Foto van een Zelfbouw Graswokkel. Vandaag gekocht. 2,30 breed 1,30 diameter 1,3 ton Dubbel groethoek WS Zwenkbar Mercedes vrachtwagen as als bak. Aanbouw fronthef Zeer degelijk gebouwd.

Zelfbouw Grasvork

+3
MRVNDT
Foto van een Zelfbouw Graswokkel.

Vandaag gekocht.

2,30 breed
1,30 diameter
1,3 ton
Dubbel groethoek WS
Zwenkbar
Mercedes vrachtwagen as als bak.
Aanbouw fronthef
Zeer degelijk gebouwd.

Reacties

deJong
Mooie koop succes ermee
Albert Peters
Succes
2850Johndeere6R
Ziet er zeker degelijk uit 👍 veel wokkel genot gewenst
MRVNDT
Iemand ervaring met zwaddoeken an wokkel ? Nodig of niet
+3
Herbert
@MRVNDT nee niet nodig, hier is 1x iemand als invaller geweest voor de loonwerker, had een wokkel zonder zwadborden. Die wist een prachtige kuil te bouwen van ruim 2 meter hoog op een 7 meter brede plaat. Je moet er wel mee overweg kunnen. De ene chaffeur bevalt het zeer goed, de andere vervloekt zo'n wokkel
+1
massey8690
@MRVNDT
met weinig toeren, gehakseld gras en een zware/ degelijke wokkel en lange kuilen misschien prima te doen, maar wij gaan nooit weer terug naar een wokkel, kanten opzetten gaat 10x beter met een holaras.
MRVNDT
@massey8690 ja ik heb mijn oude verdeler nog wel maar n holaras wilde ik niet omdat dat altijd bitje naar het midden werkt.
+1
massey8690
@MRVNDT
dan rijd je niet netjes centraal over de midden van de gestortte vracht de 1ste keer, of de hefarmen niet even hoog afgesteld.
MRVNDT
@massey8690 ja maar het verdeler doet het toch breeder. En altijd iets naar midden van het built. En dat wil ik niet. Alleen up die kant, dat het built dan en U form Heft. Als het wagen kantelt dan maar Naar binnen 😀. En nieuwe holaras onbetaalbaar, oudere altijd bakken kapot. Niks voor mij.
casejxu
@MRVNDT vliebo. Nooit problemen mee en Agrotron 135 kan der voor kreunen💪💪
+1
MRVNDT
@casejxu ja vliebo is ook n overweging gewest maar toch wel eens wokkel proberen. Ik gef bericht. Kuil Saison is er helaas ( of gelukkig ) noch niet
Baltus_steyr
@MRVNDT Mooie wokkel. Hoop dat het je bevalt. lijkt mij ook wel wat . Heb hier een holaras met dikke (oude loonwerkersvariant)bakken erop en met goede slipkoppeling erop bevalt het prima. Meestal verdeel ik de vracht in een keer rijden en rijdt het daarna aan. Dat lukt me met andere verdelers vaak niet zo goed. Daar moet ik meerdere keren verdelen wat tijd kost!
MRVNDT
Gisteren opgehaald. Moeite dat ding eraf te halen met mini shovel. Kun hem wel 95% tillen maar niks hoger. Zit wel Gewicht in. Wagen dan an de kant gezet en voorzichtig terug gereden. Misschien iets breeder maken nog e buitenkant dicht met n plaat staal voor Optik. Verder geen werk an

(klik om te vergroten)

+1
Fendt926Driver
Ik heb wel eens gezien dat ze er een molcon 3 ster bijaan maakten met een 30 of 50cm verbreding erop.
Dan kun je ook nog heel snel smaller en breder maken.
Dus beide kanten 3 molcon blokjes erin lassen.
En een 3 ster molcon kruis in een gelijk passende buis als de verdeler te lassen
MRVNDT
@Fendt926Driver ja ik dacht elke site 20cm erbij das genoeg

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Grasvork ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!