Massey Ferguson 6170, onze dochter (6) vroeg naar foto's van vroeger. Dan zit je eenmaal te kijken en kom je weer van alles tegen. Foto is niet heel scherp, dit was in 1998 en de MF was onze eerste gr

Massey Ferguson 6170

+6
arjanvw
Massey Ferguson 6170, onze dochter (6) vroeg naar foto's van vroeger. Dan zit je eenmaal te kijken en kom je weer van alles tegen.

Foto is niet heel scherp, dit was in 1998 en de MF was onze eerste grote trekker. Daarvoor was de Fendt 306 de hoofd trekker. Mocht erg graag op deze trekker rijden en vind het nog steeds het mooiste model van MF. We hadden deze gebruikt gekocht met 850 uur op de klok. Helaas bleek het geen storingsvrije trekker te zijn en bleek hij 3000uur terug gedraaid te zijn. In 2004 is hij weggegaan voor een Fendt 512C die toen 3500uur had. Die hebben we nu nog steeds en hebben daar 10000uur bijop gezet.

Reacties

+2
a3vandiejen
Zeker een mooie MF.
+1
Fast Eddy
Is dit de bewuste trekker die later te koop stond bij een handelaar?
+1
arjanvw
@Fast Eddy klopt idd!
RVM
Is dit al in Groningen?
+7
arjanvw
@RVM Dit was idd in Groningen, we zijn in 1995 verhuisd. 1998 was ook gelijk wel een ontgroening. In dat jaar zijn we ook begonnen om zelf te ploegen. We hadden achter deze trekker een 3schaar ploeg en om het rendabeler te maken konden we 28 ha erbij doen. Dat jaar was het zo nat, dat we de helft van ons eigen areaal met 2 trekkers moesten ploegen en de 28 ha hebben we over de vorst geploegd. 24 uur per dag.. mn vader en ik loste elkaar af en namen diesel mee in jerry cans bij de wissel. School had er begrip voor en deed niet moeilijk dat ik een week niet kwam. Mooie tijd!
Fast Eddy
@arjanvw

24 uur per dag ploegen gebeurt nog steeds in jullie streek toch? Vooral met slecht weer op komst.
+1
arjanvw
@Fast Eddy wordt idd wel meer gedaan, al is de capaciteit wel toegenomen. 3 schaar ploegen zie je niet veel meer. Voor een akkerbouwer ook wel iets makkelijker in te passen. Wij hebben ook de koeien nog.
Fast Eddy
@arjanvw

De machines zijn wel groter geworden. Maar de drukste tijd van het jaar in het Oldambt is de oogst en zaai tijd. De rest van het jaar is het relatief rustig. De koeien moeten wel 2 x per dag gemolken worden. Ploegen is meestal maar een week werk toch?
+2
arjanvw
@Fast Eddy klopt hoor, dan druk je het nog netjes uit met 'rustig '..😉

Wij ploegen tussen de 80-90 ha per jaar, Hangt een beetje af of we ook grasland vernieuwen. Nu met de eco-ploeg zou dat haast in één week lukken. Met de 4 schaar waren we minimaal 2-3 weken bezig. Maar komt bij dat onze landwerk dagen in verhouding niet zo lang zijn. Vaak kunnen we pas om 9.00uur beginnen en zijn er soms tussendoor ook even uit. Met normale omstandigheden stoppen we rond 21.00-21.30 uur. (Met grondbewerking) met kuilen gaan we langer door en met slechte of natte omstandigheden. Heb van de herfst ook een nachtje door gehaald met zaaien, maar dan ben ik toch wel verrot als ik de koeien s'ochtends weer klaar heb..🙈
+1
Fast Eddy
@arjanvw

Nachtwerk kan ik ook niet best tegen. Meestal ben ik 2 dagen nodig om te herstellen.
+2
arjanvw
@Fast Eddy Daar had ik toen ik 18 was minder last van..🙈
rommert14
@arjanvw
Quote:
Vaak kunnen we pas om 9.00uur beginnen en zijn er soms tussendoor ook even uit

