Ook maar even een foto van het resultaat van onze redrock 177 happer. Deze kuil is de eerste snede, 45%ds en erg grof en taai. We kunnen precies in 5 happen de breedte pakken, om de happer zo gelijkma

Claas Arion 430

+2
Case5130
Ook maar even een foto van het resultaat van onze redrock 177 happer. Deze kuil is de eerste snede, 45%ds en erg grof en taai. We kunnen precies in 5 happen de breedte pakken, om de happer zo gelijkmatig mogelijk te belasten happen we altijd eerst "kolom" 2 en 4 van boven naar beneden weg. Hier worden dan alle 3 de zijden van het mes belast. Daarna kunnen we 1,3 en 5 weg happen waarbij alleen de voorkant van het mes te belast wordt, zo hebben we ook geen last dat de voorlader scheef belast wordt.
+1
casejxu
@Case5130 zo word dat ook geadviseerd
Case5130
@casejxu @RVM klopt, met onze vorige happer hapten we altijd van links naar rechts. Daardoor was op het laatst aan 1 kant het scharniertpunt helemaal uitgebroken. Toen we deze 2e hands hebben gekocht had ik dat pas geleden in de boerderij ofzo gelezen en gelijk toegepast. En daarbij tordeert de voorlader ook niet als je aan het happen bent.
@Case5130 ik vind het altijd lastig om de happer er dan goed in te krijgen. Komt nogal precies, 2cm om en je krijgt ook rare krachten op je voorlader
oanejorrit12
@Case5130 hier ook wel gedaan, maar krijg de happer dan maar slecht in de bult. Sta je te slippen en te wroeten, dat is ook net niks. Of je moet kleinere happen nemen, maar dan hapt ie minder netjes
+1
@oanejorrit12 Haha, dat ja😅
+2
Case5130
@oanejorrit12 @ronald-deutz-fahr hebben wij eigenlijk vrij weinig last van. Krijg de happer altijd wel goed vol, maar wat ronald zegt, zit ik er soms wel eens iets naast. Vaak even stukje achteruit en iets bijsturen dan gaat ie er wel goed tussen.

Reacties

+1
Albert Peters
Daar is over nagedacht
2850Johndeere6R
Doen we hier ook zo op die manier ja
+1
RVM
Interessant om te lezen, nooit over nagedacht als niet veehouder
+1
john deere 7810
@RVM

komt nog wel nauw bij. helemaal omdat het elke dag meerdere malen het zelfde liedje is. Zo'n happer is geen lievertje voor een voorlader. boeren die wat altijd op de zelfde manier laden hebben ook 1 voorband eerder glad.
+3
deJong
Ik vindt het altijd zon geknoei die happer er tussenin te krijgen. Hap nu meestal 2 rijen naast elkaar om en om naar beneden. 1 rij van de kant af. Daarna pak ik de kant in het midden van de happer.
+1
Quote Reactie van @deJong:
geknoei die happer er tussenin te krijgen

Beter scheef erin als recht ernaast toch🤪

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Arion 430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!