Foto van een Massey Ferguson 8160Deze foto is van 2010   ,  wij zijn gezegend met 2 gezonde kinderen  . En toen onze zoon naar agriculture college ging ver weg ,  nam mijn dochter haar kans waar om he

Massey Ferguson 8160

+21
Massey 2705
Foto van een Massey Ferguson 8160

Deze foto is van 2010 , wij zijn gezegend met 2 gezonde kinderen . En toen onze zoon naar agriculture college ging ver weg , nam mijn dochter haar kans waar om het werk van der broer over te nemen. Ze heeft 14 dagen gespijbeld van high school , maar thuis veel geleerd. Ze is nu getrouwd, en toen ik me schoon zoon vroeg , kort na de bruiloft , hoe het ging ? Vertelde hij , dat als hij uit zijn werk komt , thuis op hun hobby farm . Zijn de koeien gevoerd , de werf is vrij van sneeuw geschoven en de paarden een ronde baal hooi gehad ! Hij moet alleen zijn eigen aardappelen schillen ! 😅😅😅
+4
JarnoDrenthe
@Massey 2705 Een vrouw naar mijn hart ,al zou ik liever de koeien voeren dan aardappels schillen 😜
En dat spijbelen snap ik ook wel als je op deze combinatie mag rijden..
+1
cyrus-van-gelder
@Massey 2705 Dit ziet er weer eens perfect uit!!!! Je mag inderdaad blij zijn met zulke kinderen. Dat spijbelen is dan even niet anders , dat komt me heel bekend voor. Het is je van harte gegund allemaal.
  • 👍👍👍👍👍
+1
Massey 2705
@cyrus-van-gelder bedankt hoor !
WaterDeutzer
@Massey 2705 Dat Turbo-II cycloon luchtinlaatfilter is nog niet zo'n gek idee op een vacuümpomp.👌🏻
+1
Massey 2705
@WaterDeutzer nee dat klopt. Het verlengt de levensduur van de pomp behoorlijk. Het meeste stro van de tarwe en koolzaad teelt word door de combine gelijk verhakseld op het land.
Maar tijdens het mestspreiden , als de vacuum pomp lucht aanzuigd komt al dit gehakselde stro en stof weer in de lucht inlaat direct in de pomp. Vandaar dit extra filter !

Reacties

+5
WaterDeutzer
Ieder z'n taak!
+5
wilbertkw
Mooi dat zij er ook gevoel en interesse voor heeft. Dan snapt ze ook waarom jullie zijn geëmigreerd. En weer een mooi verhaal👍
+5
Towaberg
Nice story👍
+6
a3vandiejen
Daar zul je best trots op zijn, en terecht.
+9
Fast Eddy
Goede opvoeding is het halve werk.
+3
Massey 2705
@Fast Eddy we hebben ons best gedaan ! En dan blijft het soms nog afwachten hoe het uit valt. Maar tot zo ver gaat het prima
+3
kramer
Leuk verhaal, en mooi dat het zo gegaan is.
+4
MF 2725
Mooie combinatie zo, flinke MF.
Mooi dat beide kinderen begaan zijn met de landbouw.
+8
Massey 2705
@MF 2725 we hebben ze al vroeg een overal aan getrokken, en ze zijn er altijd bij geweest.
Deze foto was nog in Nederland , net voor de emigratie

(klik om te vergroten)

+3
MF 2725
@Massey 2705 In ieder geval een goede opvoeding zo met MF's. 😂
+5
Wimariete
Stoere dame. Gaaf als ze zelfstandig zijn. En van aardappels schillen wordt je schoonzoon ook niet slechter van. 😉
+3
Massey 2705
@Wimariete hij kan beter koken als me dochter !😅
Ik blijf er graag mee eten !👍
+1
Hurli356
Is zo'n zuigarm niet heel zeldzaam daar in Canada?
Massey 2705
@Hurli356 je ziet ze bij ons niet veel. Het is ook meer gemaakt om uit een staande mest silo te zuigen. Wat wij er mee deden , daar was hij eigenlijk niet voor gemaakt. De grondput is te diep , en daar door had er of een zwaardere vacuum pomp op gemoeten. Want dit was een heel eind naar boven zuigen van uit de diepte. Het duurde wel 8 a 10 minuten voor hij vol was op deze manier.

Nu doen we dan ook anders , en dat gaat veel sneller
Hurli356
@Massey 2705 ja dat zie je in Nederland natuurlijk veel dat er een turbovuller op de zuigarm geplaatst wordt voor extra capaciteit. Manier van nu smeert wel meer denk ik?
Ford-NH_fan
Schilt men in Canada aardappelen?
Massey 2705
@Ford-NH_fan meestal wel !

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 8160 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!