Foto van een John Deere 8210. Foto is geplaatst door StevenBomers op 11-12-2021 om 13:57:16, met 69 reacties.

John Deere 8210

+1
StevenBomers
Foto van een John Deere 8210

Reacties

Johny power
Heeft deze trekker op tractorpool gestaan, op rupsen. Met 5200 uur
Ziet er goed uit. Mooie combinatie zo!
+1
StevenBomers
@Johny power dat klopt! Rupsen liggen in de schuur
valmet6400power
Zware klei omfietsen! Hoeveel liter per ha fiets je er nu door?
+1
JD3010
@valmet6400power Maar dat doet hij wel netjes zo. 👋
+1
valmet6400power
@JD3010
Absoluut!
mdoornekamp
@JD3010
Quote:
netjes

Dan moet jij ook maar zo'n trekker voor de Lemken zetten. Dan gaat het vast beter
JD3010
@mdoornekamp Ik heb niet zo'n trekker, hij was me voor. 😉
mdoornekamp
@JD3010 haha. Dan even verder zoeken naar zo'n paard.
JD3010
@mdoornekamp Beetje te groot voor me...
+1
StevenBomers
@JD3010 valt me niks tegen hoe het ligt
StevenBomers
@valmet6400power loopt wel lekker idd! Ong 30liter per ha. 6/6,5km met 1500 toeren
+1
valmet6400power
@StevenBomers
Dat is prima! Dan loopt ie er lekker voor te zingen zeker? 😃
StevenBomers
@valmet6400power jahoor zonder moeite! Druk opzoek naar een andere ploeg maar valt nog niet mee
mdoornekamp
@StevenBomers
Quote:
andere ploeg

Heb je nu een 4 schaar? De 5 schaar Lemken ploegen staan soms wel op voorraad
+1
StevenBomers
@mdoornekamp @valmet6400power ploeg nu met 4 schaar maar zoeken al tijdje een 5schaar. Vind lemken een mooie ploeg maar dat w52 rister ploegt hier niet netjes. In het verleden altijd rumptstad gereden en dat beviel erg goed. Nu z’n 10jaar met het twister rister van kverneland maar dat is ook niet helemaal naar wens..

Voorkeur gaat uit naar een nieuwe ploeg omdat je anders de ellende van een ander koopt als je pech hebt.
valmet6400power
@StevenBomers
Met dat laatste sluit ik me aan!
Hoeveel hectare per jaar heb je te ploegen?
StevenBomers
@valmet6400power ploegen z’n 200ha per jaar
+1
valmet6400power
@StevenBomers
Zo dat is de moeite, dan scheelt een 5 schaar wel een paar rondjes op jaarbasis! En de trekker moet het volgens mij ook wel kunnen hebben. Wij hebben zelf net een nieuwe 4-schaar gekocht van Lemken die ging ook al richting de 25.000 dus dan zal een 5 schaar daar in ieder geval boven zitten haha
+1
mdoornekamp
@StevenBomers met 200 ha/jr kun je ook het beste maar een nieuwe kopen. Die krijg je dan ook nog wel weer af. Rumtstadt ploegt in derdaad erg mooi. Maar trekt ook iets zwaarder. Hebben jullie zulke zware grond dan?
+1
StevenBomers
@mdoornekamp klopt daarom ook voorkeur voor een nieuwe. Grond varieert hier van 25% tegen de uiterwaarden tot ruim 80% verder het land in. Meeste grond zit tussen de 40 en 55% afslibbaar
JD3010
@StevenBomers Ik vind dit er best netjes uitzien, beter dan bij mij.
StevenBomers
@JD3010 ligt er wel netjes bij. Maar dat is lang niet overal zo helaas
valmet6400power
@JD3010
Hé, jouw grond valt toch veel mooier?
JD3010
@valmet6400power Haha, was het maar zo'n feest. Pas nog hier een Kverneland geprobeerd, nu maar afwachten of ik komend voorjaar verschil kan zien.
Misschien is de eco-ploeg toch een optie, die ploegt veel smaller, dus die hoeft de grond ook veel minder ver wegleggen. Maar ik weet het niet.
+1
valmet6400power
@JD3010
Ecoploeg op zware grond is wat mij betreft geen optie.. Hoe zwaar is je grond dan? Dacht dat in die regio alleen maar 5% OS en zavel was hah
JD3010
@valmet6400power 3.5% os en 50%afslibbaar. Beetje een zware hoek hier.
valmet6400power
@JD3010
Toch bijna de dubbele hoeveelheid organische stof dan bij ons 😬😅
JD3010
@valmet6400power We zijn hier ook met een half begonnen.
+1
PieterA
@JD3010 Dat is wel een flinke toename! Staat gelijk aan 900 ton compost per hectare.
JD3010
@PieterA Daar hebben ook al ruim 40jaar over gedaan. 😉
jmos
Quote Reactie van @StevenBomers:
lemken een mooie ploeg maar dat w52 rister ploegt hier niet netjes. In het verleden altijd rumptstad gereden en dat beviel erg goed.

