Foto van een Manitou MLA 5-50.Nieuwe speeltjes uit Duitsland. 'T wordt wennen! Heel erg wennen!5 november 2021, Esbeek.

Manitou kniklader

+1
Jotke
Foto van een Manitou MLA 5-50.

Nieuwe speeltjes uit Duitsland. 'T wordt wennen! Heel erg wennen!

5 november 2021, Esbeek.

Reacties

wim-same
@Jotke waarom wennen ? Lijkt mij een heel handig shoveltje.
+1
rommert14
@wim-same t werkt allemaal hetzelfde volgensmjj
wim-same
@rommert14 Of ze hwr zelfde werken weet ik zo niet, maart het ziet er wel uit als een handig shoveltje.
En het is ongetwijfeld, beter als dat Chinese spul. Sowiso veel stiller.
+2
PieterA
@wim-same Ik denk dat fotoplaatser gewend was om groen-gele machines in deze showroom te zien. Het is voor hem een hele verandering
+1
wim-same
@PieterA Ik snap alleen niet waarom zo veel van deze kleine shoveltjes zonder cabine zijn. Bij ons op het werk moet ik aankomende week ook nog weer zo'n klein shoveltje met machinist er bij huren, maar ook weer een zonder cabine. O.K. Hij zit met een dikke jas, Maar ik dan toch echt met dit weer ook met een jas, maar wel in een cabine van een kraantje. en met een kachel.
roscho
Quote Reactie van @wim-same:
veel van deze kleine shoveltjes zonder cabine zijn

Misschien omdat ze in lage gebouwen gebruikt worden om bijv. mest uit te rijden?
wim-same
@roscho Maar zo'n veiligheids frame is toch net zo hoog ?
roscho
Quote Reactie van @wim-same:
frame is toch net zo hoog

Dat hoeft niet, het frame kan wat naar voren of naar achteren staan, zodat het hoofd van de bestuurder er niet tegenaan komt. Een frame inkorten is een kleiner karwei dan een cabine verlagen.
EA_MF
@wim-same in t boeren werk stap je continu op en af met zo’n machine. Bij veruit de meesten is het beugeltje aan de linkerkant er ook af om geen belemmering te hebben met op/afstappen. Dichte cabine is dan alleen maar lastig, ramen beslaan ook nog gelijk zodra je van de kou buiten de stal in rijdt.
wim-same
@EA_MF Dan kan je toch altijd nog altijd de deur open houden ? en als het echt koud of smerig weer is, is het toch wel lekker als je de deur ook even dicht kan trekken.
EA_MF
@wim-same klopt, dat kan wel inderdaad. Moet zeggen dat het met de veiligheidsdakjes al een stuk beter is dan met puur een rolbeugel. Ik mis een cabine zelf maar een paar dagen in het jaar, is de meerprijs (geen idee hoeveel dat is, maar vast niet goedkoop) mij niet waard.
+1
jeet
@wim-samemet of zonder cabine relatief veel geld tussen dat zal op veel plekken de reden zijn en het zicht rondom
+1
oanejorrit12
@EA_MF en word volgens mij enorm gauw smerig aangezien ze bij boeren veel in de stal staan/draaien
PieterA
@EA_MF Op de heftruck hebben we een voorruit, bovenruit en een achterruit. Een rechtse deur was nog een wens. De linkse deur hoeft van mij niet, maar als je een karwei hebt waar je niet steeds in of uit moet stappen dan zou ik hem er zo even in hangen
casejxu
@PieterA op t werk ook 1 met de 3 ruiten idd.... best leuk als het waait maar verder meer nadelen. Zeker met veel in en uit de schuur rijden met n vel zonnetje
+1
PieterA
@casejxu Wij rijden er nu dagelijks buiten mee, maar de heftrucks met alleen een bovenruitje staan bijna de hele tijd binnen met die regen van de laatste weken.
PieterA
@wim-same Ik weet niet of er een logische verklaring voor is. Misschien moet de machinist er vaak in en uit. Of misschien moet degene die de machine betaald er niet mee werken.
+1
huub
@wim-same Als je een hele dag machinaal moet straten is zo'n cabine wel fijn. Op een boerderij zit je er nooit lang achter elkaar op en ben je toch vaak goed gekleed.

Maar je hebt gelijk, na een tijdje krijg je het vreselijk koud op zo'n ding.
rommert14
@wim-same de reden dat wij ervoor kiezen is omdat je er zonder ramen zo af springt, en de ramen worden gruwelijk snel smerig met harde wind.
+1
Jotke
Quote Reactie van @PieterA:
@wim-same Ik denk dat fotoplaatser gewend was om groen-gele machines in deze showroom te zien. Het is voor hem een hele verandering

Nope. Die bloedrode kleur op de shoveltjes is ook nog steeds beetje wennen en vooral sund als je het mij vraagt, was meer Mustang dan Manitou fan maar de shoveltjes van Gehl en voormalig Mustang staan hier al net zo lang als John Deere, Ofja in dit pand dan.

Ik had het vooral over het uiterlijk. Als je meer dan 10 jaar een op de typestickers( en in geval Mustang-> Manitou kleur en naam) na zelfde uiterlijk gewend bent wat degelijk maar sober was vergeleken die van andere fabrikanten is een dergelijk blitz uiterlijk effe wennen al vond ik ze op de voorstel foto's minder mooi dan in reallife.

PS: Dit is geen showroom.😜 Die zie je op de foto's van de achterkant op de achtergrond. Dit is de loods. Machineberging.
+3
Albert Peters
Je kan beter last van de cabine hebben als van de kou
+3
casejxu
@Albert Peters je heb alleen vaker last van de cabine dan de kou... regen is erger

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Manitou kniklader en hebben de trefwoorden poseren , manitou , Nieuw model , Nieuwe Mustang/Gehl en gehl geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!