Dat is bij ons dus ook het probleem
+1
RVM
@arjanvw mooi die heroïsche verhalen 😅 laat nog maar meer van zo’n foto’s komen
arjanvw
@RVM zal er binnenkort nog wat opzetten. Kwam ook een foto van onze eerste Fendt, een 103 tegen.
Fendt612e
@arjanvw waar boerde jullie eerst dan? Of ook al in die regio
arjanvw
@Fendt612e in Linschoten, provincie Utrecht. De nieuwe voorzitter van Zuivelnl boert op onze oude plek.
+1
PieterA
@arjanvw Ja, hier in 1998 ook een hectare of 25 dag en nacht over de vorst ploegen. Met 2 mestvoertuigen die 's-nachts mest op het land reden met flink wat guldens per kuub toe. De cultivatortanden en de mest zorgden er voor dat de ploeg niet kapot liep op de bevroren grond

Wij reden met een nieuwe mf 6160 met een Niemeyer drieschaar uit 1989.
Mooie plaatjes, late 1e snee? 215 en 270m?
+1
arjanvw
@ronald-deutz-fahr ik weet niet meer welke snede dit was, maar dat wel flink gras op aan de foto te zien. Voor 265 en achter 230cm
J asper
@arjanvw Super maai set, 265 hebben we nu nog. 230 ook jaren mee gemaaid, net een straaljager gek ding met zijn grote trommels. Maar nooit wat mee gehad monster maaier.
arjanvw
@J asper hier ook weinig mee gehad, de frontmaaier was een gebruikte. Die was op een gegeven moment wel af. Achtermaaier had nog wel jaren mee gekund. Set is omgeruild voor 2x3mtr Claas trommelmaaier. Die heeft in 10 jaar ook maar één keer een lager kapot gehad (van de achtermaaier).
J asper
@arjanvw Wat was er met de frontmaaier dan? Die we nu hebben is ook al een oud schip. En weggerrot en onder trekker gelegen maar maaien er altijd nog mee.
arjanvw
@J asper kwam speling op de trommel en lekte olie/vet. Ook werden de glijschotels dun. Was vast nog wel op te knappen, maar we konden voor ons gevoel een goede deal maken. De Claas frontmaaier was een overjarige en achtermaaier hadden ze al op voorraad ingekocht. Dat was de eerste handel met een Duits mechanisatie bedrijf.
J asper
@arjanvw speling op de glijschotels neem ik aan? Daar hebben we ook al wel is nieuwe lagers in gehad is niet zo schokkend. En nieuwe meshouders en twee setjes glij schotels.

Klopt, als je zo weer scherp aan een jonge set maaiers kun je ook weer even.
+1
arjanvw
@J asper speling op de trommel zelf. We hadden toen ook offerte liggen van nieuwe vicon van 2x 3mtr. om de prijs is het toen Claas geworden. Maar achteraf geen spijt van gehad.
J asper
@arjanvw Hoe merkte je dat dan? Dat hebben wij nog nooit gehad volgensmij in onze 40 jaar pz.
arjanvw
@J asper hij begon steeds meer te janken en bij messen wisselen kwamen we er achter dat het geen zuivere koffie was. Hij is toen in Duitsland ook weer volledig gereviseerd en was toen ook zo weer verkocht.
+1
Mooie foto! 1 van de eerste 6170's met uitlaat op de neus en een kleine cycloon op de kap
+1
arjanvw
@MaartenMandemaker klopt, hier zat ook een ombouw op van de V/A. Knopje zat er nog op van de oude bediening. Volgens mij was het bouwjaar 95.
+2
@arjanvw Klopt onze 6160 was ook van 95 en had eerst ook een knopje, later omgebouwd naar hendeltje. Daar hebben we ook veel problemen mee gehad. De 6140 was van 96 en had gelijk dat hendeltje. Met die nooit problemen met de omkeerschakeling, maar die schakelde de aftakas veel te ruw in. Is een Fransman van de fabriek een dag mee bezig geweest. Toen was het goed. De 6160 heeft 4 jaar geduurd voor we door de problemen heen waren.
arjanvw
@MaartenMandemaker als ik óóit nog eens een nette 6140 dynashift tegen kom van bj rond 1998, dan begint het wel te kriebelen denk ik...
@arjanvw Ja het was toen ook mijn favoriet. Heel handig trekkertje en echt sterk. Hadden hem voor een grimme dr 1500 met loofklapper voorop, maar dat deed ie goed. Turbo floot altijd mooi als ie moest trekken. Was sterker dan de 6255 die erna kwam
arjanvw
@MaartenMandemaker mooi ding! Waarom toen weggedaan. Idd mooie handige trekker die toch veelzijdig is.
+1
@arjanvw We konden hem goed inruilen, en dan heb je weer nieuw met garantie. De 6200 serie liep op het einde toen, en daar zaten leuke actiemodellen bij. De 6160 was een jaar eerder ingeruild voor een 6270.
rickboer blija
@arjanvw facebook.com/groups/215806118869262/…

