Naast de rij-kuil met D8006 en Krone 3500 opraapsnijwagen. Foto is geplaatst door WaterDeutzer op 05-12-2021 om 05:25:12, met 23 reacties.

Deutz D8006

+5
WaterDeutzer
Naast de rij-kuil met D8006 en Krone 3500 opraapsnijwagen

Reacties

+12
WaterDeutzer
's avonds na schooltijd, pa aflossen met inkuilen. Dit is Purmerland, veenland vandaar dubbellucht. Het was al donker toen het begon te regenen en de werksnelheid werd opgevoerd. Ledlicht bestond toen nog niet, maar geen excuus: ik maakte een fout! Gelukkig kon ik net mijn hand wegtrekken van de achterstijl wand ik voelde de hydroslangen gaan knellen toen de Krone omviel.
+16
WaterDeutzer
Hij was op een open mestput gevallen. Alles stilgezet, om bij daglicht te bergen. Met knikkende knieën thuis verteld natuurlijk. Maar wonderwel geen enkele schade aan wagen of trekker, op een getordeerd trekoog na.

(klik om te vergroten)

+2
JarnoDrenthe
@WaterDeutzer Dat kan ik me voorstellen van die knikkende knieen : ) Maar als dit niet was gebeurt hadden we misschien geen foto's gehad van deze mooie Deutz.
+3
WaterDeutzer
@JarnoDrenthe Wacht maar, er komt nog meer....
+8
WaterDeutzer
Bovenhek losgemaakt en met de kraan+knijper het gras eruit gehaald en daarna zonder verdere schade rechtgezet. Als de ondertrekhaak wel draaibaar was geweest had te D8006 ook op z'n zij gelegen en de wagen dieper in de mestput.

(klik om te vergroten)

+3
R Bouwmeesters
@WaterDeutzer Dat de wagen verder gerold was volg ik, maar waarom de Deutz dan op de zij?
+2
WaterDeutzer
@R Bouwmeesters Is maar een aanname: als de wagen was doorgerold en meer op z'n kop lag, tilt hij de trekker op en valt ie om. Was maar een dunne koeklaag die mestput. Niet dat ik daar op dat moment op kwam...🙈
+2
Corne S
@WaterDeutzer

Wel draaibaar of niet draaibaar?
+1
WaterDeutzer
@Corne S Niet. Anders had de wagen de trekker niet een stukje mee gekanteld.
+2
Corne S
@WaterDeutzer

Hier ook een keer gehad. Wagens werden achteruit erop gesleept. Trekker voor de wagen stopte niet op tijd en groef een gat. Vooruit met lossen kwam de wagen in het gat en viel om. Trekker maakte eerst een beweging de andere kant op, maar lag toen wel op z'n kant. Bestuurder had wel last van z'n hoofd. Gelukkig liep er toen niemand naast de kuil.
+3
NH-Ford
@Corne S Dat is iets waar we hier vaak op letten, zeker de jonge garde aanleren, nooit naast de bult ter hoogte van wagen staan.
+5
Jeroen745
Quote:
Maar wonderwel geen enkele schade aan wagen of trekker

Geluk bij een ongeluk dus... ik denk ook dat de dubbellucht flink geholpen heeft om de trekker rechtop te laten staan!
+2
WaterDeutzer
@Jeroen745 Denk 't ook. Heb er nog geen jaartal bijgezet. Is eind jaren '70 geweest.
+5
newholland-
Wel erg weinig ruimte tussen de kuil en de mestopslag om hem af te dekken.wij hadden ook zo,n grondput werkte prima ,de korst mixen vanaf de dijk en rijden maar met de ketsplaat Zou je nu eens moeten hebben ,werd je opgesloten 😬
+4
a3vandiejen
Juist door de zachte mest is er waarschijnlijk geen schade aan de opraapwagen. Mooi dat het goed afgelopen is. Maar wel leuke foto's.
+4
NH-Ford
Hier vroeger ook wel eens twee keer voorgekomen.. een 6 wiel tandem eronder, trekker zonder 4wd met gang bult op... gaat nie altijd goed.
Door netjes rechtop te zetten kon ie zo weer aan het werk.
+5
Towaberg
Mooie foto’s, sterk verhaal! Eind goed al goed 👍
+5
jehan
Weer mooi verhaal weer van gemaakt ..gelukkig dat het goed afgelopen is
+3
R Bouwmeesters
Toen was de stemming vast minder, maar achteraf mooi dat er een paar foto's gemaakt zijn.👍
+6
WaterDeutzer
@R Bouwmeesters Ik was er daags nadien niet bij. Leedvermaak is altijd makkelijker fotograferen. Hierboven schreef ik "na schooltijd", maar 't was na werktijd. Ik ben al vroeg gaan werken bij de plaatselijke LMB dealer en stapte na "kantooruren" wel eens op de trekker.

(klik om te vergroten)

Nog eentje van de berging
+3
mf 35x
@WaterDeutzer toen niet leuk. Maar nu is het wel een mooi verhaal en mooie foto’s!
+1
draaipiet
Bijzonder verhaal met mooie foto's

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D8006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!