Foto van een Hesston 7730 (veldhakselaar) vergane glorie, staat al jaren buiten dienst onder de bloten hemel!

Hesston 7730 (veldhakselaar)

+9
Towaberg
Foto van een Hesston 7730 (veldhakselaar) vergane glorie, staat al jaren buiten dienst onder de bloten hemel!
+1
MMaarten
@Towaberg Stond vroeger in Beernem, weet niet of deze daar nu nog staat?
Zoete
@MMaarten je bent juist Maarten, in de Hoornstraat in Beernem
+4
Hesston 7730
@Towaberg Idd deze Machine staat bij ons vader, was indertijd voor sloop aangezien er teveel kosten aan waren om deze terug in het veld te krijgen. Jammer genoeg is mijn vader nu vorige maand overleden, in de tijd hadden we ongeveer een 30 tal van deze 7730 in het veld grotendeel in meetjesland. Heb nog vrij veel onderdelen voor iemand met interesse.
Towaberg
@Hesston 7730 mijn oprechte deelneming ❤️
dx11
@Hesston 7730 gecondoleerd
Hesston 7730
@dx11 Dank u voor medeleven. Was een goeie technieker geeft veel verbeteringen en aanpassingen gedaan voor de fabriek in de tijd voor deze 7730 die later in productie kwamen.
Fast Eddy
@Hesston 7730

Gecondoleerd.
+1
Zoete
@Hesston 7730 gecondoleerd met het overlijden van Albert. Wist niet dat hij overleden was. 😯 Doet me wel wat, hebben hem goed gekend. ik ben Ruud Desoete trouwens, ons vader heeft nieuw zijn12500 gekocht bij jullie.
+1
MMaarten
@Hesston 7730 Mijn deelneming met het overlijden van uw vader. Ik heb de machines altijd goed weten staan. Als jonge gast ben ik regelmatig langs daar gereden met de fiets om naar de Hesston's te staan kijken.
Ik weet misschien wel iemand die interesse heeft in de stukken van Hesston, heb het dan ook laten weten aan die persoon.
+1
Hesston 7730
@MMaarten Dank voor het medeleven, idd ben ook als kind opgegroeid tussen de Hesston machines, Field Queen's en de 7730 serie.
+2
MMaarten
@Hesston 7730 Moet een prachtige tijd geweest zijn om te kunnen opgroeien tussen de Hesston's en Field Queen's. Met onze organisatie fotograferen wij voornamelijk oude landbouwmachines, waaronder ook de Hesston's en Field Queens. Het zijn voor mij persoonlijk de mooiste hakselaars die er geweest zijn vroeger en heb er toch enkele kunnen fotograferen de laatste jaren. Vorig jaar nog bij een landbouwer geweest met meerdere Hesston 7730's, met wellicht enkele die van bij uw vader kwamen.
Op onze website deoudedoos.be/ kan je heel wat foto's en video's terug vinden van dergelijke machines, ook veel uit het Meetjesland.
+1
Towaberg
@MMaarten dat moet dan bij Dumortier in Heverlee zijn geweest?
+2
MMaarten
@Towaberg Klopt! In 2012 zijn we daar voor de eerste maal terecht gekomen via een chauffeur van hen. Ondertussen zijn we al geregeld eens langs geweest tijdens de mais en grasoogst. Steeds een leuk bezoek bij die mensen. Ze werken met heel wat Hesston's die vroeger in onze buurt hebben gewerkt.
Als je nog een Hesston wilt zien, dan moet je daar zijn. Ken niet meteen een ander bedrijf bedenken waar een nog in werking zijn.
+1
Hesston 7730
@MMaarten idd Fam. Dumortier ken ik, geeft ook de machines aangekocht die we in de tijd aan Paul Vervinckt in Evergem verkocht hebben.
Towaberg
@MMaarten ik ben er onlangs op blitz bezoek geweest, ga nog eens terug met meer tijd. Mijn broer heeft in de lagere school gezeten met een van de Dumortiers . Ik vermoed dat die chauffeur waar je het over hebt wel eens chico zou kunnen zijn!