Lemken leverde het rumptstad rister ook wel na de overname. Maar zag laatst een bericht dat lemken hiermee stopt omdat die amper verkocht werd.
StevenBomers
@jmos dat klopt. Erg jammer dat ze deze uit het assortiment is. Vind het zoiezo erg jammer dat rumptstad die ploegen productie van de hand heeft gedaan
JD3010
@StevenBomers Lemken wil het gewoon niet, ik heb er pas nog naar gevraagd, maar hun hebben het W52. Denk ook niet dat het veel verschil zal maken.
mdoornekamp
@JD3010 het stukje Nederland met zware klei is natuurlijk maar 1% van de wereld wijde ploegen verkoop van Lemken. Daar kunnen ze geen apart rister voor int programma houden.
JD3010
@mdoornekamp Ze hebben het rister, dus het is meer een kwestie van willen. Het zijn wel Duitsers, die houden niet van spul van een ander...
Het M50/P50 rister en 1 van Rumptstad waren kopieën van elkaar.
StevenBomers
@mdoornekamp het rister zullen ze alsnog op schap moeten houden als slijtdeel lijkt me. dus dan kunnen ze hem net zo goed aanbieden. Een heel gamma aan risters maar dan dat ene rister niet aan willen bieden
+1
jmos
Quote Reactie van @StevenBomers:
Vind het zoiezo erg jammer dat rumptstad die ploegen productie van de hand heeft gedaan

Ik ken rumptstad verder niet maar lemken heeft zelf ook een goede ploeg (bevalt mij prima in ieder geval) dus om met de rumptstad te stoppen begreep ik wel.
+1
StevenBomers
@jmos de een is sneller tevreden met het ploegwerk dan een ander. mijn mening is dat het 'nieuwe' lemken niet zo mooi keert als het rumptstad en oude lemken rister.
valmet6400power
@StevenBomers
Ploeg je op gps eigenlijk?
+2
StevenBomers
@valmet6400power ik zet deze altijd op mijn hoofd met ploegen 😜

haha nee momenteel geen ploegbesturing erop. dat willen we bij de volgende ploeg er wel op bouwen.

(klik om te vergroten)

valmet6400power
@StevenBomers
Zag ook geen bolletje op het dak haha
Dat geeft een bult rust in de trekker als je een beetje liefhebber bent van recht ploegwerk. Kom je in ieder geval uitgerust uit de trekker!
JD3010
@valmet6400power Ik hou de voor zelf wel recht, zo heb ik ook nog wat te doen, met het GPS erop gaat dat wel wat makkelijker. De 1e voor maken met GPS is ideaal, de 1e voor is dan al mooi recht.👋
+1
valmet6400power
@JD3010
Nou ik zeg altijd dom werk moet je zo makkelijk mogelijk maken 😂 wij kunnen nog een keer een avond gaan ploegen en dan ligt het net zo recht als met daglicht haha. Maar wij ploegen al jaren op gps, consequentie daarvan is wel dat ik het op m’n zaaitrekker niet heb. Dus dan wordt het zaaien beperkt tot daglicht.. Onze filosofie is dat je beter je ploegsnedes recht kunt houden dan dat je gps gaat zaaien op ploegwerk wat niet recht is.
JD3010
@valmet6400power Als de ploeg lekker achter de trekker loopt dan hoef ik niet veel te corrigeren. Als de voor eind vd middag recht is, kan ik 's avonds best een tijd doorploegen zonder al te veel bochten erin te krijgen.
Ik zaai liever kaarsrrecht, daar heb ik dan met spuiten etc. altijd profijt van.
PieterA
@JD3010 Wij zetten de ploeg op 42 cm per schaar. En dan 7 sneden tegelijk zaaien.
+1
JD3010
@PieterA Ik zaai niet veel meer op geploegd land, de tarwe gaat op het aardappelland. Maar zo zaaien deed ik in het verleden ook toen ik de tarwe nog op het bietenland zaaide, 9 voren onder de zaaimachine van 4m.
valmet6400power
@PieterA
Hier idem dito inderdaad. Is niet heel vervelend, rij nu sinds vorig jaar ook met een trekker met bredere banden en breder op spoor. Nu rijdt de trekker praktisch op twee hele voren terwijl de 6400 altijd met 1 wiel op een voor reed en dan reed die andere ertussenin.
valmet6400power
@JD3010
Wij rijden de spuitpaden ook op gps erin dus dat de tarwe niet helemaal recht staat maakt niet uit 😄
JD3010
@valmet6400power Ik rij dan met de spuit niet op GPS, maar ik rij ook de paden er eerst in. Ik ben er gauw aan verwend geraakt dat GPS.
valmet6400power
@JD3010
Ja wij rijden zolang de N142 op smalle banden staat (tot na het aanfrezen dus) met die voor de spuit. Daarna komt de 6400 ervoor zonder gps maar dan liggen de paden er al in. Hebben wel dop afsluiting op de spuit via Dgps dus dat is ook goed te doen. Dan hoef je alleen maar in de tarwe/graszaad op te letten dat je in het spoortje blijft. Bieten en aardappels is makkelijker op smalle banden 😄
JD3010
Quote Reactie van @valmet6400power:
dop afsluiting op de spuit via Dgps

