Op deze foto is Bork Recycling BV (Stuifzand) × actief met een Cat M318F.. Foto is geplaatst door oldtimergek op 24-12-2021 om 09:45:16, met 18 reacties.

Cat M318D

oldtimergek
Op deze foto is Bork Recycling BV (Stuifzand) × actief met een Cat M318F.

Reacties

Hurli356
Verhouding met de banden is bijzonder. Maar kan beter maar hufterproof in de sloop
catfan55
@Hurli356 dit zijn inderdaad massieve banden.
assink
Lijken zelfs massieve banden? Kunnen ze ook niet lek gaan natuurlijk
Hurli356
@assink ja ik twijfelde ook al. Zal me niet verbazen, ze zijn 2x thuis geweest vroeger. 1e keer met een bandenkraan en heeft de hele sloop met lekke banden gereden. 2e keer met een rupsbinnendraaier, dat liep veel mooier. Over luchtbanden was die machinist ook niet te spreken
guus hiddink
@assink mag je hem wel op een dieplader zetten hier valt niet mee over de weg te rijden.
+1
oldtimergek
@guus hiddink Kraan is waarschijnlijk ook op de dieplader daar aangevoerd. Op die beton plaat stond een enorme bult stro en is snachts in de brand gekomen. Kraan is snachts gebruikt om stro bult uit elkaar te trekken. Er zit volgens mij ook weinig verlichting aan de kraan. Dus over de weg rijden zal er wel niet bij zijn.
Fast Eddy
@guus hiddink

De meeste kranen op massieve banden zijn begrenst op 20 kmh. Bork had er er echter ook een die 40 kmh liep op massieve banden. Dat was qua comfort en banden slijtage geen aanrader.
+1
guus hiddink
@Fast Eddy dat geloof ik direct.
mdoornekamp
Quote:
maasieve banden

Kraan is ook zo zwaar, dat geen luchtband dat houden kan. Vooral als je beetje begint te trekken over 1 kant
Fast Eddy
@mdoornekamp

Er zijn ook wel 20-tons mobiele kranen op luchtbanden dat kan gewoon.
+1
mdoornekamp
@Fast Eddy moet je niet het hele gewicht op 1 band zetten
guus hiddink
@mdoornekamp ik denk dat dat idd niet goedkomt met keldervloeren eruit breken ed altijd schuifblad en de steunpoten erop
mdoornekamp
@guus hiddink ja klopt. Ik zie nu dat hier ook poten aan zitten.
+1
EA_MF
@mdoornekamp Mechielsen heeft de EW180’s gewoon op enkellucht staan. Zitten wel stempels aan (net als deze ook heeft), dat scheelt ook al een eind als je die gebruikt.
+2
JD3010
@mdoornekamp Wat denk je dan wat de kraan hier weegt die de bieten oplaadt? Daar zit ook een knijpbak aan waar ruim 2 ton bieten ingaat. Een paar jaar geleden ging het schuifbord vd huurkraan hier dwars door m'n klinkers. Die kranen hebben voor 2 poten met achter het blad.
+1
guus hiddink
@mdoornekamp Ikb denk dat het nog wel meevalt,bij mij op het werk hebben ze ook een 22tons kraan op dubbellucht staan en die doet ook alleen maar sloopwerk en er sneuvelt amper een band (ik weet niet wat deze Cat weegt natuurlijk).
+1
catfan55
@guus hiddink M318 = “18 tons kraan” met stelgiek, handje vol opties en sorteergrijper zal hij rond de 20 ton zitten plusminus

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Cat M318D ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!