Zal ook eens meedoen met de ‘show je voermachines’ hype. We hebben de voermengwagen sinds april 2019, staat nu bijna 1000 uur op de teller.  we hadden destijds het doel om naar de miljoen kg melk/

Siloking SelfLine Serie 4.0

+4
EA_MF
Zal ook eens meedoen met de ‘show je voermachines’ hype.

We hebben de voermengwagen sinds april 2019, staat nu bijna 1000 uur op de teller. we hadden destijds het doel om naar de miljoen kg melk/jaar toe te groeien. Dit jaar komen we met 9,5 ton aardig in de buurt.

Machine bevalt nog altijd super, heeft in mijn ogen veel voordelen tov een losse combinatie (trekker+mengwagen) en shovel, maar 1 groot nadeel 💸. Tot nu toe ook weinig bijzonders mee gehad wat onderhoud/reparaties betreft. afgelopen zomer alleen de opvoerband kapot getrokken door een fout van mijzelf, zit nu een band in die van rubber is ipv pvc, deze zou sterker moeten zijn.
+5
EA_MF

(klik om te vergroten)

Grootste voordeel is dat je met 1 machine van begin tot eind kunt voeren, heel eenvoudig de kuil netjes kunt houden en nauwelijks smeert over het erf.
rommert14
@EA_MF Dat is echt wel het allergrootste voordeel van deze machines
NH-Ford
@EA_MF Die rubberen band gaat het ook vele malen langer volhouden.
Snap eigenlijk ook niet dat merken die niet standaard monteren..
(ja de prijs..)
EA_MF
@NH-Ford ons is destijds verteld dat de pvc band even sterk zou zijn dan rubber, maar door het veel lagere gewicht van de band zouden met name de lagers van de keer-en aandrijfrol het makkelijker hebben. Daarom toen niet de meerprijs neer gelegd voor rubber.

Moet zeggen dat ik nog geen factuur gezien heb voor het vervangen van die band, misschien is dat dus zoals @Noknok zegt onder ‘garantie’ vervangen.
NH-Ford
@EA_MF Ken dat verhaal wel van een andere fabrikant, praktijk leert toch echt dat een rubberen zich zeker 3 keer zo lang goed houdt.
+1
Noknok
@EA_MF we hebben er ook 1 , en ook de pvc band na 2 jaar kapot, ik had rubber besteld bij aanschaf . Toen zeiden ze bij aflevering dit is een nieuw type pvc moet beter zijn dan rubber. We hebben gelukkig kosteloos een nieuwe rubbere band erop gekregen , trekt wat zwaarder. Verder prima tevreden over de wagen.

Alleen moet nog een makkelijke manier vinden om motoroliefilter te vervangen , zit vreemd weggestopt.

Reacties

+1
catfan55
Hier zijn er ook een aantal rond geweest als demo (highline & supreme, beide vrij forse machines) maar krijgen toch slecht een voet tussen de deur. Voor de kleinere dairies lijkt het een te dure machine om rendabel te krijgen. Voor de grote dairies duurt de laad tijd te lang is wat ik begrepen heb, met de shovel of verrijker kunnen ze sneller laden als dat de machine het af freest. Daar komt bij dat erfverharding hier iets zeldzaams is. Veel kuilen liggen gewoon op de grond. de meeste van deze machines redden het niet van de verharding af. Highline is eigenlijk de enige fabrikant die echts iets gemaakt heeft wat hier wel werk in "offroad conditions" maar daar zit het weer vast op het prijskaartje

Boer zoek vrouw Riks voert al een aantal jaren met een Strautmann zelfrijder en dat is eigenlijk de enige hier in de buurt met zo'n apparaat.
EA_MF
@catfan55 siloking heeft ook wel wat afzet in Canada, met name in Ontario en Alberta draaien een aantal machines (zowel van de grootsten als deze kleintjes). Verharding (gravel/puin/beton) is wel essentieel met deze machines inderdaad, of het moet echt droog/bevroren zijn.

Machine waar Riks mee draait hebben wij destijds ook nog als demo gehad, die is wel aardig vergelijkbaar met deze.
+1
catfan55
@EA_MF bij sommige dairies is de verharding goed op orde, maar bij een aantal is het gewoon gravel maar dat wil ook wel nat worden in de "melting months" april/mei is vaak een drek zooi hier en dan kom je met zo'n machine niet van het beton af.

in ontario lopen er een heel aantal, alberta heb ik ook wel eens foto's van gezien inderdaad. het is een mooie uitkomst als je bedrijf er voor ingericht is!
+3
MulderDeutz1

(klik om te vergroten)

Alberta 🤙🏼
EA_MF
@MulderDeutz1 die is meer dan dubbel zo groot als de mijne 😬 😎 is dit op het bedrijf waar jij aan het werk bent? Zag dat Vermeer Dairy ook met zo een draait, die hebben afgelopen voorjaar weer een frisse gekregen volgensmij.
+1
MulderDeutz1
@EA_MF @catfan55 Deze is 30 kuub dacht ik, inderdaad om mijn bedrijf. Zo nu en dan een weekend mee gevoerd, wel echt ideaal. Scheelde daar een uur per dag tov de oude situatie met mengwagen en shovel Ben sinds begin november weer thuis. Mooie tijd gehad 👌🏻
catfan55
@MulderDeutz1 prachtig!!

Ben je nog steeds in Canada?
+1
john deere 7810
Grootste voordeel heb je in mijn ogen als je de kuilen ver uit elkaar hebt liggen. het werkt wel machtig mooi. maar is ook gelijk een van de duurste systemen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Siloking SelfLine Serie 4.0 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!