste vario.
J asper
@Baltus_steyr 👍🏻👍🏻, onze normaal
gesproken ook met 100 uur 🙈 afkloppen.
Baltus_steyr
@J asper wat bedoel je? ?😅
J asper
@Baltus_steyr 9000 uur met eerste vario.
Baltus_steyr
@J asper oh zo!!! Hoelang gaan deze vario bakken mee dan??
Fendttrisixfan
@Baltus_steyr van een 400 worden er eigenlijk amper vario's vervangen...
Baltus_steyr
@Fendttrisixfan dus zon een zou met normaal gebruik snel naar de 20.000 uur kunnen gaan...?
J asper
@Baltus_steyr Die lopen er wel, maar ze zijn er ook heus wel die hem er met 5000 al uit hebben. Toch deels ook kwestie van geluk. Met alles zo. Maar hoop en denk dat onze nog wel even door doet. Fijne trekker.
+1
Fendttrisixfan
@Baltus_steyr 20 is misschien heel optimistisch maar 15 zie ik wel goed komen
CaseCS130
Vario rijdt wel fijn maar heb je ook niet het gevoel dat je 9094 motorisch meer mans is dan deze?
J asper
@CaseCS130 Ik heb nog nooit met een 9094 gewerkt, maar denk jij ook niet met een 400 com 3. Want die willen ook wel 😅👌🙈
CaseCS130
@J asper wel eens serieus om een 411 of 12 gekeken. Welke com dat was weet ik niet meer, maar wel dat die me qua vermogen enorm tegen viel.
Een 9094 is een ontzettend mechanische trekker met heel weinig verliezen, voelt daardoor in verhouding veel feller.
J asper
@CaseCS130 Was vast een com 1 of 2. Ook met mechanische ventielen zeker?
Com 3 die willen ook wel, co 3 is met commenrail
CaseCS130
@J asper het was in 2007 en was een gebruikte met 5000 uur weet ik nog. Kostte toen meer als de cs130 met 4200 uur. Nou toen was de keuze snel gemaakt.
J asper
@CaseCS130 Dan was het zeker weten een com 1. Com 3 is pas vanaf 2007, heel verschil in trekker met een com 1 en 2
+1
CaseCS130
@J asper @J asper oké, dan wordt het tijd voor een nieuwe proefrit 😀. Maar dan een 500 vario, prachtige trekker vind ik dat.
+1
J asper
@CaseCS130 idd daar ben ik het mee eens 🤤 past mij ook wel 😜 Maar doen nog wel poosje met deze door. Hoop dat die het nog wel een mooi poosje goed blijft doen 👌
J asper
@CaseCS130 Zal wel idd, maar denk dat je dat verschil met inruilen nu nog steeds had gehad. En die laatste 800 uur vindt je nu niet weer.
+1
CaseCS130
@J asper Nee, maar een cs130 is veel meer mans dan zo'n 400 com1. Dus qua werk ook veel liever die en rijd op de weg ook beter door z'n wielbasis.
J asper
@CaseCS130 Klopt, heel andere trekker. Zijn hier ook wel met een 700 bezig geweest. Zijn eingenlijk niks duurder tweedehands. Maar is voor ons werk niet zo nodig, daarom liever een 400.
CaseCS130
@J asper Nee wat compacter heeft ook zo zijn voordelen.
J asper
@CaseCS130 Klopt, doen er alles mee eingenlijk. Maar niet echt werk waar je perce 6 cilinder voor nodig hebt. Alleen een keer in jaar kilveren en duperen misschien.

Als je hem zoals jij altijd voor mesttank hebt wordt het verhaal wel anders denk ik idd.
+1
J asper
@CaseCS130 Heb je ook voorasvering op je 130?👌
CaseCS130
@J asper 110 wel, 130 niet. Leek me toen ook beter vanwege de voorlader.
J asper
@CaseCS130 👍👍 Maar dan rijd de 110 toch nog fijner op straat lijkt mij?
+2
CaseCS130
@J asper op het vlakke rijdt de 130 misschien wel fijner, als er meer gaten zijn en in het land heb je wel profijt van de voorasvering. Als ik een nieuwe kocht moet het er wel op iig. Maar komt ook omdat ik een ouwe man word 🤔
PieterA
@CaseCS130 Mijn ervaring is juist dat jonge chauffeurs verwend zijn met allerlei luxe snufjes van klimaatregeling, Bluetoothradio, van binnenuit verstelbare buitenspiegels, automatische versnellingsbakken, tiptoetsbediening, swipeschermen en overal vering op.
CaseCS130
@PieterA kan het ze ook niet echt kwalijk nemen haha. Zit zelf wel eens wat met de rug te klooien en dan zit je ook het liefste op de meest comfortabele trekker die je hebt staan. Daarom van de winter een nieuwe extra luxe stoel in de trekker gezet die de langste dagen maakt en 2 andere stoelen gereviseerd.
+1
PieterA
@CaseCS130 Ja, dat is wel een goed werk. Mijn pa en ik gaven nooit veel voor comfort, De enige reden dat we een luxere trekker kocht was, omdat we inschatten dat de inruilwaarde dan behoorlijk hoger zou liggen.