Automatische sectieafsluiting? Dat heb ik ook alweer een aantal jaren, geweldig is dat. Ik heb ook lang gedacht dat ik best zonder kan, maar nu ik er eenmaal aan gewend ben, zie er toch wel de voordelen van, zelf op mijn kavel waar bijna alles recht is.
valmet6400power
@JD3010
Ja bij ons idem dito, is 1 kavel die niet vierkant is maar voor de kavels die wel recht zijn is het ook makkelijker. Je hoeft niet te "gokken" wanneer je spuit aan moet, je hebt dus minder overlap en ook minder restvloeistof omdat je na 1x spuiten precies weet hoe groot het stuk is. Dus is voor het milieu ook wel beter 😄
JD3010
Quote Reactie van @valmet6400power:
minder restvloeistof

En dan vaak in de stress zitten of er nog wel genoeg in de tank zit. 😉
+1
StevenBomers
@valmet6400power groot voordeel is dat je ploegsneden altijd evengroot zijn. Helemaal als je wat bonte percelen hebt dan verloopt het snel en moet je vaak best fanatiek corrigeren. Met gps blijft dat stuk stabieler
jmos
@StevenBomers klei risters weet ik niks van maar bedoelde meer de opbouw van de ploeg zelf.
StevenBomers
@jmos aah ja. vind de lemken ploegen wel degelijke machines. daar heb ik verder niks op aan te merken
+1
mdoornekamp
@StevenBomers oude Lemken rister P50 keert mooier dan de nieuwe W 52. Vooral als het echt taai wordt. Maar de oude slijt erg onregelmatig en trekt zwaarder. De W 52 doet het in 90% van de gevallen prima. Die laatste 10% neem ik genoegen mee.

Zijn ook zat boeren op zware grond die met een Kverneland nr 9 blijven ploegen. Met schijven en geen voorscharen of inleggers. Trekt ligt en loopt altijd. Maar ziet er niet uit.
+1
StevenBomers
@mdoornekamp wellicht toch maar compromis sluiten en het w52 nemen. krijg eerst nog een amazone met S35 op demo.
radium45
@jmos Ik heb onlangs de vraag bij Rumptstad en Lemken neergelegd wat er met de ecoploeg gaat gebeuren omdat ik ook neig zo,n ding te kopen maar je krijgt totaal geen reaktie.
valmet6400power
@StevenBomers
Net wat @mdoornekamp zegt, ik weet niet naar wat voor ploeg je op zoek bent? Er staan er genoeg maar een groot deel daarvan kan ook meteen door naar het oud ijzer als je een beetje serieus wil ploegen..
mdoornekamp
@valmet6400power
Quote:
oud ijzer

Voor een klein budget koop je vaak meer oud ijzer dan ploeg
valmet6400power
@mdoornekamp
Klopt, dan is goedkoop echt duurkoop 😅
Koop je andermans rommel..
+4
EA_MF
Jammer dat zo’n foto geen geluid heeft 😬 😎
+1
StevenBomers
@EA_MF haha zeker waar! Ook jammer dat er geen zijraampje open kan😅
+1
JD3010
@StevenBomers De laatste keer toen ik hem hoorde ging die knap te keer.
StevenBomers
@JD3010 komt idd wel aardig wat geweld uit de pijp💪
+1
JD3010
@StevenBomers Toen niet, die zat er niet op. 😄
+1
StevenBomers
@JD3010 haha vandaar😅

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 8210 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!