Foto van een Claas Torion 639 (wiellader) met Strautmann kuilsnijder. De inzending voor de #kuilhapperchallenge, gaat uiteindelijk niks boven een snijder😜

Claas Torion 639 (wiellader)

+2
-NEW-HOLLAND-
Foto van een Claas Torion 639 (wiellader) met Strautmann kuilsnijder. De inzending voor de #kuilhapperchallenge, gaat uiteindelijk niks boven een snijder😜
PieterA
@-NEW-HOLLAND- Is dit een oude foto of heb je hem speciaal voor de foto even gepoetst? Ziet er super netjes uit👌
+1
-NEW-HOLLAND-
@PieterA Van 6 november, inmiddels weer alles behalve fotowaardig zo vies. Af en toe maak ik hem even goed schoon met schuim en spons, tussendoor dikste eraf met hogedruk.
PieterA
@-NEW-HOLLAND- Het is ook wel een prachtige machine! Wij hebben een Manitou 634 verreiker. Zou dit een goed alternatief zijn? Wat weegt zoiets? Hoe hoog kun je je kuilvoersnijder tillen? Waarom niet voor een verreiker gekozen?
Corne S
@PieterA

Verreiker kost meer onderhoud. Onze trioliet 180xl snijder weegt 900 kg.
+1
PieterA
@Corne S Dat van die onderhoudskosten kan ik volgen. Fusee's en schuifgiek kosten meer onderhoud dan bij een shovel denk ik. Daarom ook mijn vraag of zo'n shovel wat is.
+1
dutchgamer
@PieterA als je hem vaak en intensief gaat gebruiken, is een centrale smering een must. Dat hebben wij ook op de shovel, pompt iedere +/- 5 motordraaiuren een beetje vet. Je moet wel in de gaten houden of je iedere week een beetje nieuw vet ziet bij de smeerpunten.
Hobby boertje
@PieterA Hebben jullie al veel groot onderhoud aan de Manitou moeten doen dan? De assen zijn wel het grootste nadeel van een verreiker vaak worden ze ook gewoon ingeruild als de assen af zijn.
PieterA
@Hobby boertje Mij valt het onderhoud van de Manitou per uur wel wat tegen. Ik was alleen trekkers en heftrucks gewend. Daar zitten we rond de 4 euro per draaiuur. Bij de Manitou zit dat rond de 10 euro per draaiuur. Echt grote dingen heb ik er nog niet aan gehad en hij zit nu op 4.200 draaiuur.
Hobby boertje
@PieterA Ah oke €10/uur is wel heel fors, kun je eens wat dingen noemen waar je nu tegen aanloopt? Wij zijn ook wat aan het kijken naar een nieuwe manitou. We hebben op dit moment een oude new holland met 15.000 uur daar hebben we het met €2-3/uur wel mee gered ook nooit grote dingen mee gehad.
PieterA
@Hobby boertje Banden, startmotor, brandstofpomp, pennen en bussen, asjes in de aandrijving, hydrauliekcilinder van de bak, olie & vetpatronen, ruit.
+1
Hobby boertje
@PieterA Ah dat is aardig wat ja, Ik had zelf het idee dat ze wel aardig goed waren zal er nog eens goed naar kijken. Wij hebben bij onze verreiker naast banden en olieslangen nog bijna niks hoeven vervangen, hangt ook wel af van het gebruik denk ik die van ons voert bijna alleen maar.
+1
PieterA
@Hobby boertje Dat zou kunnen hoor. Wij scheppen er ook aardappelen mee, dat komt nogal op de aandrijving aan denk ik.
hoest
@PieterA dat zou betekenen dat je in die 4200 uur voor 42000 aan onderhoud hebt gehad aan dat ding😳
PieterA
@hoest Wij hebben hem 2200 uur. Toen we hem kochten zat de laatste rekening van de vorige eigenaar er bij (die had er ook al serieus wat aan gedaan).
+2
-NEW-HOLLAND-
@PieterA Deze is 5,6 ton en snelkoppeling draait op 340 cm hoogte ongeveer. Is weer een shovel geworden het hier goed bevalt in krappe stallen en erf i.c.m. zicht. Lijkt mij dat je een verreiker ook wel kan inzetten voor wegtransport met juiste transmissie, dat is in elk geval wel een voordeel. Anderzijds je hebt nogal wat meer verreiker nodig wil je met een vracht balen weg komen???

@Corne S snijden meest op stationair motortoerental, blokken zijn 83 diep en Max 180 hoog dacht ik. Per 6 a 7 dagen snijdt ik een rij voor de bult weg, laden van de voerwagen dan met grote bak. Daarnaast mais een 25 cm diep de bult in wegsnijden en dan scheppen met de bak. Zomers voeren we meest gras uit balen of kleinere kuil.

@ronald-deutz-fahr @EA_MF @rickboer blija @cb6520 Voeren uit de graskuil een 80 cm tot 1 meter per week, blokken staan dan klaar met voeren. Kuilplaten zijn versleten en te klein, met enkele jaren sleufsilos voor in de plek, dan komt die happer vanzelf. Kan de Strautmann verder als stroprikker. Doet zijn werk inmiddels wel vanaf 2014 storingsvrij, dus dat valt hier mee.
PieterA
@-NEW-HOLLAND- Onze verreiker heb ik eens 2 wagens achter gehad met gezaagde boomstammen. Ik kon er goed mee doorrijden, maar een aanhangerrem zit er niet op. Ik dacht: Ik ga toch even wegen. Het totaalgewicht was 22 ton. Ik wil maar zeggen: Over de weg is trekkracht geen probleem voor een verreiker. Ook ligt de topsnelheid wel wat hoger als van zo'n shovel.
Corne S
@-NEW-HOLLAND- .
Mooi hoor. Hoe diep en hoog snijdt hij? Waarschijnlijk weinig toeren nodig voor de hoeveelheid olie.

