Oud en vertrouwd. Foto is geplaatst door JarnoDrenthe op 06-12-2021 om 15:38:24, met 13 reacties.

Atlas 1004

+1
JarnoDrenthe
Oud en vertrouwd

Reacties

+1
deufi
Mooi compact kraantje
+4
Wimariete
Machtig kraantje. Zeer handig door zijn stel en zwenk giek. Dit was mijn eerste kraan in de groenvoorziening. Die werd later opgevolgd door een 1104. Dit was ook een succes machine. Daarna kocht ik een gloed nieuwe 140W. Ik had hier zeer hoge verwachtingen van. Dat heeft hij helaas nooit waar gemaakt.
brauheist
@Wimariete hoezo niet?
+1
Wimariete
@brauheist goede kraan voor een sloop bedrijf. Lompe bok. Slechte aansturing. Geen vingerspitsengefuul. In volle snelheid op de weg liep de versnellingsbak in puin. Olie spoot 10 meter boven de kraan uit. Verder heel veel storingen gehad. Altijd een heerlijk gevoel als je over een rontonde rijd, en dan in 1 keer de bovenwagen andersom op de onderwagen draait. 🙈🙈. Afwerken vlak langs een muur is ook een drama. Normaal zwenken is er niet bij. Altijd met een klap. De oude kleine 1104 had makkelijk zoveel capaciteit als deze. Een dumper vol grond scheppen ging met de 1104 makkelijk zo snel, ondanks een kleinere bak. De computer box sloeg nooit storingen op, dus het lag altijd aan mij en niet aan de kraan. Tot dat ik bij een grote beurt handmatig een storingen heb gesimuleerd. Deze storing werd ook niet opgeslagen, waar de monteur bij was. Toen werd er een nieuwe box geplaatst die wel storingen opslaat. Er was een afspraak gemaakt met van Driel in Tiel, want daar kwam de monteur vandaan, om na verloop van tijd de box opnieuw uit te lezen. Van Driel kwam hier nooit op terug. Toen ik de chef werkplaats er op aansprak dat er nog een keer de box uitgelezen moest worden, werd ten stelligste ontkent dat er een nieuwe box geplaatst was, en dat zo ook niet kwamen uitlezen. Ze zijn gewoon bang om hun fouten toe te geven. Ik was altijd groot fan van Atlas, maar na deze is er echt een einde aan het Atlas tijdperk in ons bedrijf.
+1
JarnoDrenthe
@Wimariete Duidelijk verhaal , heb zelf naast deze ook met een 1304 gewerkt. Verder geen Atlas ervaring , maar mis er niks aan zo te horen : )
+1
Wimariete
@JarnoDrenthe Die oude echte atlassen is niks mis mee. Het ging fout toen Terex er zich mee ging bemoeien. Toen ging die prachtige linde hydrauliek eruit en kwam er Rexrot hydrauliek in. Amerikaans. Lomp en stuurloos.
brauheist
@Wimariete oei dat klinkt echt als een maandag machine, en niet netjes van hans van driel
hermanjohndeere
@Wimariete maar inmiddels wel weer atlas? Of gaat het over die 140w op je foto’s?
Wimariete
@hermanjohndeere gaat over de 140 van de foto's
hermanjohndeere
@Wimariete oke. Hier in de buurt draaien wel redelijk wat patatlassen. Wel meeste 150’s maar zulke slechte verhalen hoor ik er dan weer niet over. Wel knap waardeloos dat de service zo slecht is 👎
trekkerfan16a
@Wimariete Thuis hebben we hetzelfde met de terex 140. Eerder Atlas 1304 en 1404 gehad en die bevielen altijd goed! Deze Terex 140 valt behoorlijk tegen al hoor je wel dat de 150 stukken beter bevalt her en der. Nu het weer gewoon Atlas is moet de kwaliteit ook weer aardig beter zijn. Atlas was altijd een wereldmerk tot dat het door Terex leeg geroofd is en er goedkope componenten ingebouwd werden. Inmiddels begint het weer aardig in de goede richting te komen maar voor veel Atlas mensen te laat.
+1
Jeroen 86
Mooie compact banden kraantje. Zo eentje wou ik ook altijd.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Atlas 1004 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!