Massey Ferguson 665 combine,  bouwjaar 1983. Zomertarwe dorsen 26 augustus 2021. Foto is geplaatst door MaartenMandemaker op 18-12-2021 om 21:38:20, met 28 reacties.

Massey Ferguson 665

+6
Massey Ferguson 665 combine, bouwjaar 1983. Zomertarwe dorsen 26 augustus 2021

Reacties

+4
David Bakker
Mooie machine . Hou je klassieker aan het werk .
+1
@David Bakker Even genieten he. En ook van het geluid
+2
John89
Prachtige machine!
+4
Fendt926Driver
Dat is het mooie van een full liner als mf.
Je kunt trekkers machines en werktuigen van hetzelfde merk op je bedrijf hebben.
Ook prachtige machines die combines.
Gebouwd van 1981 tot 1984. 132 pk 6 cyl turbo perkins motor erin.
En nu nog mee kunnen komen op de nederlandse akkers.
Vindt ik prachtig....
arjanvw
@Fendt926Driver full liner is MF pas sinds enkele jaren net als Fendt. Het is alleen jammer voor Fendt fans dat ze de groene MF combine niet (meer) leveren in Nederland.
@MaartenMandemaker Mooie foto! Ook mooi dat deze wat oudere machine nog steeds aan de bak mag!
+1
@arjanvw Dank je wel! Ja mooi werk zo voor de oldtimer. MF heeft vroeger al een groot assortiment aan werktuigen gehad. Van cultivators tot maaiers en kiepers. Maar niet alles werd toen in Nederland verkocht
arjanvw
@MaartenMandemaker hooibouw ook? Jullie hebben 2 combines?
@arjanvw Ja hooibouw ook, volgens mij lieten ze het meeste maken bij andere fabrikanten. Ze hebben zelfs shovels kranen en graaf laad combinaties gebouwd. Dat wel in eigen huis. Ja we hebben 2 combines.
+1
@arjanvw Ja hooibouw ook, volgens mij lieten ze het meeste maken bij andere fabrikanten. Ze hebben zelfs shovels kranen en graaf laad combinaties gebouwd. Dat wel in eigen huis. Ja we hebben 2 combines.

(klik om te vergroten)

Dit is de andere, paar weken geleden gekocht.
Fendt926Driver
@MaartenMandemaker mooie machine.
En je hebt de oude dus niet ingeruild?
@Fendt926Driver Dank je.
We hebben de andere machine ingeruild.

(klik om te vergroten)

@MaartenMandemaker wat een machines! Hoeveel hectare heb je te combinen? En wat is de reden om een nieuwe/andere te kopen? Bedrijfszekerheid, slijttage, blauwe enveloppen? 😅
+1
@ronald-deutz-fahr We hebben rond de 40 hectare graan zelf. Reden is dat we er weer 11 jaar op vooruit gaan qua machine, en omdat ik er toch meer alleen voor kom te staan en we dorsen toch zelf willen blijven doen we zo een jongere machine hebben met wat meer capaciteit en minder uren. De vorige was toch bijna 30 jaar oud.
@MaartenMandemaker duidelijk. Hoelang schat je werk te hebben met deze machine op die hectares? Ik Zou trouwens niet denken dat ze al zo oud zijn..😅
Zet je het werk zonder personeel rond? Koppel koeien en een akkerbouw tak..
@ronald-deutz-fahr 1.5 bunder per uur moet wel haalbaar zijn dacht ik. Hangt ook enorm van de omstandigheden af. Ja zonder personeel, m'n vader doet nog hand en spandiensten. M'n vrouw helpt wel mee met de koeien, maar werkt ook 3 dagen buiten de deur. Als het druk is hebben we wel een jongen die meehelpt, met kuilen of andere dingen.
+1
@MaartenMandemaker donders dan heb je wel werk in de pieken… zoveel mooie trekkers en zo weinig tijd om er op te zitten 🤪
+2
@ronald-deutz-fahr jawel vervelen hoeven we ons niet. Maar daar kiezen we zelf voor. Vind de akkerbouw naast de koeien ook prachtig om te doen. Ben geen man die de hele dag in de stal moet lopen.
@MaartenMandemaker heb je zelfredzame koeien? 🤪 melkt een robot de koeien?
+1
@ronald-deutz-fahr Haha, nee we hebben een eenvoudige delaval 2 keer 9 zij aan zij melkstal. De enige luxe is een beweegbare vloer. Wel automatische afname maar geen koeherkenning of voeren in de melkstal. Ik houd van simpel en eenvoudig. Qua voeren ook. Zoveel mogelijk op eigen ruwvoer, grond is het probleem niet.
+1
stannetje96
@ronald-deutz-fahr combines gaan ook lang mee zonder heel groot onderhoud
@stannetje96 Als je het maar bij houdt. Reken toch wel rond de 1000 euro per jaar aan onderhoud. Meeste doen we zelf.
arjanvw
@MaartenMandemaker Dat is een hele mooie! Wat voor bek heb je hierbij? Is dit een 5 of 6 schudder machine?
@arjanvw Ik hoop dat ie het ook goed doet 😅. 7.5 meter bek. Dit is een 8 schudder. In dezelfde breedte dorskast als de vorige 6 schudder machine. Dorstrommel is ook net zo groot. 170 breed.
+1
@Fendt926Driver Klopt, we hadden eerder een MF combine dan een trekker. De eerste combine is in 1989 gekomen. De motor mag er flink aan werken in deze machine. Met een maaibord van 4.8 meter kun je hem flink voeren. We noemen deze machine wel eens onze verzekeringspremie, als het weer tegenzit of er is iets met de andere machine staat deze nog stand by. Proberen er wel elk jaar een stuk mee te dorsen, dan weet je of er iets aan mankeert of niet.
Valtrapowerr
Heb je deze twee niet meer dan?

(klik om te vergroten)

+1
@Valtrapowerr de voorste niet meer

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 665 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!