Kwam afgelopen week deze tegen, helemaal compleet met fronthef + pto, frontlader en dakraam. Vondt het wel een netjes trekkertje
@rickboer blija geinig ding zo!
arjanvw
@rickboer blija Lijkt wel een net ding, om te zien vind ik het normale dakje nog iets mooier! Begint wel te kriebelen! Alleen past het me helaas nu niet.. Veel geïnvesteerd in het bedrijf van mn vrouw en zijn bezig met een kleine windmolen.
@arjanvw Zo'n molen van 15 meter? Gemeente wil her hier niet hebben, al lijkt daar nu eindelijk verandering in te komen. Hoeveel kw produceert zo'n molen gemiddeld?
frank_mf
Quote Reactie van @MaartenMandemaker:
Hoeveel kw produceert zo'n molen gemiddeld?

Afhankelijk van de wind (zal bij jullie wel snor zitten) ongeveer 40.000-45.000 kWh
@frank_mf Ja waaien doet het hier bijna altijd. Krijg geregeld de opmerking dat het hier achter het huis zo koud is 😂
arjanvw
@frank_mf heb je het dan over de EAZ molen? (Zo'n houten ding) In de praktijk haalt die dat lang niet..
rickboer blija
@MaartenMandemaker ligt er aan welke je kiest, ze zijn er die 30 000 kwh produceren. Maar ook wel molens die 100 000 kwh produceren op 15 meter mast
@rickboer blija 100.000? Dat is veel
arjanvw
@rickboer blija die 100.000 heb ik nog geen aanbieder over gehoord...
rickboer blija
@arjanvw @MaartenMandemaker wes ( oude 2 wieker) claimen bij ons ruim meer dan 100000
Quote Reactie van @rickboer blija:
claimen bij ons

Bij jullie waait het altijd😅👍🏻 Hier is amper wind, daarom gekozen voor panelen.
rommert14
@ronald-deutz-fahr inderdaad, wij komen uit dezelfde regio, ons werd gewaarschuwd dat het hier altijd waait maar plastic op de kuil doen is hier een genot 😅
rickboer blija
@rommert14 en jullie hebben de overlast van de vogels niet zoals hier in noord friesland 🙈
rommert14
@rickboer blija spreeuwen?
rickboer blija
@rommert14 die ja, was de nederlandse naam vergeten
rommert14
@rickboer blija hier ook veel hoor
rickboer blija
@rommert14 is dat iets van de laatste jaren dan? In 2017 hadden jullie het er over dat jullie blij waren dat ze bij jullie geen overlast meer veroorzaakte
rommert14
@rickboer blija dit jaar voor het eerst
arjanvw
@MaartenMandemaker idd 15mtr. Hoger mag hier helaas niet. Wij hebben één gekocht van Hulst innovations. (Windmolen op maat) deze doet tussen de 60-70.000 kw
T60401
@arjanvw Hier is de gemeente bestemmingsplan aan het aanpassen. Zie het ook wel zitten. zonnepanelen op het dak van de stal wil ik niet. Hoeveel ampere hoofdzekering moet je hebben voor zon windmolen?
@T60401 hangt van het piekvermogen van die molen af, is wel een sommetje voor
arjanvw
@T60401 3x 50 is minimaal benodigd
rickboer blija
@arjanvw dat vinden wij idd ook 1 van de mooiste, je hebt ook nog bestwatt. Die was ook wel interessant. Die EAZ horen wij mindere verhalen over en leek ons niet zo professioneel als die andere bedrijven. Vooral met de kennis die wij persoonlijk hebben over windmolens
arjanvw
@rickboer blija deel die mening geheel. Bestwatt hebben wij ook offerte van gehad, leek ons ook goede molen maar die was nog wel een heel stuk duurder. Windmolens zijn allemaal duurder geworden , alleen die wij nu gekocht hebben gaat de prijsverhoging pas vanaf 1 januari hanteren. Daarom was die nu wel interessant voor ons.
rickboer blija
@arjanvw hier een beetje het zelfde verhaal, wij hadden een wat minder klik met de persoon van bestwatt. Daarnaast lijkt de molen van windmolen op maat (na wat onderzoek) beter dan die van bestwatt
CaseCS130
@arjanvw Super mooie molen, ben er ook mee bezig maar eigenlijk is ons verbruik te laag voor die molen. Dan zou ik de cv ketel er ook mee moeten vervangen maar gas is op dit moment nog een stuk goedkoper dan stroom, dus dan heb je niet veel rendement op de laatste 20-30k kwh
Fendt612e
@CaseCS130 zonnepanelen niet interessanter?
CaseCS130
@Fendt612e Denk dat als de saldering verdwijnt je veel meer hebt aan windenergie dan zonnepanelen. Op dit moment zijn zonnepanelen goedkoper, voor de lange termijn denk ik het niet. Qua vlakheid van vermogensopwekking was biogas misschien wel het beste, maar daar zijn we sws te klein voor en ik heb grote twijfels bij het onttrekken van veel energie uit je bemestingkringloop.
Fendt612e
@CaseCS130 klopt idd, maar denk dat die saldering er niet zo maar helemaal af gaat, zeker niet met dit kabinet als kaag ff dr best doet. Hier komen ze in het voorjaar op de stal.
+2
CaseCS130
@Fendt612e Ze zijn al behoorlijk ver met die plannen. Ik zie het een beetje net als met die auto's van een paar jaar terug waar dan geen bijtelling op zat. Zodra er genoeg verkocht zijn veranderen de regels weer en komen de kosten weer op het bordje van de gewone man.
+1
EA_MF
@CaseCS130 combinatie zon/wind en opslag lijkt het gunstigste te worden. Wij hebben de zonnepanelen al sinds ‘13 op het dak van de machineloods liggen, zal op termijn misschien nog wel een windmolen bij komen als het verbruik stijgt.

