Ook maar even een foto van onze happer.  Redrock 130/180 die bijna zn 20e verjaardag mag vieren. Foto is geplaatst door MaartenMandemaker op 09-12-2021 om 13:18:10, met 41 reacties.

Redrock Kuilhapper

1.695 foto's van @MaartenMandemaker

+2
Ook maar even een foto van onze happer. Redrock 130/180 die bijna zn 20e verjaardag mag vieren
+1
Baltus_steyr
@MaartenMandemaker en wat voor onderhoud heb je in die 20 jaar aan de happer gehad? Hij staat er nog super strak bij zeg!!
@Baltus_steyr alle messen zijn al eens vernieuwd in de loop der jaren. En de meeste tanden ook. De dikke hoektanden willen nog wel eens knappen. Denk dat daar de 4e van in zitten. Vorig jaar de afdichtingen van de cilinders van de hefmast vernieuwd. 1 ging lekken. Speling op de draaipunten valt nog erg mee. Smeer hem wel geregeld door en slijp de messen ook als het nodig is.
+1
@Baltus_steyr oh ja, de punten op de hoeken van het mes slijten ook wel, om de 3 4 jaar vernieuwd. Maar als ik keek wat voor onderhoud we aan de kuilsnijder hiervoor hadden. Die was 14 jaar oud toen hij weg ging, maar zat het 2e snijraam op, hoekrollen, kabels snijcilindertjes enz. Dan is dit een verademing en veel betrouwbaarder. Wel heb je met een snijder mooiere blokken.
+1
Baltus_steyr
@MaartenMandemaker opzich valt de onderhoud en denk ik vooral de onderhoud kosten nog wel aardig mee tot in vergelijking met een kuilvoersnijder!!
+1
@Baltus_steyr Ja bij een kuilsnijder knapt er ook wel eens een tand en slijten de hoekpunten. Maar bijna geen bewegende delen scheelt gewoon enorm veel. Cilinders van de happer zijn ook nog kurkdroog. Hij staat wel altijd binnen, dan komt er ook geen vocht in de draaipunten
@Baltus_steyr nadeel is wel dat het eigengewicht bijna het dubbele is dan van een snijder. Voor de kuilsnijder, vicon 170 met hefmast, hadden we wel eens een trekker van 65 pk. Voor de happer ben je wel wat groters nodig
Baltus_steyr
@MaartenMandemaker ja dat zal best. Ik gebruik nu sinds enkele jaren ook een u snijder in de winterdag voor de kuilen op het zand en nu ook pakken zo voor de pinken zetten. Dat gaat prima. Maar met de kleine trekker van 60 pk die kan een kleine pak net tillen. Kan er wel een frontgewicht aan maken maar de hydroliek pomp vd hef vind het zwaar tillen ook niet zo fijn dus pak ik maar de grote trekkers!!
+1
@Baltus_steyr Oke ja dan is het een mooie oplossing met een snijder. Wij hadden er soms een Landini 6550 4wd voor staan, en dat ging prima met tillen. De kuilhapper kon de Landini niet tillen. De MF 6140 kon hem wel goed tillen, wel een 500 kilo in de fronthef andere ging hij op de achterwielen.
rommert14
@MaartenMandemaker iets groters is bij jullie geen probleem zo te zien 👌
@rommert14 Nee de 4 grootste trekkers kunnen er allemaal voor als het moet.
rommert14
@MaartenMandemaker hoeveel trekkers hebben jullie in totaal?
+1
@rommert14 6 voor dagelijks gebruik,
nog 2 die regelmatig gebruikt worden en 8 oldtimers
rommert14
@MaartenMandemaker donders haha
@rommert14 Staat er 1 vast voor de voerwagen. En een oude mf 165 voor de kraan om de bult bloot te maken. De 4270 staat standaard op smalle wielen voor de spuit, en kunstmest strooien op de tarwe en bieten. De grotere 3 voor de andere werkzaamheden
rommert14
@MaartenMandemaker oja jullie hebben een gemengd bedrijf, dan is een paar extra trekkers wel makkelijk.
+2
@rommert14 Klopt, dit jaar ook inkuilen en combinen tegelijkertijd. Met kuilen 3 trekkers nodig en ik met dorsen smorgens 4 kiepers bij het land gezet zodat ik me een hele poos kon redden.
+1
CaseCS130
@MaartenMandemaker houdt je swinters ook van de straat vind je niet? Hier wel aardig drukte om alles een beurtje te geven en kapotte dingen te repareren. Soms denk ik wel eens dat een paar trekkers minder toch wel drukte scheelt 😅. Maar ja, in het seizoen draaien ze ook weer allemaal en juist op die drukste dagen scheelt niet hoeven omkoppelen veel tijd.
+1
@CaseCS130 Ja wel, swinters alles even een onderhoudsbeurt en poetsbeurt. Maar daar geniet ik ook van. We willen ook niet te veel aan het omkoppelen zijn als het druk is. Komt wel geregeld voor dat ik onder het inkuilen savonds nog even de bieten spuit. Dan is het heerlijk dat het starten en wegrijden is. Doen best veel met weinig mensen, dan moet je het niet te moeilijk maken.
CaseCS130
@MaartenMandemaker Vind het ook wel mooi werk, maar soms van die kleine dingen die zoveel tijd kosten dat ik het geduld wat verlies. Vandaag hele dag lopen klooien met defecte kachel van de schaffer. Blijkt in de controller te zitten, maar helaas zo'n complexe print daarin dat ik het niet kan repareren. Dus zal wel prijzig worden.
@CaseCS130 Ja dat is minder leuk. Als het een dag klooien is , en het lukt dan toch heb je wel voldoening! En als je eenmaal weet hoe iets in elkaar zit, gaat het de volgende keer een stuk sneller
+1
johndeere6230
@MaartenMandemaker

