Foto van een Ferguson TEF 20. Foto is geplaatst door WaterDeutzer op 02-12-2021 om 04:54:23, met 13 reacties.

Ferguson TEF 20

+6
WaterDeutzer
Foto van een Ferguson TEF 20

Reacties

+14
WaterDeutzer
Zomer 1954. Aflevering en uitleg door (midden) een nog jonge Phiel Jansen van Jansen Landbouwwerktuigen uit Neck. 2 stuks Prins Dokkem Superieur meststrooiers. 2 stuks Ferguson TEF waren aangekocht bij Garage Mol&Blom te Noord-Scharwoude. Pa (links) was 23, Phiel 21 en m'n oom op de trekker 25.

Het 1e seizoen handladen met de greep en door een groot deel van Noord-Holland van boer naar boer. Ze bleven in de week dan slapen bij de boeren en alleen in 't weekend weer thuis.

(klik om te vergroten)

Ferguson TEF + Superieur meststrooier.
+7
Grazy
Prachtige foto's en verhalen👍
+6
a3vandiejen
Schitterend, mooie verhalen.
+5
draaipiet
Prachtig toen was alles nog nieuw, ook toen was dat een hele investering.
Mooie foto's / trekkers / en verhalen
+6
Albert Peters
Echt mooi zowel de foto als het verhaal
+2
Towaberg
Zalige foto 👌
+2
John k
Wow, met de hand laden
+2
jehan
@John k voordeel was de strooiers waren vroeger lager en veel minder groot dan nu ..met 2 man laden deden we hier half uurtje over ..
+5
WaterDeutzer
@jehan Nou, ik heb toch respect voor de mannen die dat dag in dag uit een paar maanden lang presteerden. Dat zijn niet een paar bakjes, maar een paar honderd. Het is wel bij het eerste seizoen gebleven, toen kwam de kraan. Daarover morgen weer meer....
+2
a3vandiejen
@WaterDeutzer Jazeker respect. Mijn vader deed strooien voor de gemeenten en ook de zoutstrooier met de hand laden, jaren 60 begin 70.... toen waren er nog winters.
+2
John k
Wow, met de hand laden
+4
Albert Peters
@John k mijn vader had op een boelhuis een graskuil gekocht die we zelf gehaald hebben
Met de m f 35 met een kipper en daar achter een platte wagen om beide met de hand te laden eerst zand er afscheppen dan het gras opladen en weer terug naar huis .
Bijna de hele dag onderweg(brood mee)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ferguson TEF 20 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!