23 april 2019 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 85 met van Dijke kopper in een hefmast van Herbert Grootenboer. De hefmast hebben we electrisch bediend gemaakt met een elektrische kruishandel op de arm

Deutz-Fahr Agrotron 85

+3
PieterA
23 april 2019 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 85 met van Dijke kopper in een hefmast van Herbert Grootenboer. De hefmast hebben we electrisch bediend gemaakt met een elektrische kruishandel op de armleuning. Nu kun je makkelijk en snel een beetje heffen of vlak stellen.

De vorige kopper hing in de achterhef in verstek, dan is dit wel een hele verbetering. Grootste nadeel is nu dat bewegingen van de trekker versterkt worden, doordat hij zo ver voor de voorwielen zit. Je ziet ze ook wel met een frame met wielen voor de kopper. Dat zal wel beter werken. Ook heeft deze trekker nog versnellingen, waardoor je altijd aan het begin en eind van een vaart een beetje druk bent. Al met al is het een combinatie die fijn werkt en die flink capaciteit heeft.

Reacties

Massey 2705
Meschien een rare vraag ! Maar hoe snel / langzaam moet je rijden voor dit werk ?
+1
PieterA
@Massey 2705 Met de vorige reden we 1 - 1,2 km per uur. Deze hebben we zo afgesteld dat je er van 0 - 5,5 km per uur mee kan rijden.
DANOONTJE POWERR
Bij ons, en míjne vroeger ook, zit de hefmast aan het frontblok.
Dat scheelt al een heel stuk aan happen op het kopeind.
+1
PieterA
@DANOONTJE POWERR Ja, dat snap ik. Bij ons was het idee dat we hem zo ook snel aan de trekker van de collega kunnen hangen.
ArieV
Zoiets is niet te maken dat hij op loopwielen rijdt? Dan is hij bodemvolgend
DANOONTJE POWERR
@ArieV ja, dat is wel te koop of te maken.
Maar dat kost best wel behoorlijk geld en steekt nog een heel eindje uit.
PieterA
@ArieV Ik zie het best zitten om daar wat voor te maken, maar het staat hier nog niet erg hoog op het prioriteitenlijstje.
RVM
Wij laten de loonwerker met exact zo’n machine de preiplanten knippen. Tegenwoordig zit hij in de hef maar gelukkig iets korter als bij deze Deutz, maar zeker bij het inzetten, krijg je dan die golfbeweging. De oude combi had de hefmast direct tegen de gril.
PieterA
@RVM Het is ook een beetje afwegen van verschillende argumenten. Het zelf hebben van een machine vind ik in dit geval wel een voordeel. Je kunt koppen op het moment dat je dat wilt. Voor zo'n kleine oppervlakte dat wij koppen is het dan de afweging of je het helemaal perfect wil maken of dat je het zo laat als dat het nu is.

Onze inschatting is dat verbouwen meer kost dan het aan arbeidsbesparing oplevert, maar als we nog eens niks te doen hebben gaan we er misschien nog wel eens wielen aan knutselen. Of automatische hoogteregeling.
+1
RVM
@PieterA Ik had de machine het liefste zelf in de schuur staan, maar we hebben hem alleen nodig in de allerdrukste paar weken van het jaar en de beschikbaarheid van mensen en trekkers is dan de beperkte factor.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 85 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!