In de winter zaten we ongeveer 6 weken achter elkaar steeds in dezelfde houding aan een leesbandje. Toen moesten we allebei een keer naar de kraker. Die heeft toen wel wat tips gegeven...

De reden dat we nu juist wel vaak voor luxe kiezen is dat de spulletjes bij ons lang mee moeten gaan en over 15 jaar hebben we nog steeds goede chauffeurs nodig die dan wel steeds meer luxe gewend zijn.
+1
CaseCS130
@PieterA Ja als het lichaam waarschuwt kun je maar beter een beetje luisteren. En vind extra comfort ook wel helpen om langere dagen beter door te komen.
PieterA
@CaseCS130 Dat is zeker waar hoor, maar een veehouder heeft toch haast nooit lange dagen? De koeien hebben toch tussendoor ook altijd wat aandacht nodig?
CaseCS130
@PieterA het zal wel niet zo gek gaan als bij jullie, maar langer dan 12 uur komt toch wel met enige regelmaat voor. Mijn vader melkt dan savonds zo dat ik door kan gaan.
PieterA
@CaseCS130 En bij bijvoorbeeld bemesten ook nog dag na dag zeker? Als ik het goed begrijp 25 kuub per draaiuur gemiddeld.
+1
CaseCS130
@PieterA Wij hebben de meeste grond redelijk om huis, zitten gemiddeld op 40 kuub per uur denk ik. Maar dat zijn de nodige uurtjes in het voorjaar idd. Vooral als de eerste snede begint, maïs moet er dan ook in en na de eerste snede weer alles bemesten. Dat zijn de drukste weken.
+1
Quote Reactie van @PieterA:
klimaatregeling, Bluetoothradio

Hoeft om mij beide niet, lijkt leuk, werking valt tegen
Heb klimaat regeling altijd handmatig, tis of te warm is te koud maar fadsoenlijk op 21 houden is te moeilijk.. , luxe radio’s is ellende als je geen vaste trekker heb en je ineens het telefoongesprek van een collega op radio heb 😅
Voor bellen tegenwoordig zon kantoor oortje, echt een aanrader
PieterA
@CaseCS130 Als je zo'n wielbasis als een cs130 wil dan zit je bij Fendt wel aan een 900 serie vast. De 400, 500, 700 en 800 hebben een kleinere wielbasis.
CaseCS130
@PieterA Zou het zo gek zijn? Opzich gaat het me niet echt om de wielbasis, maar merkte destijds wel veel verschil in rijcomfort op de weg en dacht dat het daar van kwam.
+1
PieterA
@CaseCS130 Het scheelt allemaal niet zo veel hoor. Een CS130 280, Een 716 272 en een 820 ook 272.
hobbyboer
Quote Reactie van @CaseCS130:
voelt daardoor in verhouding veel feller.

Ik weet uit ervaring dat je gevoel het ook wel eens mis kan hebben, zet ze beiden maar eens voor de rem en doe dan pas uitspraken over welke van de 2 "motorisch meer mans" is
CaseCS130
@hobbyboer bij aftakas werkzaamheden heb je vast gelijk, pks liegen niet. Qua trekkracht op de wielen weet ik niet, daar kan veel verschil in zitten qua transmissies.
Baltus_steyr
@CaseCS130 nou van orginele is deze 110 pk , maar monteur zei dat ze hem gechiptuned hadden naar 150 pk....Ik vindt deze trekker juist wat meer mans , tikkeltje groter en wat hoger wat deze weer luxer maakt dan we de steyr 9094 gewend zijn...
+1
CaseCS130
@Baltus_steyr Oh ja, 150 pk is wel ff meer dan 50 procent verschil. Dan zal dat wel willen.
Baltus_steyr
@CaseCS130 idd. Nu heb ik er ook nog maar een klein opraapwagentje er achter zitten. Maar met de steyr is idd veel meer recht toe recht aan. Hier zit weer meer luxe op waar je ook snel aan wend...
+1
CaseCS130
@Baltus_steyr Ja, wat meer luxe went altijd sneller dan andersom.
johndeere6230
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
Voor bellen tegenwoordig zon kantoor oortje, echt een aanrader

Zie je er hier ook steeds meer mee rijden ja, heb hier in de meeste trekkers met Bluetooth de radio wel ingesteld en anders de gewone telefoonoortjes in, telefoon ligt toch altijd ergens los in de trekker te hobbelen. Worden de gesprekken wel langer van, zeker met kameraden 🤣
@johndeere6230 Haha, indd kun je beetje dom praat verkopen, zeker als je allebei onderweg ben 😂
Je bedoelt draadloze oordopjes? Zelfde idee beetje
+1
johndeere6230
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
zeker als je allebei onderweg ben

Jaa precies haha

Nee gewoon met snoer, valt alleen soms niet goed te combineren om ze te pakken en dan blijf je nog wel lang met de telefoon aan je oor zitten

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 411 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!