Monovergister wordt eigenlijk pas interessant als je genoeg mestoverschot hebt om dat ding te laten draaien en je de digestaat mag benutten als kunstmestvervanger. Zover is de wetgeving nog niet.
CaseCS130
@EA_MF Nee, ik zie ook niet waarom het als kunstmestvervanger zou mogen. Dan moet je het fosfaat er al uit kunnen filteren en afvoeren want anders heb je daar nog steeds een groot overschot van.
EA_MF
Quote Reactie van @CaseCS130:
Dan moet je het fosfaat er al uit kunnen filteren en afvoeren want anders heb je daar nog steeds een groot overschot van.

De nieuwere Jumpstart installaties zit een mineralenscheider achter die een deel van de stikstof uit de digestaat kan halen, dus technisch is dat mogelijk 😉
CaseCS130
@EA_MF oké, dus dan zou je dat gefilterde stikstof als kunstmest gebruiken en het restdigestaat afvoeren?
EA_MF
@CaseCS130 exact 👍
+3
rickboer blija
@Fendt612e het is al vastgesteld hoe ze het salderen gaat terugschalen, geloof iets van 9% per jaar vanaf 2023. waardoor je na 11.5 jaar op 0% salderen zit
@rickboer blija hoe gaat het met salderen? Dan lever je stroom Voor een k*tprjjs, en kan je stroom weer duur terugkopen als je het weer nodig bent?
+1
CaseCS130
@ronald-deutz-fahr Dat risico bestaat idd. Dan heb jij de kosten en de grote bedrijven de winst.
+2
rickboer blija
@ronald-deutz-fahr jup, verkopen tegen marktprijs en inkopen tegen inkoopsprijs
Fendt612e
@rickboer blija ja klopt dat is het voorstel dacht ik. Maar voor dat het zover is hebben we die panelen al “terug verdient”
Maar je moet je ook niet verkijken op het onderhoud van zo’n molen, dat valt ook niet altijd mee na x aantal jaren hadden we begrepen. En eventueel kan er tegen die tijd wel n molen staan. Verbruik zal hier toch eerder stijgen als dalen
+1
rickboer blija
@Fendt612e wij hebben er ook 1 staan op een 40 meter mast, dus de kennis over onderhoud en zo is er wel😉
Terwisscha
@CaseCS130 via RFC of zelf?
Hier ook met zo'n kleintje bezig geweest. Maar rendement valt erg tegen. Weet niet wat het rendement bij jullie is, maar het molentje dekt de kosten lange niet( bij ons) en al helemaal niet als straks het salderen er af gaat.
Wel leuk dat verduurzamen, maar je wil er economisch ook niet op achter uit gaan.
CaseCS130
@Terwisscha Zit niet bij RFC. EAZ schat de opbrengst hier op 38k kwh. Nu de energieprijzen zo omhoog vliegen lijkt het ding zich wel redelijk vlot terug te kunnen verdienen. Maar door de onzekerheden in de energiemarkt en de wetgeving is het eigenlijk niet eens mogelijk een betrouwbare berekening daarvan te maken.
rickboer blija
@CaseCS130 rondrekenen is als je alles goed meeneemt heel lastig. Vanochtend is er een subsidieregeling open gegaan waarvan wij verwacht hadden dat 'kleine windmolen" in zouden vallen, dit is jammergenoeg niet het geval
arjanvw
@rickboer blija wij hadden die gedachte eerst ook, maar waren bang dat het uiteindelijk weer een loting ging worden als het potje overschreden zou worden. Uiteindelijk hebben we deze regeling niet afgewacht. Moesten voor 10 december beslissen of we de molen wílde kopen, per 1 jan word die 12% duurder en konden nu ook nog gebruik maken van ISDE subsidie.
rickboer blija
@arjanvw hier precies het zelfde verhaal gehoord, groot nadeel bij ons is dat vergunningsprocedure nog niet in gang gezet is. En het dus nog niet zeker is of je een molen neer mag zetten
arjanvw
@rickboer blija ik had begrepen dat als je geen vergunning krijgt, je alleen de kosten hebt van de aanvraag. De molen kopen ze weer van je terug.
rickboer blija
@arjanvw wij kregen een ander vehaal te horen, als het namelijk zo was geweest als jij zegt dan hadden wij m ook wel gekocht
