De luiken zaten eind vorige week op de bak na een hoop weekenden werk. Alles moest wederom nieuw gemaakt worden, wat nog wel weer een hoop (denk)werk was.Je moet wel kunnen zien dat het een Kramer is

Kramer U800

+9
Kramer U800
De luiken zaten eind vorige week op de bak na een hoop weekenden werk. Alles moest wederom nieuw gemaakt worden, wat nog wel weer een hoop (denk)werk was.
Je moet wel kunnen zien dat het een Kramer is dus tot slot had ik nog de letters Kramer toegevoegd in het eigen lettertype van Kramer. Hiervoor had ik het neus embleem opgemeten en omgeschaald. Aan de hand van die tekening weer een sjabloon gemaakt.

Daarnaast zijn er nog een hoop dingen gebeurd zoals o.a.: vloerbekleding in de cabine, haak aan de nieuwe lierkabel vast gemaakt, en een beveiligingstrip gemaakt om het grondanker te zekeren tijden het rijden.

Volgende dingen die op de planning staan zijn: reservewielhouder maken, massa-slot monteren, wielkeggen monteren, gootlijst monteren.

Reacties

+4
wim-same
@Kramer U800 Heel mooi geworden Dirk. Veel eer van je werk.
+8
Kramer U800
@wim-same Dankje Wim, jazeker. Een hoop leuke reacties erop gekregen, vandaag ook weer, een goede klant kwam materiaal af halen en de Kramer stond in de oprit. Hij stond helemaal te springen man, hij moest alles zien en weten! Wat bleek nou uiteindelijk: hij heeft 30 jaar geleden eens een voorstelling op de lagere school gegeven over de Kramer, hij kende hem serieus niet meer terug. Hij zou nog oude foto's moeten hebben van de Kramer van 30/35 jaar geleden. Heel bijzonder want voor de rest zijn er geen oude foto's bekend.
+2
wim-same
@Kramer U800 was dat van deze Kramer Dirk ?
+5
Kramer U800
@wim-same Ja exact deze Kramer, een legende bij ons in het dorp, komt ook door de vorige eigenaar.
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Kramer U800:
Ja exact deze Kramer, een legende bij ons in het dorp, komt ook door de vorige eigenaar.

Maar was dat nou nieuws voor jou? Dan is dit wel een héél bijzondere ontmoeting geweest!
+4
Kramer U800
@WaterDeutzer Jazeker niks gelogen, hij kwam er zelf spontaan mee. Zijn vader was vrachtwagen chauffeur en dus was hij ook helemaal weg van dat soort voertuigen. Dus toen hij een jaar of 10 was ging hij op zijn fiets met een zwart-wit foto toestel naar de vorige familie waar de Kramer stond en foto's maken voor zijn spreekbeurt. Die foto's heeft hij dus 35 jaar geleden gemaakt, ze liggen als het goed is nog bij zijn ouders op zolder. Hij kende de Kramer eerst niet (hele andere machine in vergelijking met toen natuurlijk), maar daarna zeiden wij waar die vandaan kwam en toen wist hij het ineens.
+3
DANOONTJE POWERR
Quote Reactie van @Kramer U800:
exact deze Kramer,

Dat is sterk, geweldig!
+1
bob de bouwer
Prachtig mooi gemaakt.
Kramer U800
@bob de bouwer Dankje wel 😀
+1
Mdbm
Dit maakt hem wel af. Netjes gedaan !
+2
Kramer U800
@Mdbm Bedankt, het maakt hem zeker af, voor het oog is die van buiten nu echt voor 90% af.
+10
Kramer U800
Hier nog wat foto's

(klik om te vergroten)

3 m² laadvloer voor uitrusting en ballastgewichten

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
JD3010
@Kramer U800 Je hebt mooi hout ervoor gebruikt, lijkt ongeschaafd.
+3
Kramer U800
@JD3010 Het is inderdaad ongeschaafd. Was wel gebruikt, nieuwe was dit heel moeilijk te krijgen om nog maar niet te beginnen over de hedendaagse prijzen...

