Folder van de Pz Zweegers zaaibedbereider.Samen met Goudland verkocht Pz ook grondbewerking machines onder eigen naam

PZ Folder

+3
wolseley
Folder van de Pz Zweegers zaaibedbereider.
Samen met Goudland verkocht Pz ook grondbewerking machines onder eigen naam
+2
PieterA
@wolseley Zit er aan de andere kant een ketting tussen de voorste en achterste rol?
MF 2725
@PieterA Dat vroeg ik mij dus ook al af. En ook een verschillende snelheid tussen beide rollen.
+2
Wimariete
@PieterA Het zelfde al bij Steketee. Ik heb zoiets dergelijks van Steketee met rollen die elkaar aandrijven. De achterste loopt 2,5 keer zo hard als de voorste. Hierdoor krijgt de voorste een duwend en egaliserend effect. Super machine. Onafhankelijke rijsnelheid. Kan geen kopeg tegen op. Qua prijs, snelheid en capaciteit niet.
Kidd
@Wimariete De steketee is wel veel zwaarder gebouwd dus die trekt niet zo licht als deze

(klik om te vergroten)

Wimariete
@Kidd treklast gaat samen met de afstelling. Als je hem niet te diep afsteld, kun je met een lichte trekker zaaiklaar maken. Zaaiklaar maken deed ik altijd met een Same Explorer 70. Het leuke van de Steketee was dat je er ook stoppelbewerking mee kon doen. Triltanden eruit, vaste tanden naar achteren verdelen en de rollen bovenin draaien. Ideale stoppel bewerking tot 20 cm diep. Dan moet er een iets zwaardere trekker voor. Meestal de Same Explorer 80 met 4wiel aandrijving. Nog niet een bijzonder zware trekker. Op de zelfde manier kun je ook grasland scheuren voor het ploegen, i.p.v. een hakfrees.
+1
PieterA
@Wimariete Wij hebben ook de Steketee, maar na een jaar of 6 de ketting er af gehaald. Hij ging te veel horten en stoten. We rijden er nog steeds ieder jaar sinds 1983 mee. Op deze groep uit 2016 is hij net na 33 jaar gestraald en gespoten. We doen er nu jaarlijks zo'n 50 hectare mee denk ik.

(klik om te vergroten)

Steketee grondverkruimelaar
Kidd
Bomfords heeft ze ook (na)gemaakt, deze kwam ik in Engeland tegen

(klik om te vergroten)

+1
Wimariete
@PieterA Horten en stoten heb ik opgelost door dunne strips in de koker van de hoogteverstelling te maken. Draait weer als nieuw.
PieterA
@Wimariete Dat is misschien voor een ander probleem ook wel een goede oplossing: Bij ons komen de tanden af en toe tegen de rollen aan.
Wimariete
@PieterA klopt. Dat deden ze bij ons ook. We hebben nieuwe tanden gemonteerd en de kokertjes waar ze in zitten weer iets naar binnen geklopt met een flinke voorhamer.
PieterA
@Wimariete Wij hebben er ook wel het 1 en ander gelast hoor.
Wimariete
@PieterA De onderkant van de kettingkast was doorgesleten. Die heb ik voorzien van een dikke gebogen plaat. Boven aan de 3punt heb ik het gedeelte waar de topstang in moet vast gelast. Deze was bij ons met bouten vastgezet. Daar kwam na een jaar of 8 speling op. Verder nooit problemen mee gehad. Ik heb hem in 1988 nieuw gekocht, en werk er nog steeds mee.

Reacties

+2
Kidd
Google is your friend

(klik om te vergroten)

+2
PieterA
@Kidd Zo te zien dus wel. Een echte machine voor op de zware grond dus.
+1
Wimariete
@PieterA Steketee werd in Zeeland op de klei ontwikkeld

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de PZ Folder ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!