Een prachtige Mengele SF 4000 die mee het Meetjesland kleur. Elk jaar komt er wel eens een nieuwtje bij in onze buurt. Wellicht mede door onze Retro Oogstdag die we tweejaarlijks organiseren. Deze hak

Mengele SF 4000

+5
MMaarten
Een prachtige Mengele SF 4000 die mee het Meetjesland kleur.
Elk jaar komt er wel eens een nieuwtje bij in onze buurt. Wellicht mede door onze Retro Oogstdag die we tweejaarlijks organiseren.
Deze hakselaar is er één waar bloed zweet en tranen is mee gemoeid. De eigenaar kocht de hakselaar is vrij ermbarmelijke staat. Quasi elk onderdeeltje is door de handen gegaan van de eigenaar en toonde met veel trots dan ook het eind resultaat in 2020 wanneer wij langs kwamen.

Meer kan je vind op deoudedoos.be/

Reacties

+2
Towaberg
Prachtige machine! Mengele is ook een aparte verschijning 👌👌👌
+1
Sjoske2
Mengele maakte prima machines maar heeft het op één of andere manier buiten Duitsland nooit zo goed gedaan. Heeft mogelijk iets te maken met een nogal “fout” familielid.
+1
Fast Eddy
@Sjoske2

Dat verhaal vertelde mijn vader vroeger al. Uiteindelijk blijkt wel degelijk dat Mengele machines Josef Mengele financieel heeft gesteund toen hij gevlucht was naar Zuid-Amerika.
+1
Sjoske2
@Fast Eddy
Het kan natuurlijk zijn dat ze destijds “nicht gewußt“ hebben wat hij allemaal heeft uitgespookt.
Maar markttechnisch was het misschien wel verstandig geweest om eind jaren ‘40 hun merknaam te veranderen…
+1
Zoete
Mooie verhalen om te horen, kan mij wel inbeelden dat dat een gigantisch werk moet zijn! Knappe verschijning als resultaat.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mengele SF 4000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!