Het hout is aardig noest vrij, ik heb geen verstand van hout maar ik denk dat het iets van essen hout is, voorheen was het dakbeschot.
wim-same
@Kramer U800 Dakbeschot was over het algemeen geen Essen hout, maar vuren hout.
Kramer U800
@wim-same Zie je daar heb je het al, dan is het vuren hout 😂

Een metaalbewerker en hout gaan niet samen.
+1
JD3010
@Kramer U800 Nieuwe, geschaafde planken had ook misstaan, dit veel mooier hiervoor.
+2
Kramer U800
@JD3010 Ja, dit heeft echt de look die het moet hebben als je andere Kramers of Unimogs uit die jaren ziet.
+1
wim-same
@Kramer U800 Mooi gemaakt hoor Dirk. je kan zo mee met een mais haksel ploeg. ha ha
Kramer U800
@wim-same Straks ook nog luchtremmen aansluiten en dan kan er ook nog een grote wagen achter! In het bakje van de Kramer gaat hooguit 1,5 m³ maïs omdat de luiken 400 mm hoog zijn. Dus dat schiet niet op.
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Kramer U800:
Straks ook nog luchtremmen aansluiten en dan kan er ook nog een grote wagen achter!

Verstandig om het bakje te gebruiken voor ballast als je er een grote wagen achter gaat hangen. Veiligheid voor alles, zeker met de snelheid die je kunt maken.
+4
Kramer U800
@WaterDeutzer Daar heb je helemaal gelijk in Nico. Ik mag nog maximaal anderhalve ton laden in de bak, de bak is ook echt bedoelt om ballast in te leggen en niet om lading in te vervoeren net zoals bij een vrachtwagen. Een K(r)amerraad van mij uit zuid Duitsland gebruikt één van zijn U800's om sneeuw te schuiven en hij legt er altijd een ballast gewicht in van beton omdat die sneeuwschuif bijna 1000 kilo weegt die vooraan hangt. Ik heb gelukkig die 800 kilo aan lier al achter de achteras.

(klik om te vergroten)

+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Kramer U800:
Een K(r)amerraad

Een K(r)amerraad 🤣🤣🤣🤣
+2
a3vandiejen
@Kramer U800 Net als vele met mij kijk ik met bewondering hoe je iedere keer alles maakt en uitdenkt. De Kramer wordt steeds kompleter zo. Schitterend.
+1
Kramer U800
@a3vandiejen Dankje Adrie 👍🏼
+1
Deutz-oldie
@Kramer U800 Haha ik zat al te kijken ik dacht das jammer, de spatborden komen breder dan de luiken, dan vallen de luiken niet helemaal open. Blijkt dat ze er toch netjes voor draaien. Geen enkel detail is niet 100% goed bij je Kramer, écht mooi gedaan. Ja jij zal natuurlijk wel een en ander kunnen opmerken aangezien je zin voor perfectie maar hij is gewoon prachtig. Ben je niet bang voor de verf op je spatborden als de de luiken er tegen draaien?
+2
Kramer U800
@Deutz-oldie Dat was inderdaad wel even spannend ja, maar eigenlijk hebben alle Kramers het zo, het ziet er ook wel stoer uit zo die spatborden wat breeder dan de bak. Maar de scharnieren draaien uit het midden dus het geeft een vertekend beeld. En de luiken gaan in de toekomst amper meer open verwacht ik, alleen het achterste luik. Gewoon voorzichtig de luiken open doen en dan kan er niet veel beschadigen. Maar er moeten nog een hoop details verbeterd worden, als je het niet weet zie je het vaak niet maar ik weet het wel.
+4
16045HSX
Schitterend gemaakt👍. Blijft mooi om naar te kijken.
+4
Kramer U800
@16045HSX Bedankt, hopelijk volgend jaar te bewonderen bij oldtimer evenementen.
+2
JD3010
@Kramer U800 Ik wacht wel af. 😉
+2
Rondeutz06
Prachtig mooi ding,eer van je werk
Kramer U800
@Rondeutz06 Dankje Ron
+6
VolvoPowerT700
@Kramer U800 heb heel je project op de achtergrond gevolgd, en met bewondering elke foto bekeken en het verhaal er achter gelezen. M'n hoed af voor het werk dat je gedaan hebt! En wat een mooi eindresultaat, ga zo door!
+3
gaituuth
@Kramer U800 man man wat mooi.. Vol bewondering zit ik dit te volgen. Echt knap hoe je dit gedaan hebt. Respect. Ik hoop hem keer in het echt te mogen zien.
+2
Willemih
Prachtig
+2
Rick V
Haast te mooi om waar te zijn!
+3
Arnoldvd
Dit is gewoon, een echt mooi pracht project. Super mooi is die kramer geworden nu. Met het vodje wat het was.👍🏻👍🏻
+3
Kramer U800
@Arnoldvd Dankje Arnold! Er was inderdaad niet veel meer van over 😅