Ziet er nog netjes uit zo, ook hoop verf er nog op, sticker zit er ook nog op of lijkt dat zo? Hier begint de sticker al wel te vervagen en dat gebruiken we hem de helft van het jaar niet 😅
+1
@johndeere6230 Klopt ja de sticker zit er nog op, begint wel wat te slijten hoor. Maargoed draait ook al 20 seizoenen.

Reacties

+3
newholland-
Dat heet netjes met je spulletjes omgaan 👍👍👌👌
+3
RVM
@newholland- gezien de foto’s door de jaren heen, had ik niet anders verwacht op dit adres
+1
rommert14
Dat zie je er niet aan
CaseCS130
Zijn die buitenste tanden altijd een stuk dikker dan de binnenste? Of is dat slijtage?
+2
Hurli356
@CaseCS130 verwacht ik wel, zitten ook dunnere rode tanden in het midden die zichtbaar nieuwer zijn, maar alsnog dun.
+1
2850Johndeere6R
@CaseCS130 klopt bij onze redrock zijn de buitenste tanden ook dikker
+1
@CaseCS130 de buitenste zijn inderdaad veel dikker.
Marcsteffens6265
Dient dit het zelfde als de kuilsnijder of laad je de wagen hier ook echt mee?
@Marcsteffens6265 Nee we voeren met een blokkendoseerwagen. We snijden om de 2 tot 3 dagen een partij blokken op voorraad.
claasfendt
@MaartenMandemaker zou je het resultaat in de kuil kunnen laten zien en snij je er ook mais mee ?
2850Johndeere6R
@claasfendt Resultaat zal niet veel anders zijn als dat een Redrock aan de voorlader hangt denk ik
claasfendt
@2850Johndeere6R deze snijd veel hoger als een voorlader model
2850Johndeere6R
@claasfendt klopt ja, dan hapt hij alleen een grotere halve maan
@2850Johndeere6R blok ietsje lager happen scheelt al veel 😉 en blauwe happers hebben er minder last van 😜
2850Johndeere6R
@ronald-deutz-fahr 😂😂 ik irriteer me er niet aan hoor, ik vind het juist ideaal kan ik de kuil mooi hol knippen onder het plastic dan regent mijn gras ook niet nat😉
+1
@2850Johndeere6R Haha, dat is wel een voordeel indd! Afdakje 😎
@claasfendt Ja ik maak wel een keer een foto. Mais doen we er soms ook mee. Vaak de bovenste blokken en dan het onderste met de blokkenwagen gewoon oppakken. Dan moet de kuil wel goed aangereden zijn, anders vallen de blokken snel uit elkaar
+1
@claasfendt Bij deze. De bult zakt hier, is bijna op. Net te hoog voor 2 blokken, daarom 3 kleintjes boven elkaar. Voor het eerste blokje liggen wat losse resten, deze word eerst opgevoerd

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Redrock Kuilhapper ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!