CaseCS130
@rickboer blija Hmm, volgens mij was het ook onder voorbehoudt van vergunning. Waar moet je anders met het ding heen?
arjanvw
@rickboer blija hier is Gijs geweest en die vertelde dat ze in Friesland op die voorwaarde molens hadden verkocht. Vreemd dat jij een ander geluid gehoord hebt. We hebben het allebei over hetzelfde bedrijf?
rickboer blija
@arjanvw jazeker, ze zeiden tegen ons 'jij bent verantwoordelijk voor die molen, wij willen m wel voor je doorverkopen. Maar jij blijft onder de streep verantwoordelijk'
arjanvw
@rickboer blija oké, toch appart dat ze 2 dingen zeggen. Heb hier ook nog specifiek naar gevraagd als wij geen vergunning zouden krijgen. Heb het op de app staan. Je hebt er niks aan, maar wil het je wel doorsturen. (Als het me lukt om een screenshot te maken..🙈)
+1
rickboer blija
@arjanvw ik geloof je wel, denk dat de kans op geen vergunning in friesland hoger is dan in groningen
arjanvw
@CaseCS130 EAZ rekent wel iets te positief. Nog maar weinig gebruikers die in de buurt komen van hun berekening.
CaseCS130
@arjanvw Klopt, maar dat doen ze bij Hulst ook. Die rekenden 73k kwh bij mij, maar geen enkele van hun referentie adressen kwam daar in de buurt. Terwijl ik niet eens dicht bij de kust zit.
arjanvw
@CaseCS130 Heb wat adressen gebeld en behalve afgelopen jaar kwamen de meeste in de buurt. 2021 kwam bijna niemand op het berekend vermogen vanwege het slechte wind jaar. Hier staan veel molens van EAZ al vanaf het begin. (Fabrikant zit op 20min hier vandaan) Bijna niemand heeft de capaciteit nog gehaald en feilloos draaien ze ook nog niet. Ik weet iemand die daar gewerkt heeft en die zei dat deze molen steeds beter wordt, maar er nog niet is.
CaseCS130
@arjanvw De meeste WOM molens doen tussen de 55 en 65k kwh. Bij EAZ moet je er denk ik ook hetzelfde percentage wat af houden tov wat ze beloven. Denk dat de nieuwe wel een stuk beter zijn dan de oude, maar als je dan zo'n WOM molen ziet oogt dat toch wel een stuk professioneler. Qua product had ik ook echt wel zin in dat ding, maar vraag me af of dat goed komt met terug verdienen als je maar 40k kwh verbruikt. Dan zou ik er ook een stuk gas mee moeten vervangen, maar gas is nog altijd dik 2x zo goedkoop als stroom per kwh.
arjanvw
@CaseCS130 ja klopt, en om nu meer te gaan gebruiken om een molen rendabel te maken is ook niet de manier 😂
CaseCS130
@arjanvw Nee, jammer is dat 😂
Terwisscha
@CaseCS130 stroomprijs niet vast gezet dan? Heb je daar geen last van. Maar inderdaad als alles zo duur blijft wordt het wel een stuk aantrekkelijker van.
+3
CaseCS130
@Terwisscha Heb jij hem voor 50 jaar vast dan? Ik nog maar 2 jaar.
Terwisscha
@CaseCS130 Nee natuurlijk niet voor 50 jaar. Hoop ook niet dat je 50 jaar nodig hebt om zo'n wind molentje terug te verdienen?
CaseCS130
@Terwisscha Voor hoelang dan? En ben je zeker dat je contract niet onbonden wordt? Ken al verscheidene waar dat is gebeurt, schijnt in de kleine lettertjes te staan dat ze dat kunnen doen. Zo'n molen koop je voor 20 of 30 jaar, zo lang heb jij toch nooit zekerheid met je energie contract?
+1
Terwisscha
@CaseCS130 vorig jaar nieuw contract afgesloten. De duur van het contract heb ik zo niet bij de hand.
En ze kunnen het vast ontbinden ja, maar als jij en ik een contract afsluiten voor een bepaald bedrag per kwh dan sluiten ze het aan hun kant in principe ook af voor een lagere prijs. Doen ze dit niet dan lopen ze het risico om verlies te maken aan de kwh's die wij verbruiken.
arjanvw
@CaseCS130 voor het mooie moet je hem wel benutten idd
+1
casejxu
Quote Reactie van @arjanvw:
kleine windmolen