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+2
Rondeutz06
@Kramer U800 complimenten hoor, wat je er van gemaakt hebt
+3
Hannesman
Tis echt een heel mooi voertuig geworden, super mooi gedaan ,👌
+2
roy jd3130
Prachtige machine en hij word steeds mooier 👌
Mag je hier met je trekker rijbewijs mee rijden .of valt het onder vrachtwagen?
+1
Kramer U800
@roy jd3130 Dankje Roy! Met tractorrijbewijs mag je in de Kramer rijden.
+2
Paul Gravemaker
@Kramer U800
Grandioos wat je er van hebt weten te maken!
Towaberg
A never ending story lijkt het wel, maar hij blijft steeds mooier en completer te worden! Dit is voor mij wel het restauratie project nummer 1 op tractorfan! Ik wil de andere tf’ers natuurlijk ook feliciteren met hun prachtige projecten!
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Towaberg:
A never ending story lijkt het wel, maar hij blijft steeds mooier en completer te worden!

Je zou er haast rondom buitenlangs airbags monteren. Je weet nooit wat andere weggebruikers gaan doen als jij op de weg zit.😂
+2
Kramer U800
@WaterDeutzer De Kramer trekt bijna evenveel bekijks als menig Ferrari, we wonen dicht bij ''t Gooi (Laren, Blaricum) en daar rijd nog wel eens iets sportauto achtigs, daar in het centrum in Laren draaien een hoop mensen ook hun hoofd als ik voorbij kom. 😅🙈
+1
Kramer U800
@Towaberg
Quote:
A never ending story lijkt het wel

Ja zeg dat wel, ben nu 4,5 jaar bezig, en telkens kom je weer wat tegen wat ook nog moet gebeuren. Maar heb het altijd met plezier gedaan! Als je er aan begint moet je het ook afmaken, en als je het doet moet je het ook goed doen vind ik. Maar er zijn zoals je zegt ook zeker heel veel andere mooie restauratie projecten hier op TractorFan!!

Maar qua werk valt mijn Kramer wel uit de toon, bijna alles moest nieuw gemaakt worden en alles is uit elkaar geweest.
+1
manus
Mooi hoor.

Je zou er bijna een kerstkaart van kunnen maken
+4
Kramer U800
@manus Dankje, maar voor een kerstkaart gaan we toch een wat mooiere locatie opzoeken, als er sneeuw ligt wil ik wel foto's gaan maken, in de polder en in het bos. Nu komt de Kramer eigenlijk niet de weg op i.v.b. met het strooizout, maar dan maak ik wel een uitzondering, daarna weer gelijk goed afspoelen.
+1
Rick V
@Kramer U800 niet te hard rijden dan spettert het minder😁
+2
Kramer U800
@Rick V Ja ik zal mijn beste proberen te doen. Gelukkig is mijn plaatwerk gescopeerd dus roesten doet het sowieso niet.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kramer U800 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!