Blok dan in de menger of ..?
+1
dutchgamer
@-NEW-HOLLAND- dikke banden, die bkt hebben wij ook.
+1
ronald-deutz-fahr
Quote Reactie van @-NEW-HOLLAND-:
niks boven een snijder

Kwa onderhoudskosten en trammelant zal de Snijder wel ergens bovenaan staan vlak onder zelfladers en zelfrijders 😁
+1
EA_MF
@ronald-deutz-fahr als je ze maar optijd (iedere 4-5 jaar?) inruilt valt het mee. Laat je die ellende mooi voor een ander 😆
ronald-deutz-fahr
@EA_MF dan betaal je het onderhoud aan afschrijving
Voor welk geld heb je na 4 jaar een nieuwe?
+2
mdoornekamp
@ronald-deutz-fahr
Quote:
dan betaal je het onderhoud aan afschrijving

Maar geen ergenis en stilstand
rickboer blija
@ronald-deutz-fahr laatst met een nieuwe strautmann bezig geweest, moest tussen de 9500 en 10000 kosten
EA_MF
@ronald-deutz-fahr +/- €3000 toe moet wel haalbaar zijn als je m in nette staat inruilt. €600,-/jaar kun je weinig reparaties voor hebben aan die ondingen 😉
J asper
@EA_MF Moet je eerst een gek vinden die je dst gaat betalen, of je nieuwe is teduur dat je inruil wat mooier op papier staat🤣

Ga maar uit van 1/4 de nieuw prijs, en als het meezit mischien 1/3
Ruben-Wind
@J asper idd red je nooit. Nieuwe tu195 kost al over de 10k
EA_MF
@Ruben-Wind zag ik later ook idd, is wel even ander geld dan waar wij m voor kochten in 2010 😅
Herbert
@Ruben-Wind oef. In 2006 nog 9000 inc btw toe betaald voor de huidige met bovenlosser en inruil van een versleten set.
+1
Herbert
@EA_MF heb mn kuilsnijder met bovenlosser nu al 15 jaar. 1x een nieuw snijraam aan gekomen paar jaar terug. Keer staalkabels en wat kleinigheden. Onderhoud en afschrijving nog geen 10 euro per koe per jaar op dit moment en verwacht voor de komende jaren geen grote kosten. Dus zeg maar 8 euro per koe per jaar. Voer ik het jongvee dan ook mee
J asper
@Herbert Redden wij met mengwagen en kuilhapper ook wel. Zonder trekker en shovel.
Herbert
@J asper netjes. Hoe kom je daar ongeveer aan? Ik ben ook wel eens snel aan het rekenen geweest voor een zelflader, maar dan red ik dat nooit
J asper
@Herbert Hebben er nu 9 jaar mee gevoerd met een paar maanden, nieuw bakmes onder kuilhapper stuk mes kuilhapper stuk of wat slangen. Mengwagen stuk of wat messen, olie verversen en een weegstaaf. Aanschaf zat ongeveer op 10/11 euro koe over 10 jaar bekeken dan moet die nog een jaar. Reparaties ruim weg te strepen tegenover de restwaarde nu.
J asper
@Herbert Wij hadden eerst een zelfonderzoek doseer wagen, maar die hebben we van ellende ingeruild op mengwagen 🙈
+1
johndeere6230
Quote Reactie van @Herbert:
Ik ben ook wel eens snel aan het rekenen geweest voor een zelflader, maar dan red ik dat nooit

Zal ik persoonlijk ook nooit aanraden, zijn duur in aanschaf en onderhoud en zijn sloom met het voeren, enige voordeel is dat je maar 1 machine hebt. Kun je beter een lage lange 2 vijzel kopen, kost hetzelfde (of minder) geld en kan veel minder aan stuk
EA_MF
@Herbert ik was blij dat wij de oude in onderdelen op de plank hadden liggen. Dat heeft een hoop kosten gescheeld de laatste paar jaar met kapotte zaagcilinders en dat soort grappen.

Ik ben dr nog meer over te spreken dat de TU inmiddels al bijna een jaar werkloos staat, dat wil ik ook graag zo houden 😆
Herbert
@EA_MF bvl heeft de zaagcilinder in het mes zitten, heeft met goed smeren eigenlijk nooit problemen. Die van trioliet zitten altijd in de prut. Dan kun je wat vaker problemen verwachten.
+1
WaterDeutzer
@-NEW-HOLLAND- Een stoere combi!

Reacties

+3
Herbert
Quote:
"Er gaat uiteindelijk niks boven een snijder"

*met bovenlosser😝
+2
Ao140
Ik ram het nog liever met de lepels in de mengwagen dan een snijder🤪, maatgoed dat ligt hem misschien ook wel aan mij. prachtige shovel!
cb6520
Blij dat de snijder hier weg is😅
+1
johndeere6230
Knappe combi zo, fijn werken zo met de snijder voor je. Mooie bandjes ook onder de shovel, ga je er ook het land mee in?
+1
-NEW-HOLLAND-
@johndeere6230 bij aankoop direct goede banden eronder gezet, even stabieler en kunnen in het land prima op 1,5 bar, dan platten ze mooi af. Overdwars perceel over met balen laden is dan ook wel comfortabel
Claas Holland
@-NEW-HOLLAND- geleverd door lmb roes uit zevenaar?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Torion 639 (wiellader) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!