Dit klinkt interessant.. hier wil de gemeente daar niet aan meewerken helaas
+2
2850Johndeere6R
@casejxu Tot Facebook, Microsoft of Google komt en er om vraagt dan mag het wel. Dan mag hij wel op jou grond staan maar verder is er niks voor je/ons bij
+1
casejxu
@2850Johndeere6R klopt. Al denk ik dat die kans bij ons wel heel klein is😅😅
2850Johndeere6R
@casejxu maar daar gaat het niet om😉
+1
casejxu
@2850Johndeere6R nee snap je punt. Wil hier ook niet meer persee weg😋
rickboer blija
@casejxu bij ons is er een (grote) provinciale partij die elke keer in hun plannen zet dat alle windmolens op land gesloopt moeten worden. En toch zie he nu de eerste kleine molens komen
+1
casejxu
@rickboer blija dat is wel gunstig. Gemeente Alkmaar is met heelveel dingen dwars....
+1
rickboer blija
@casejxu die specifieke partij ook, die wouden het liefst dat we 100 jaar terug in de gaan. Dat is hun ideale situatie
arjanvw
@casejxu dat is balen
+1
casejxu
@arjanvw klopt. Kwa groene energie is dat het enigste wat we wel willen. Zonnepanelen willen we niet en wind energie mag niet....
+1
arjanvw
@casejxu denk zelf dat beide ideaal zou zijn. Wij hebben ons dak verhuurt aan het dorp. Zij mogen ivm beschermt dorpsgezicht geen panelen op de daken leggen. Toch wilde ze zich inzetten voor voor de energie transitie en 'verduurzaming' . Wij hebben daarvan 10.000 kWh aan zonnepanelen in gebruik.
casejxu
@arjanvw das een mooie samenwerking!
+1
arjanvw
@casejxu vonden wij ook. 😉
Emmink
@MaartenMandemaker wat bedoel je met die cycloon?
@Emmink Dat luchtfilter op de motorkap, die was bij de latere 70's groter, net al bij de 6180
Emmink
@MaartenMandemaker oh nu je t zegt zie ik het ja. Deze lijkt meer op dezelfde als op onze 3050, die van onze 6170 is groter idd. Is er iets bijzonders aan die kleinere dat die 'cycloon' word genoemd? En maakt het veel verschil die grootte?
GerbertXL
Kun je wel zien dat je fendt gewend bent, achterruitje open 😬
arjanvw
@GerbertXL haha, deze had geen airco en wilde nog wel warm worden in de hut!
+1
huub
Ik heb bij een boer stage gelopen met een 6170, ik vond het een erg fijne trekker. Zo'n lekker felle 6 cilinder. Als je naar het gaspedaal kijkt gaan ze al.
guus hiddink
@huub klopt bij mijn eerste baas hadden wij er ook 1 ontzettend felle en fijne trekker alleen helaas er was vaak wat mee en vooral met de elektronische hef en het voor en achteruit schakelen
@huub Ja die motoren zijn echt sterk. In onze 4270 ligt dezelfde motor, die is ook zo fel
+2
mdoornekamp
Mooi plaatje. Dit was toen al een behoorlijke maai breedte. Jammer dat de trekker wat minder beviel

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6170 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!