Foto van een Deutz DX3.90. Hakselcombinatie van mijn schoonvader.  Volgens mij in 1988. De Deutz was toen net nieuw en de Mengele maishakselaar een jaar oud.

Deutz-Fahr DX 3.90

+7
Wimariete
Foto van een Deutz DX3.90. Hakselcombinatie van mijn schoonvader. Volgens mij in 1988. De Deutz was toen net nieuw en de Mengele maishakselaar een jaar oud.
newholland-
@Wimariete De jonge vrouw op de foto kijkt wel verliefd 😉
+2
Wimariete
@newholland- De jonge dame met licht blauwe jas is mijn liefje 😍
newholland-
@Wimariete en de jongen met zijn arm in een mitella ben jij?😉
+1
Wimariete
@newholland- Nee, ik was de fotograaf.

Reacties

+1
a3vandiejen
Prachtig Wim.
+2
barteltie
Heel wat jaren later, en een andere merk hakselaar. Maar hij lijkt er wel op😁

(klik om te vergroten)

+6
Wimariete
@barteltie Mijn schoonvader had eerst een pz mh 80. Later ingeruild voor een Mengele. Die Mengele was een hele fijne machine om af te stellen. I.p.v. een slijpblok, had de Mengele een slijpschijf op een lager . De schijf was net zo groot dat die het hele mes volledig kon slijpen. Door dat er meer messen tegelijk op de schijf kwamen was het slijpresultaat erg goed. De schijf kon je met een stelschroef op de messen draaien en er weer van af. Het messen rad liet zich ook prima afstellen op het vaste mes. Dit resulteerde in een prima kwaliteit gehakselde mais zonder blad.
barteltie
@Wimariete Dat is dan een goede ruil geweest! Wij hakselen alleen om vers te voeren en dan gaat het wel met zo'n pz. Maar als het in de kuil moet krijg ik het niet fijn genoeg met deze.
+1
barteltie
Heel wat jaren later, en een andere merk hakselaar. Maar hij lijkt er wel op😁

(klik om te vergroten)

+1
Wimariete
@barteltie Die deutz 3.90 was wel een taaie rakker.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr DX 3.90 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!