Reacties

+7
Siete
Weet dat zo'n machine niet meer mee kan maar vind het altijd zonde dat ze zo weg kwijnen.
+3
Hesston 7730
@Siete Vind het ook jammer dat deze 7730 buiten staat, maar deze was niet meer rijwaardig en kapotte motor, in de tijd was deze ook enkel nog voor sloop onderdelen aangezien er betere 7730 rondreden die moesten hersteld worden met slooponderdelen aangezien veel onderdelen niet meer leverbaar waren en deze machines al meer dan 20 jaar werk deden wat niet meer kan gezegd worden van de huidige machines.
Siete
@Hesston 7730
Lees net deze en ook uw andere opmerkingen. Nog gecondoleerd met het verlies van uw vader.
Duidelijk verhaal, helaas zijn ook alle machines niet draaiend te houden.
Hier in de omgeving heb ik nooit zo'n machine gezien. Wel de Field Queens, maar helaas niet deze machines (bij mijn weten dan)
+2
toonvanbergen
Ziet er een een geweldig machien uit!
+7
dx11
Zoiets moet hier nog eens komen. Kan de kemper mooi voorop 😍
+3
roscho
Quote Reactie van @dx11:
Kan de kemper mooi voorop

Ik kan je verzekeren dat dit met een Kemper een prima combinatie is, zeker voor nat land. Ombouwen gaat vrij simpel, de hef voor de bek is sterk genoeg om een Kemper te tillen. Duurste is de aandrijfas met de haakse overbrenging die je nodig hebt.
Verder het gat in de container groter maken en de pijp van de Kemper iets inkorten, anders komt hij bij het draaien tegen de bak.
Je kunt er bijna een wagen mee besparen, in de bak gaat een kleine 5 ton en je kunt dus hakselen tot de bak vol is. Daarna kun je gewoon onder het hakselen lossen. En als de bak niet nodig is, draai je de Kemper-pijp om naar de wagen.
maikwolsink
@roscho bak van boven los maken, net als die loonwerker met die claas xerion
Kemper voor op en de bak op de rug
+1
roscho
Quote Reactie van @maikwolsink:
claas xerionKemper voor op en de bak op de rug

Dan heb je een flink duurdere combinatie dan met de Hesston. Zo'n Hesston is een prima machine met 420 pk. Ik denk dat als ergens een te koop is, dat je hem hebt voor €10.000. Beetje werk en dan heb je voor €15.000 een knappe werktuigendrager.
Ik denk niet dat je zo'n Xerion voor dat geld hebt en dan moet je de hydrauliek voor het uitklappen en lossen ook nog aanpassen.
+1
Hurli356
@roscho Dat zegt hij ook niet, hij zegt net als bij de Xerion, dus geen dichte bak meer op de Hesston
maikwolsink
@Hurli356 precies zo bedoelde ik dat
maikwolsink
@roscho die hesson's zijn zeker ideaal

In België liep er een met een john deere 6850 kooi er in.

Zet er 4 rupsen onder als het mogelijk is en je kan gewoon over water rijden denk ik
+1
roscho
@maikwolsink Sorry, ik had je reactie niet helemaal goed gelezen.
Waarom zou je trouwens het dak van de bak open maken? Dat gaat ten koste van de sterkte. Als je het luik voorin groter zaagt, ben je er al. Je kunt dan de mais helemaal achter in de hoek blazen zonder risico dat je het achter de hakselaar weer op het land blaast. En het stuift ook niet weer de bak uit.
+4
Fast Eddy
Jeugdsentiment dit. Prachtig.
+2
Zoete
Als ik zo'n krachtige machines zie vergaan wil ik ze redden, jammer dat er na 20 jaar buiten denk ik niet veel meer te redden valt...

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hesston 7730 (veldhakselaar) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!