Foto van een John Deere 4240. Ik aan het Taaruppen met onze john Deere en wagen van collega. Ongeveer 20 jr geleden

John Deere 4240

+12
mdoornekamp
Foto van een John Deere 4240. Ik aan het Taaruppen met onze john Deere en wagen van collega. Ongeveer 20 jr geleden
+7
WaterDeutzer
Quote Reactie van @mdoornekamp:
Ongeveer 20 jr geleden

Zal 30 jaar niet eerder passen? Concullega van Pa: Wen de Jong in de Wijdewormer was begin '80 trendsetter met de Taarups met ook nog 8 wielen eronder. Had er ook JD's voor staan. Daar keken wij op Neck altijd wel met een schuin oog naar. Bij Wen was alles net een beetje groter en zwaarder dan anderen.
+2
Siete
@WaterDeutzer
Zo reed een werktuigen maatschappij (WMR) hier ook rond idd. Ook met die 8 wielige onderstellen. Voor die tijd was dat wel een wagen waar je mee op kon schieten als ik de verhalen zo hoor.
+5
casejxu
@WaterDeutzer die veenhuis 3asser van wen blijft me altijd in t geheugen. Die had meer drijf dan laad vermogen🤣
+8
WaterDeutzer
Quote Reactie van @casejxu:
Die had meer drijf dan laad vermogen🤣

Nou, vlak 10m3 niet uit voor die tijd! Wij reden toen nog met 5000L en 6800L. Om Wen een beetje bij te benen is er toen een 8m3 gestuurd tandem bijgekomen. Niek Konijn (destijds een andere concullega) had toen een 8m3 een beetje langer gemaakt tot 10m3.

De grap wil dat hij op een dag vanaf de Zwarte weg de Ringsloot in rolde in Neck. En dat pal voor het loonbedrijf van Pa. Ik weet nog goed dat Niek zelf de kleren uit deed en te water sprong om de afsluiter te openen voordat de wetsdienders arriveerde. Een tank zonder stront tilt natuurlijk wat gemakkelijker! En dat alles naast de woonarken waar ik eerder over schreef.😂

(klik om te vergroten)

1980, Niek Konijn tegenover concullega kopje onder te Neck.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+3
casejxu
@WaterDeutzer dit zijn de geweldige anekdotes
+1
BuvaM
@WaterDeutzer Zie deze foto's nu toevallig. Prachtig
Tank eruit getakeld met een havenheftruck??
WaterDeutzer
Quote Reactie van @BuvaM:
Tank eruit getakeld met een havenheftruck

Nee, ik dacht met een bergingstruck. Misschien van Plomp (what's in a name😄) uit Purmerend? Zwarteweg is niet veel breder dan een fietspad. Zonder de stront eruit te laten had het zeker niet gelukt.
+4
mdoornekamp
@WaterDeutzer ja misschien ook wel bijna 30. Het is nog een Taarup 1030. Die was nieuw aangeschaft
radium45
@WaterDeutzer Ik was vroeger en ook nu nog geregeld in gemeente Zijpe (Callantsoog) te vinden en als je daar dan op een terrasje zat met een groot glas gerstenat om die gebakken vis weg te spoelen, dan kwamen er geregeld 1030 wagens door het dorp met melasse tanks onder de wagens gebouwd. Ik kan mij zo geen namen herinneren. Of het Sneekes was of Jimmink? Geen idee zo.
+1
2850Johndeere6R
@radium45 zou beide kunnen
+3
a3vandiejen
@mdoornekamp Schitterende combinatie.

Reacties

+2
2850Johndeere6R
Barre spullen 💪
+7
MRVNDT
Eerg mooi deze oude foto’s. Ik gaa ook ff zoeken
+4
WaterDeutzer
Quote Reactie van @MRVNDT:
Ik gaa ook ff zoeken

Weet waar je aan begind: verslavend.😅
+1
arjanvw
Mooie foto! Wanneer zijn jullie begonnen met kuilen voor derden met eigen wagen? Of was deze bijgehuurd voor extra capaciteit?
+2
mdoornekamp
@arjanvw mijn vader was al loonwerker toen ik 5 jr was. Toen werd er ook al ingekuild. We hebben pottimger, krone en claas wagens gehad. Deze Taarup had ik van een collega gehuurd, omdat onze Krone HSL 3503 kapot was.
arjanvw
@mdoornekamp hebben jullie van vroeger uit ook nog andere werkzaamheden uitgevoerd naast inkuilen?
+2
mdoornekamp
@arjanvw naast kuilen deden we ploegen zaaien en egaliseren. We hebben altijd al een vrij uitgebreide grond bewerking s lijn gehad. Daarnaast vaste mest verspreiden met 3 conventionele strooiers. En we hadden nog een 5800 liter Veenhuis tank. Zonder injecteur.

Helaas waren de winters lang met dit pakket. Daarom ben ik later begonnen met de midikraan en 2 dumpers
+1
arjanvw
@mdoornekamp mooi dat alles een beetje in zelfde lijn is doorgezet!
+2
radium45
@mdoornekamp Ik zie nu pas die werklamp boven op het voorschot. Die zou bij ons nog geen 5 minuten heel blijven op de weg 😬
mdoornekamp
@radium45 de weg is hier wel ruim (en hoog). Ik heb wel een 10 lagen kleine pakjes op een aanhanger geladen. Man op de wagen had zicht een laag misrekent
+1
radium45
@mdoornekamp Hier slaan de takken van de bomen alles eraf en kapot vanaf 4 meter hoogte.
+3
WaterDeutzer
Quote Reactie van @radium45:
Hier slaan de takken van de bomen alles eraf

Oplossing: een weekje lang met een wagen van 4,5m laten rijden en de norm is opgerekt. Wel bijhouden.😉
+1
JD 6110
Mooie foto ! Mooi voor in de lijst in de kantine 👌
+1
Die krijgt de Taarup ook wel vol
+1
mdoornekamp
@MaartenMandemaker @radium45 met de 4240 kreeg ik hem ook wel vol. Daardoor op den duur wel wat problemen om de bult op te komen
+3
radium45
Ik heb ergens een soortgelijke foto maar dan met een 4440 ervoor. Die JD zorgde ervoor dat binnen een paar dagen laden de 1030 een 1031 werd. Ze ging rond staan aan de zijkanten. Daarom aan de binnenzijde rvs platen tegen de zijkanten gemaakt. Voordeel was ook nog dat lossen beter ging. Het gras zakte beter meteen op de lijsten van de bodemmat.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 4240 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!